Pocet barev, zobrazeni - zavazny problem u novych Siemensu!

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 13. 11. 2006 09:26

Domněnka že tyto Siemensy mají jenom 4096 barev je naprosto zcestná. Ten kdo to trvdí, tak zřejmě v životě neviděl displej s 4 tisíci barvami.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod MASH 13. 11. 2006 13:59

(CZ)Mirek píše:Myslím že řešíte kraviny, můj ME75 taky to ukazuje tento obrázek trochu divně, ale všimnul jsem si toho až jsem přečetl tuto diskuzi, to znamená, že běžný člověk na to nepříjde. Displej má jenom 65 tisíc barev, tak co čekáte, že kvalita zobrazení bude stejná jako na stolním LCD které má 16 miliónu barev?C/quote]

Zcestna je jen Tva uvaha! Pokud doma pouzivas nejaky VGA 14-ti palcový monitor (pripadne jsi byl zvykly na nejakou A50 s CB displejem), nedivim se Ti, ze sis nevsiml! Tve rozlisovaci schopnosti bych rozhodne nezarazoval mezi "běžné lidi".
Nikdo tu netvrdi, ze displej ma 4-tisice barev, ale prechody barev se tak bohuzel chovaji (ikdyz funkce vyhlazovani bar. prechodu do jiste miry s poctem barev prilis nesouvisi).
Kdyby sis procet celej thread, zjistil bys, ze se tento obrazek testoval na spouste jinych telefonu (jak s 65k, tak s 262k poctem barev) a vsude byl obrazek naprosto perfektni (krom novych Siemensu)!
Nevim, proc sis kpoupil svou ME75 Ty (asi na volani a posilani SMS). Ja jsem EL71 (jako multimedialni telefon) koupil pro pritelkyni prave kvuli multimedialnosti a i kvalite displeje... A je trosku trapne, ze se ji nektere obrazky zobrazuji v horsi kvalite, nez-li na priserne CX70!!!
Navic, porad tu je jista moznost, ze novejsi verze FW tento pomerne neprijemny problem vyrazne eliminuji...
Takze, pokud nemas nejaky technicky namet (pripadne srovnani zobrazeni na nizsi verzi FW a vyssi verzi FW), tak dal ani prispivat nemusis. Mne opravu moc nezajima Tvuj nazor na to, jestli to Tobe vadi a nebo nevadi, jestli je neco podle Tebe kravina a nebo neni... (pripadne mi je celkem ukradeno, jake naroky na kvalitu a rozlisovaci schopnosti ma Tvuj zrak).
Diky.

P.S:NAvic EL71 opravdu nema "jen" 65 tisic barev!
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod 14.jirik 13. 11. 2006 14:14

presne,dysplej s 4k barvami vypada daleko hur.. :wink:
M600i 1GB M2
14.jirik
Junior

Odeslat příspěvekod BEZY 13. 11. 2006 14:29

Zkusil sem si do SXG cvičmo hodit ten druhej obrázek od ConPowera a přechody sou vidět docela nechutně po po celym obrázku - hlavně vpravo dole
BEZY
Junior

Odeslat příspěvekod Vassilij 13. 11. 2006 14:43

me sly i to prechody od conpowera v klidu. ale jak to tak vidim tak neni problem v hw-v displayi. ale v systemu-verzi fw.
Vassilij
Junior

Odeslat příspěvekod mates.75 13. 11. 2006 20:20

No,mně se to na CX75 zobrazuje celkem dobře,jenom málo tam ty přechody jdou vidět,jinak bych si toho asi nevšiml.. 8) :lol:
M55(FW91),CSL65(FW53),CX75(FW25),..
mates.75
Junior

Odeslat příspěvekod MASH 13. 11. 2006 20:33

BEZY píše:Zkusil sem si do SXG cvičmo hodit ten druhej obrázek od ConPowera a přechody sou vidět docela nechutně po po celym obrázku - hlavně vpravo dolev/quote]

To je divny... Hadam, ze mas posledni FW, ze jo?
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 13. 11. 2006 20:35

No, jestli chcete, někdy minulý týden jsem udělal dalších pár přechodů. Některé jdou na mojí E71 lépe, některé hůře, tak jestli má někdo zájem...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bonfire 14. 11. 2006 15:40

z toho co tak ctu se mi zda ze sice ty modely podporujou 262000 barev, ale najednou jich treba dokazou zobrazit jenom 4096 nebo 65000, zkuste nejake problemove misto vyriznout v PC a pak si jen to misto zobrazit v mobilu jestli to bude OK...

ale stejne - zabyvat se takovyma prkotinama... :-)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Bonfire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MASH 14. 11. 2006 15:55

ConPower píše:No, jestli chcete, někdy minulý týden jsem udělal dalších pár přechodů. Některé jdou na mojí E71 lépe, některé hůře, tak jestli má někdo zájem...m/quote]
Diky, vecer zkusim...

Bonfire píše:z toho co tak ctu se mi zda ze sice ty modely podporujou 262000 barev, ale najednou jich treba dokazou zobrazit jenom 4096 nebo 65000, zkuste nejake problemove misto vyriznout v PC a pak si jen to misto zobrazit v mobilu jestli to bude OK...

ale stejne - zabyvat se takovyma prkotinama... :-)

To se mi vubec nezda! I na 65 tis. displeji starsich Siemensu jsou prechody videt naprosto perfekne (bez jedineho problemu). Tech 262k barev tam nejspis bude... jen je zkratka problem v grafickem zobrazeni... (asi).

P.S:Pro me to fakt uplna prkotina neni, sorry. EL71 jsem koupil i kvuli superkvalitnimu displeji a proto je trosku trapne, ze ma misty o hodne horsi zobrazeni, nez u nekolik let satrych Siemensu :? Zvlaste nektera temata a tapety jsou diky tomu temer nepouzitelne :|
ZNOVA OPAKUJI: TENTO TELEFON NEBYL KOUPEN VYHRADNE KVULI VOLANI A SMS, ALE PREDEVSIM KVULI MULTIMEDIALNIM FUNKCIM!!!
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod mates.75 15. 11. 2006 18:56

Já jsem se s EL71 ještě nesetkal,nemám ji,ale tohle jsem ještě nikdy neslyšel..Na mé CX75 problémy nemám,o M55 radši nebudu mluvit
.:)
M55(FW91),CSL65(FW53),CX75(FW25),..
mates.75
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 16. 11. 2006 15:05

tohle je vec, ktera me vzdy prasti pres oci, nekdy je to obrazkem, nekdy displayem....nekdy taky komprimaci
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Caddy 16. 11. 2006 15:06

ConPower: ty vicebarevne by mely byt v pohode, nejhorsi je prave prechod jedne barvy z tmavshiho odstinu do svetlejsiho, na tom je to videt nejlepe....a nejvic tusim na modre barve (na cervene je zase nejvic videt komprese obrazku)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BEZY 17. 11. 2006 12:21

MASH píše:
BEZY píše:Zkusil sem si do SXG cvičmo hodit ten druhej obrázek od ConPowera a přechody sou vidět docela nechutně po po celym obrázku - hlavně vpravo dolev/quote]
To je divny... Hadam, ze mas posledni FW, ze jo?

Když típnu display s tim zobrazenym obrázkem, dopadne to takhle:

[URL=http://img.orpheusweb.sk/view.php?img=DispCapture.bmp]
Obrázek[/URL]
Obrázek displeje je v bmp

Když obrázek z mobilu vytáhnu normálně, tak takhle:

[URL=http://img.orpheusweb.sk/view.php?img=prechod2iv5.jpg]
Obrázek[/URL]
BEZY
Junior

Odeslat příspěvekod Bonfire 17. 11. 2006 13:10

to je zajimavy, v tom pripade to neni displejem ale firmwarem, pripadne aplikaci Media Album... zkus obrazek otevrit treba v Opera Mini nebo v PhotoEditor
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Bonfire
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka