Benq-Siemens - krachuje

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod strike303 26. 11. 2006 14:33

Co je na tom pravdy nemam ho ani nechcem ale ma to zaujima
strike303
Junior

Odeslat příspěvekod Tom_82 26. 11. 2006 14:44

Na internetu jsem četl, že to má úplně zkrachovat. Siemens by dle neoficiálních informací s určitou pravděpodobností měla koupit Nokia. Tohle jsou informace, které jsem se dočetl.

Co se týče zkušeností a praxe, tak se tomu vůbec nedivím a po této značce mi vůbec nebude smutno - spíš naopak! Nějakou tu dobu jsem prodával mobily, na reklamace jsme měli vyhrazený určitý prostor, ve kterém cca 95% mobilů bylo od Siemensu či dnes již od Benq-Siemensu. Dalších cca 5% byly mobily od LG.

Měli mnohem větší výdaje na servis než zisk z prodeje. Člověk by od německého výrobce čekal kvalitní práci a přitom tyto mobily byly méně spolehlivé jak kalkukačky od trhovců..
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod Wracker 26. 11. 2006 14:48

Benq-S by sem mel spise koncentrovat na asijsky trh..v evrope konci..
Wracker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tom_82 26. 11. 2006 14:55

2 Wracker: Myslím, že největší úspěch bude mít v zemích třetího světa.. Když končí v Evropě, tak v Asii neuspěje už vůbec! Tam mají kromě Samsungu a dalších značek i jiné špičky, které jsou na prvních místech.. Navíc v Asii frčí vyklápěčky a vysouvačky - Siemens tam nemůže nabídnout nic úchvatného. Jen si tam udělá svůj hrobeček.
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 26. 11. 2006 15:16

Tak o tom se napsalo už hodně hodně moc, stačí trošku hledat. Mobily už nejsou Símensy, je to Benkjůackej šit, na který si dovolujou napsat Siemens :x V Evropě s mobilama končí, v Asii možná budou mít úspěch, tam si totiž potrpí na různá cingrlátka a světýlka a zvučíčky a tapetky a chlupaté anténky... A ta Nokia samozřejmě nekupuje celý Siemens (na to nemá :mrgreen:), ani jeho mobilní divizi (tu už má BenQ), ale divizi, která se zabývá výstavbou mobilních sítí (jestli se nepletu).

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BEZY 26. 11. 2006 18:59

Pleteš. Nokia tu divizi nekupuje, jen uzavírají partnerství (či se spíše spojují) do firmy Nokia-Siemens kdovíco...
BEZY
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 11. 2006 20:01

Už se to tu řešilo mockrát, ale doopravdy je to takhle: Link
Doporučuji pozorně přečíst hlavně první odstavec po nadpisu "Zhluboka dýchat"! To mluví za vše.

Pokud jde o spekulace (jinak bych to zatím nenazval) o odkoupení BenQ-Siemensu (resp. BenQ Mobile), pak je tu tenhle článek: http://mobil.idnes.cz/benq-siemens-mozna-zachrani-daleky-vychod-zajem-projevil-samsung-py9-/mob_benqsiemens.asp?c=A061124_152947_mob_benqsiemens_hro
anonymni

Odeslat příspěvekod ConPower 26. 11. 2006 20:44

Na toto téma je dost článků na webu, řešilo se to i na fóru, stačí trochu hledat. Zamykám.
ConPower
VIP uživatel