Pocet barev, zobrazeni - zavazny problem u novych Siemensu!

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MASH 7. 11. 2006 09:14

Zjistil jsem pomerne neprijemnou vec :( A sice, ze displej na me EL71 sice na prvni pohled vypada uchvatne, ostre, barevne... ale na druhy pohled jsem si vsiml, ze zobrazeni barevnych prechodu je velmi spatne. Pokud se obrazek napr. jemne zesvetluje, tak misto plynuleho prechodu jsou videt jenotlive pruhy barevnych prechodu (neco podobneho je videt, kdyz mate na monituru u PC zapnutych jen 256, nebo spis 16b barev).
Nemel by nekdo nejakou radu a pomoc???
Snazil jsem se to vyfotit na priklade obrazku "Dice.jpg", ktery je standardne v "obrazky/MMS".
Je to patrne v levem hornim rohu (ikdyz na fotkach to neni az tak zretelne).
Jinak mam FW36 a na CX70 i SX1 se obrazek zobrazuje naprosto v poradku.

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil MASH dne 10. 11. 2006 14:29, celkově upraveno 1
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod Bonfire 7. 11. 2006 17:03

koukal jsi na ten obrazek v PC? v SXG75 jsem mel taky nejake problemy, koukal jsem na ne na displeji a v PC a byly stejne, takze blbej obrazek...
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Bonfire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 7. 11. 2006 17:47

Na E71 mám u kostek podobné pruhy, ale není to chyba obrázku? Na SX1, a hlavně CX70 se to "spravilo" proto, že mají displej s menším rozlišením? Zkus si třeba sám vytvořit obrázek s barevným přechodem v nějakém grafickém editoru a nahrát ho do telefonu.

Něco jsem Ti zkusil udělat:

Obrázek Obrázek

Check it. :wink:
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MASH 7. 11. 2006 17:48

Bonfire píše:koukal jsi na ten obrazek v PC? v SXG75 jsem mel taky nejake problemy, koukal jsem na ne na displeji a v PC a byly stejne, takze blbej obrazek...

Ale, tak prostej nejsem. Samo, ze jsem se koukal na obr v PC. Predevsim jsem ale psal, ze stejny obr. je na CX70 i SX1 naprosto v poradku.

Dneska jsem zkousel stejnej obr. poslat kamosovi na S75 a mel tam stejnej problem. Zajimavy :?
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod MASH 10. 11. 2006 14:36

ConPower píše:Na E71 mám u kostek podobné pruhy, ale není to chyba obrázku? Na SX1, a hlavně CX70 se to "spravilo" proto, že mají displej s menším rozlišením? Zkus si třeba sám vytvořit obrázek s barevným přechodem v nějakém grafickém editoru a nahrát ho do telefonu.

Něco jsem Ti zkusil udělat:

Check it. :wink:i/quote]

Diky, zkusil jsem oba. Zelenej neni tak hroznej, ale ten sedivej, to je totalni prusvih!

Navic jsou nove poznatky. Tento problem je zrejme u cele rady x75 a vyssi (uplne stejne se to projevilo u kolegy na S75).
Ja to dneska porovnaval na SE P990i (262 tis. barev a podobne rozliseni) a take se to neda srovnat. Na SE byl obrazek naprosto v pohode, kvalitni!!! Vim, ze se to zkouselo i na dalsich SE s 262k barvami a na vsech to pry bylo v poradku...
Skutecne to vypada, ze nove Siemensy a BenqSiemensy maji na displeji jen 4096 barev (pripadne pocet barev nejak zahadne osciluje).
Porad vkladam nadeji do noveho FW.
A skutecne me prekvapuje, ze tohle nikomu nevadi. Vzdyt, pokud neni clovek uplne slepej, tak je to dost neprijemny!!! Navic si toho ted vsimam uz uplne vsude (napr. u tematu DEEPBLUE je to skutecne extremni :x ).
Mit v dnesni dobe tak mizerny display (zobrazeni barev)? Nevim, nevim... :cry:

P.S:Zde je originalni obr. (v mobilu je problem patrny v levem hornim rohu)
Obrázek
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod Bonfire 10. 11. 2006 17:11

tak stahnul jsem si obrazek do SXG75 a je to ciste, bez zadnych prechodu, no ale kdyz jsem to vyfotil tak potom v PC byly videt ty prechody :-)
no jinak 4096 barev 100pro nemaji, to by bylo uplne hnusne, minimalne 65000 barev.
Udelal jsem jeste pokus s SXG75 - kdyz jsem nastavil podsvetleni displeje na 100% tak tam ty prechody sly trochu videt, ale s mym normalnim nastaveni 10-30% prechody videt nejsou vubec... (jenom na fotaku)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Bonfire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MASH 10. 11. 2006 17:29

Bonfire píše:tak stahnul jsem si obrazek do SXG75 a je to ciste, bez zadnych prechodu, no ale kdyz jsem to vyfotil tak potom v PC byly videt ty prechody :-)
no jinak 4096 barev 100pro nemaji, to by bylo uplne hnusne, minimalne 65000 barev.
Udelal jsem jeste pokus s SXG75 - kdyz jsem nastavil podsvetleni displeje na 100% tak tam ty prechody sly trochu videt, ale s mym normalnim nastaveni 10-30% prechody videt nejsou vubec... (jenom na fotaku)

Kolega na Siemensmanii psal, ze i na SXGecku jsou prechody pry videt...
Jinak uz bylo testovano nekolik telefonu SE, Sharp a Nokia N80 a na vsech bylo zobrazeni naprosto v poradku. Skutecne o 100% lepsi, nez u Siemensu :?
Tech barev tam asi opravdu bude vice, nicmene nechapu, poroc jsou prechody tak videt. To poukazuje na nejakou velmi vyraznou chybu v GUI a nebo technologicka zavada v displeji...
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod 14.jirik 10. 11. 2006 17:32

ja mel neco podobnyho na samsungu D600,na PC krasny plynuly prechod modre barvy a v telefonu to bylo rozvrstveny
M600i 1GB M2
14.jirik
Junior

Odeslat příspěvekod Vassilij 10. 11. 2006 18:37

to je cudne. na me s75 upne v klidu. nevim estli je to displayem nebo softwarem ale me to jde uplne pekne. display na s75 je sice vpouhopouhem qcif rozliseni ale přechody zvlada.

(fw47)
Vassilij
Junior

Odeslat příspěvekod MASH 10. 11. 2006 19:20

Vassilij píše:to je cudne. na me s75 upne v klidu. nevim estli je to displayem nebo softwarem ale me to jde uplne pekne. display na s75 je sice vpouhopouhem qcif rozliseni ale přechody zvlada.

(fw47))/quote]

To by mohlo byt pozitivni zjisteni :-) U kolegovy S75 to totiz take bylo videt (musel ses na to ale zamerit). Nicmene ma mozna nizsi verzi FW (v PO se podivam).
Kez by to bylo ve vyssich verzich FW opraveno (vidim, ze mas posledni pro S75)!!!
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod Tomas250 10. 11. 2006 19:42

Takže přechody jsou bezproblémový akorát barvy jsou dost (oproti v počítač) vybledlý třeba utěch kostek je místo hnědé stříbrná :roll: fw viz. podpis
Tomas250
Junior

Odeslat příspěvekod Vassilij 10. 11. 2006 19:56

jj-mam posledni. a zaměřil jsem se na to. a to co udelal conpower mi šlo taky v poho.
Vassilij
Junior

Odeslat příspěvekod Mizo 12. 11. 2006 14:06

Moj brat ma SXG75 ja jeho display zobrazuje na vysokej kvalitativnej urovni.Obraz je perfektne jasny,kontrastny,jemny a velmi ostry.Prechody farieb su bezchybne.Taktiez sytost,ale najma neutralita farieb je prikladna.(napr. mal som Nokiu E60,ktora disponuje asi najlepsim displayom na trhu a ta tlacila s nadychom do modra,preto som ju aj vratil do predajne).Pre zaujimavost na mojom S65 je prechod medzi farbami cez vlastny prehliadac plynuly,no cez Operu mini su uz medzi farbami prechody dobre viditelne.
Mizo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MASH 13. 11. 2006 07:07

Mizo píše:Moj brat ma SXG75 ja jeho display zobrazuje na vysokej kvalitativnej urovni.Obraz je perfektne jasny,kontrastny,jemny a velmi ostry.Prechody farieb su bezchybne.Taktiez sytost,ale najma neutralita farieb je prikladna.(napr. mal som Nokiu E60,ktora disponuje asi najlepsim displayom na trhu a ta tlacila s nadychom do modra,preto som ju aj vratil do predajne).Pre zaujimavost na mojom S65 je prechod medzi farbami cez vlastny prehliadac plynuly,no cez Operu mini su uz medzi farbami prechody dobre viditelne.

To je zajimave! Nekteri uzivatele SXGecka na Siemensmanii pisi, ze spatne prechody jsou videt i tam (coz jsem osobne necekal).
Nicmene i podle diskutujicich na nekterych zahranicnich forech je tento spatny prechod patrny na novych telefonu S75, E71 a EL71 (u ostatnich zn. nevim). Problem je, ze nekdo pise, ze treba s FW41 tam zadny problem nevidi, nebo vidi jen malo... Tezko posoudit, kdo je jak zvykly a jakou kvalitu prechodu povazuje za "opravdu kvalitni".
Ja osobne koupi kabelu zatim neplanuju (na komunikaci s PC staci BlueTooth), tak sam srovnani s vyssi verzi FW provest nemohu.
Snad casem.

P.S:U rady X65 stejne, jako napr. u SX1 tento problem s prechody absolutne neni!!!
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 13. 11. 2006 09:24

Myslím že řešíte kraviny, můj ME75 taky to ukazuje tento obrázek trochu divně, ale všimnul jsem si toho až jsem přečetl tuto diskuzi, to znamená, že běžný člověk na to nepříjde. Displej má jenom 65 tisíc barev, tak co čekáte, že kvalita zobrazení bude stejná jako na stolním LCD které má 16 miliónu barev?
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Další stránka