HTC TyTN II a úplné vybití

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kuba... 5. 1. 2008 15:50

Zdravím, mám dotaz.
uvažuji o koupi tytn II a chtěl bych se zeptat jak to je když se mi úplně vybije baterka, zůstabou uložená data? myslím tím jako položky v telefonnním seznamu sms a naistalované programy?

Díky za odpověď..
Kuba...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XMike1 5. 1. 2008 16:22

zostanú uložené dáta. Vo WM5 a WM6 (TyTN II) slúži RAM len ako RAM v pc, dáta sa ukladajú v ROM, ktorá nepotrebuje napájanie. Pri vybití to má rovnaký efekt ako reštart počítača.
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba... 5. 1. 2008 16:52

OK, díky já měl kdysy práve acer N30 a tam jak došla baterka tak to bylo v riti :)) proto sjem ho časem přestal používat...
Kuba...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod erik.aragorn 5. 1. 2008 18:30

Pre setkych je dobre vsetko davat a instalovat na pamatovu kartu...tak o nic nepridete ani pri Hard Reset...akurat sa fon vrati do povodnych nastaveni...ale na karte a sim karte ostane vsetko po starom....
Your pretty face go to hell!!!!!!!

Siemens A25, Alcatel OT 320, Sagem Myx5-2,Nokia 6280, EuroTel/T-Mobile SDA, Orange SPV M3100 WM6, Orange SPV C100, Palm Treo 750 + 8GB microSDHC
erik.aragorn
Junior

Odeslat příspěvekod m.4.k. 5. 1. 2008 18:37

XMike1 píše:zostanú uložené dáta. Vo WM5 a WM6 (TyTN II) slúži RAM len ako RAM v pc, dáta sa ukladajú v ROM, ktorá nepotrebuje napájanie. Pri vybití to má rovnaký efekt ako reštart počítača.t/quote]

To co tady tvrdi XMike1 je blbost jelikos na ROM se data nezapisuji :) Dat se ukladajji do uzivatelske pameti ktera funguje jako hardisk.Zkracene data ktera si ulozis mas v pameti ktera se nemaze po ztrate napeti ci proudu jako je to u RAM :).....Budu ho tez kupovat :)
m.4.k.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XMike1 5. 1. 2008 23:08

pre m.4.k. a ostatných, čo radi slovíčkaria. ROM je read-only-memory. to viem ja, to viete vy, to vie môj pes, vieme to všetci. Ale nakoľko to výrobca tak označuje (nepíše 120MB ROM a 136 MB užívateľskej pamäte, ale napíše 256MB ROM), tak som si to tak dovolil nazvať. Amen.
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba... 5. 1. 2008 23:24

díky všem za osvětlení......

2 xMike1: já se teda ptal našeho psa a nic :) asi je naše fenečka v tomhle směru nevzdělaná ;)
Kuba...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XMike1 5. 1. 2008 23:28

Kuba: To, že ti neodpovedala, ešte neznamená, že to nevie :).
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 6. 1. 2008 00:34

m.4.k. píše:To co tady tvrdi XMike1 je blbost jelikos na ROM se data nezapisuji :) Dat se ukladajji do uzivatelske pameti ktera funguje jako hardisk.Zkracene data ktera si ulozis mas v pameti ktera se nemaze po ztrate napeti ci proudu jako je to u RAM :).....Budu ho tez kupovat :)

Blbost je to co pises ty, jelikos od WM5 nastala zmena a to taka, ze data su v ROM a nie v RAM. Ak si myslis, ze ROM tu znamena Read-Only-Memory, tak to nie je pravda (v tomto pripade).

Je to flash pamat a vazne su na nej data. Teraz som si neni 100% isty ci sa pri HR stratia, ale moj nazor je ze na 99,99% ano (nakolko si nespominam ze by mi tam po HR nieco ostalo, minimalne nie v zlozke My Documents a Program Files. Lenze HR ti pri vybiti baterky nenastane.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod erik.aragorn 6. 1. 2008 09:48

ROM - Read only memory - a potom sa ROM rozdeluje podla moznosti zapisu a citania z nej....to jest:
EPROM
EEPROM alebo EEROM
obe su takmer podobne, len maju iny zapis a ine citanie....EEPROM je mazatelna nekonecne krat by sa dalo povedat, kym klasicka ROM sa zapise raz a uz s tym nepohnes...
tolko k pamatiam
Your pretty face go to hell!!!!!!!

Siemens A25, Alcatel OT 320, Sagem Myx5-2,Nokia 6280, EuroTel/T-Mobile SDA, Orange SPV M3100 WM6, Orange SPV C100, Palm Treo 750 + 8GB microSDHC
erik.aragorn
Junior

Odeslat příspěvekod XMike1 6. 1. 2008 14:21

Je neuveriteľné ako má niekto furt potrebu vypisovať takéto veci. Asi by ste sa všetci, ktorí máte problém v "jazyku" majiteľov vreckových počítačov prehliadať takú zjavnú chybu v terminológii ako je používanie názvu ROM pre pamäť, kde je systém a užívateľské dáta, dohodnúť a napísať každému jednému výrobcovi, aby to už konečne začínal nazývať EEPROM, pretože takto mu možno klesajú zisky, nakoľko sa asi nájde pár ľudí, ktorí si myslia, že to zariadenie asi nemá žiadnu pamäť pre užívateľa, nakoľko je tam len zmienka o ROM.
PS: Aj nás učili v škole, čo je to ROM, EEPROM,... Len teraz sa mi nechce preliezať všetky fóra o ppc, písať výrobcom HW a SW, nech sa už uvedomia.
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 6. 1. 2008 15:24

Este pre toho komu robi ROM a RAM problem, odporucam si prezriet prehlad funkcii pre laickeho pouzivatela:
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?c ... titem=3503

Okrem ineho tam najdete:
paměť RAM 128 MB {poznamka: tato pamat sluzi na beh programov ako na PC}
uživatelská paměť 256 MB {tam kde si mozete nahrat co chcete, aj programy - ekvivalent HDD v PC - nazyva sa to ROM}
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior