V Siemensu ME75 se něco rozbilo

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 4. 1. 2007 13:08

Mám Siemens¨ME75 asi 5 měsíců.
Už od počátku mi v něm něco lehce štěrká, ale to je v pořádku, toto dělá každý Siemens. Mobil ale zažil několik relativně silných pádů, např z 5 metrů na trávu, ze 2 metrů na koberec z půl metru na beton (opakovaně) a v mobilu nyní to chrastí o dost více a při určitém úhlu naklonění to štěrká maximálně, jakoby snad v něm lítal kus umělé hmoty..
Telefon občas blbne.
Zpočátku byl mobil proti pádům imunní a nic se mu nestalo, nyní po pádu se mobil vypne a je třeba jej znova zapnout.
Občas nejde vytvořit hovorové spojení, ozve se tón halali. Občas přestává v době hovoru jít slyšet protistranu.
A to nehovořím o dalších vadách, které už jsem tu několikrát psal.
Myslíte že tyto problémy se signálem můžou být způsobeny těmi pády?
Mobil přímo v návodu má napsanou zvýšenou odolnost proti nárazům.
Uznají reklamaci?

//matho83: upraveny nazov o konkretny model
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod M. 4. 1. 2007 13:55

A taky se tam pise tohle:

Obrázek

A mezi narazem a padem je urcite rozdil.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 4. 1. 2007 14:38

Tak co teď? Mám pocit, že si ten návod trošku protiřečí.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod M. 4. 1. 2007 15:11

Zkusit to muzes, ale moc bych si nefandil, navic pri nynejsi situaci BQS...
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod flemo 4. 1. 2007 15:14

Odporucam zajst do servisu a predviest im, ako sa mobil vypina po pade.
Huawei P20 Pro / Lumia 950
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod flemo 4. 1. 2007 15:17

(CZ)Mirek píše: 5 metrů na trávu, ze 2 metrů na koberec z půl
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod flemo 4. 1. 2007 15:18

(CZ)Mirek píše:Zpočátku byl mobil proti pádům imunní a nic se mu nestalo, nyní po pádu se mobil vypne a je třeba jej znova zapnout.
a/quote]

No a pri tomto som si spomenul na scenu s plastovym poharom z filmu Pelisky :-)
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod BEZY 4. 1. 2007 15:36

Reklamaci ti podle mě neuznaj - zvýšená ochrana je něco jinýho než naprostá nezničitelnost...
BEZY
Junior

Odeslat příspěvekod ernst4776 4. 1. 2007 15:44

http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=10.12 ... 238v=44148
tahle reportaz by te mohla zajimat. mozna te z ni neco napadne.
ja mam m65, upadnul mi jednou jedinkrat asi tak 0,5m vysky a nic se mu nestalo. nicmene telefon blbnul od zacatku co jsem si ho koupil (zamrzaval, nejdriv sem na to dlabal, ale pak se to zacalo dit casteji a casteji). Mam ho uz 3 mesice a z toho mesic a pul byl v oprave (byl tam 2x) se stejnou chybou. a ted mi jeste pri oprave poskrvali displej krasnyma hlubokyma ryhama, ktery zkreslují zobrazení (ne že by se bez toho nedalo zit, ale je to neprijemny, taky neco jinyho je, kdyz si to udelate omylem sam a nekdo jinej vam). hruza.
ernst4776
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 4. 1. 2007 16:28

ernst4776 píše:tahle reportaz by te mohla zajimat.
Klasická novácká manipulace, ta redaktorka pletla páté přes deváté, test z časopisu zaměňovala za oficiální tvrzení Siemensu, máchala ve sklenici vody a mlátila o zem starou šunkou místo M65 atd. Navíc ty popisované závady s tím, že jde o odolnější mobil neměly nic společného, tohle se stávalo některým kouskům Símensu docela běžně (ikdyž ne jen Siemensu, že...). No a pak Nově něco věř :mrgreen:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ernst4776 4. 1. 2007 16:50

Já neřikám, že nepletla páté přes deváté, to samozřejmě dělala, ale i v každé lži je zrnko pravdy. Některé informace jsou alespon IMHO zajímavé. Názory techniků servisů etc. už moc ne.
ernst4776
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 4. 1. 2007 19:32

Dříve jsem měl CT65 ten byl proti nechtěným pádům taky imunní když třeba vypadl z kapsy, pak ale jednou spadl z větší výšky vypnul se a po znovu zapnutí vše jelo asi půl roku. Vypínal se ale i při sebemenším pádu na koberec a jendoho krásného dne se vypnul a už nikdy nezapnul.
Reklamace a následné odstoupení od kupní smlouvy bylo jediné řešení.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 4. 1. 2007 19:35

K té reportáži: I v návodu je napsané že má vylepčenou odolnost proti prachu vodě a nárazu, takže tyto vlastností by mít měl. I když to neguje ten odstavec o tom, že nikdy nemáme nechat telefon spadnout. Navíc i třeba na krabici je přímo uvedeno: Zvýšená odolnost proti prachu, na některých bylo přímo uvedeno i že proti nárazu a vlhkosti...

Jinak proti písku je myslím imunní celkem dost, tento mobil byl několikrát zahrabán celý do písku a nikdy se mu nic nestalo a fungoval tak jak před zahrabáním.
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod lu.kas 4. 1. 2007 21:20

Telefony se zvysenou odolnosti maji pouze zvysenou odolnost oproti beznym telefonum! To neznamena ze vydrzi vsechno!
Takze pro opakovane pady na betod atd. nejsou staveny. Ty sou staveny kdyz ti spadne pri chuzi z kapsi na travu nebo navlhne v desti, coz normalni mobil nemusi prezit (casto prezije).
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 5. 1. 2007 01:32

Pokud například Siemens propaguje že se dá M65 použít i jako cyklopočítač, tak pokud dojde třeba kvůli otřesům z kola nebo slabšího deště k poškození přístroje, tak je myslím zákazník v právu a přístroj by mu měl být vyreklamován. V tomto má TV Nova pravdu.
(CZ)Mirek
Junior

Další stránka