TyTNII,TouchCruise - problémy HTC s grafickými ovladači

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 18. 2. 2008 23:01

mvp

... a že tedy HTC připravuje opravný patch pro ovladače. (edit: nebo celé nové grafické ovladače)

.... a navíc, proč tady vůbec probíhá tato diskuze? Když se nic neděje?
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod spellshaper 18. 2. 2008 23:31

@MgX
Bezproblémově to funguje jen na jediném zařízení a to na tom, které má doma mvp.
První příspěvek je jistě dobré si přečíst, ale neaktualizoval jsem ho postupně s diskuzí, takže některé informace mohou být zastaralé.

@Tomaaas a dalsi...

Video to přehrává, pokud je konvertované na PPC (320x240, datový tok cca do 500kbps), záseky jsou znát u větších toků a rozlišení. Neznamená to, že by sis nepřehrál film a oproti mpx220 to bude rozhodně rychlejší.

Hry jdou špatně, při rychlejších animacích nebo při dotyku obrazovky. Ale spousta her je přesto dobře hratelná.

I další věci jsou na Cruisovi pomalé nebo mě nenadchly. Nejsem HW expert, takže nevím, co je vina ovladačů a co ne.

Taky si netroufám odhadnout, co (a hlavně jestli vůbec něco) vydá na konci března HTC a jak to zařízení oživí. Rozhodně bych na to nespoléhal a i pokud něco vyjde, dokážu si představit že spousta problémů nezmizí.

Na druhou stranu, navigace funguje dobře, Wi-Fi se mi také podařilo rozchodit, události v kalendáři fungují a jednou mě už taková upomínka zachránila :), telefonuje to a některé fotky (pořízené za pěkného počasí a po úpravě ve PS) bych se nestyděl ukázat i na obrazovce PC.
Radek.Hulan: "Osobně naprosto nechápu o co jde."
spellshaper
Junior

Odeslat příspěvekod Dalamar 18. 2. 2008 23:57

Ok, protoze tu nepanuje shoda o tom co se trha a co netrha, prispeju svou troskou do mlyna i ja.

Takze:

Video ve windows playeru se trha dost. V Core playeru buhviproc min a pri prepnuti ovladace z DirecDraw na GDI naprosto vubec. Menu jako takove se netrha, scrollovani v menu je celkem ok. Scrollovani na webovych strankach s vetsi grafikou (http://www.eurotel.cz) je ovsem porod, a to i v opere, i kdyz tam je to lepsi a i stranky se nacitaji tak nejak inteligentneji.

U her jsou velke rozdily, treba takovy wolfenstein se ani nekousne, ufo taky bez problemu, KRally treba uz jen pokud ovladate klavesnici. Zkousel jsem i emulator dosu a nektere stare hry a to je ovsem tragedie, spustite cokoliv ale kdyz se vam i ty nejvetsi 286kove shity spousteji dve minuty, a sekaji se i tahova rpg, rychle vas to prejde. Asi jedine co jaks taks behalo byl prince of persia ale i ten se tak trochu nepravidelne sekal.

Pri zavreni a otevreni telefonu se opravdu obraz prekresluje dost dlouho, ale subjektivne mi to nevadi tolik, jako treba to pomale scrollovani. stejne chvili trva nez si telefon prehmatnete a na HW klavesnici muzete psat okamzite. Samotna rychlost telefonu je rekl bych dost promenliva, povetsinou bezi vse v pohode ale obcas se zarizeni na vterinu dve bezduvodne zahlodne.

I pres tyhle nedostatky urcite nelituju toho ze jsem si TyTn II koupil, uz proto, ze na trhu (alespon v dobe koupe) podle me nebyla rozumna alternativa.
Dalamar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spellshaper 19. 2. 2008 00:24

Ještě bych chtěl doplnit, že se tu bavíme o několika různých zařízeních (já mluvil o Touch Cruise). I když chipset a tedy i problémy jsou téměř shodné.

Nyní ještě přeložím neoficiální informace o nové naději na ovladače, které se tu dřívě již objevily, pokusím se to tedy udělat v trochu lepší formě:

14.února 2008
Na fóru xda-developers a také na webu http://www.htcclassaction.org se objevila nová zpráva dávající naději na grafické ovladače. Zpráva by měla být od Petera Chou CEO společnosti HTC. Protože odpověď nepřišla přímo autorovi webu, jde pouze o zprostředkovanou informaci, která nemůže být stoprocentně ověřena, měla však přijít několika lidem z různých koutů světa.
Obsahem zprávy je informace, že pracují na zvýšení kvality a nový ovladač by měl být dostupný na konci března.

18.února 2008
Předchozí informace je podpořena ještě článkem na webu Fudzilla, kde se hovoří o něčem podobném.
"
Ovladače na hardwarovou akceleraci spatří světlo světa, řekl Dr. Florian Seiche vice prezident společnosti HTC Europe během rozhovoru na World Mobile Congress v Barceloně minulý týden.
"
spellshaper
Junior

Odeslat příspěvekod djjet 19. 2. 2008 00:51

este k tomu trhaniu:

1. video 320x240 bezproblemov na vsetkych QTV, GDI, framebuffer, directshow a na QUALITY HIGH. video cca 640x480 s bitratom 1000+ kbps v core playeru 1.1.3 cez directshow trhane, cez GDI tiez aj cez framebuffer-tam je to skoro plynule. cez to nove QTV sa to celkom da. sem tam sekne - hovorim o nastaveni QUALITY v core palyeri na HIGH. MEDIUM je sracka a LOW uz uplna a tam sa to este viacej trha. to je fakt. testovane na beznych hudobnych klipoch kde sa aj daco hybe ne len nejake staticke obrazky a na minifilme tej vevericky z ice age. zvuk neseka len sem tam obraz zasekne a preskoci par framov.

2. trhanie TOMTOM - proste to trha a trha. nemozem si pomoct. IGO8 detto. trha este viac. aj ked povypinam POI, aj pri malej mape jedneho mesta.

3. hry. to ma az tak netankuje ale skusal som nejake skrolovacie RPG hry a po dotknuti sa stylusom na display to proste zacalo trhat.
sudoku, bejeweled, atomic cannon a SPB brain evolution ide pekne :D co mi staci.

4. skrolovanie menu - toto ma rozculuje asi najviac. nemozem si pomoct. ani video, ani hry, ani tomtom mi az tak nevadi ako toto. skrolovanie skrolovanie. ci menu, ci kontakty.

5. internet. nieje to take hrozne, opera vymacka z PDAcka co sa da ale pri vela obrazkoch je to tragedia. co som aj vlastne ocakaval takze mi to velmi netrha zili. niekedy aj na celerone 1,6 Ghz s 512 MB ram som videl pri skrolovani sekat stranky. jasne ze ten komp mal integrovanu smejd grafiku s 8 MB pamatou. ked sekalo tam tak u PDAcka som to cakal.

je pravda ze keby som tam flashol nejaku neoficialnu ROMku islo by vsetko lepsie - scrokolovanie, tomtom atd ale prehranie videa urcite nie. proste ked tam nebude video akcelerovane grafickym chipom ale len procakom tak ani neviem s akou ROMkou proste tych 400 Mhz bude stale len 400 Mhz. a pokial viem u desktopoch vedeli bezny divx plynulo prehrat tak celerony 333 MHz a vyssie. cize VGA video proste tie procaky v PDA neutiahnu bez pomoci grafickeho chipu.
djjet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod richardos 19. 2. 2008 00:59

Ano, treba priznat, ze urcite problemy tu su.Tiez sa k tomu priklanam byt objektivny.
HTC TOUCH HD2
richardos
Junior

Odeslat příspěvekod m.v.p. 19. 2. 2008 03:39

takze objektivne at uz nemusim dlouho psat,je to tak - jsou 2 skupiny uzivatelu - jedne to samozrejme jede bez problemu,vse jak pisu - a pak je skupina druha,tzv. "pasivni" (diplomaticky receno :-) uzivatel ktery proste neumi zarizeni rozbehat a pak ma samozrejme problemy.Duvod proc to tak je uz jsem tu nekde i rozebral.Kdo ceka ze to prinese domu a ono bude vsechno super ma proste smulu....... :-D (tim nemyslim nic spatneho oproti lidem kteri si chteji koupit a uzivat,tak by to melo byt,ale realita u VSECH techto zarizeni je proste jina a to je potreba vzit na vedomi pri nakupu aby se dotycny nakonec nedivil,taky proto je a bude nekonecna debata co funguje korektne a co ne :-) dalsi vec je take zaplacani pristroje nadherami typu cube a touchflo,kdo potrebuje ohromovat spoluzacky otacejici se kostkou - v barvach - se 4 stenami a podobnou "uzitecnou" krasou,naistalovanim kdejakeho kradeneho softu,zapnutim milionu pluginu na today,pouzitim nadhernych efektnich screenu ..... pritom tomu neumi uzpusobit system ,ma smulu obzvlast,takhle nebude fungovat nic :-) to same lidi kteri nepochopi ze webova stranka lze scrolovat az po nacteni a ze na gprs to trochu trva ma take smulu a utrapi se :-D Navic kdyz nepomuze ani zcela trivialni a jednoducha rada (teda myslel jsem ze jednoducha,ale to jsem zase u zacatku-nekomu vse proste pobezi a nekomu ne :-) nainstalovvat alespon Operu , nebo to hlavni NetFront (ale zase muze byt problem,respektive vim ze byva,umet ho vubec zprovoznit a nastavit,ale to je zase kapitolka jina,ze :-) Takze resume - verim ze to vetsine lidi nejde - logicky , ale je potreba aby dotycni pochopili ze to proste JDE ale ne SAMO od sebe,tak to proste nefunguje .
m.v.p.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oco1 19. 2. 2008 09:02

k tomu internetu.

Zkoušel jsem IE a jakmile prohlížeč načetl celou stránku (přes wifi), tak jsem začal scrolovat stylusem nahoru a dolu a k mému překvapení to vůbec netrhalo :wink:

zkoušeno na stránkách idnes a mobilmania, obě úvodní stránky.

v telefonu mam nainstalovaný IE slow scrool fix
S7 edge
oco1
Junior

Odeslat příspěvekod spellshaper 19. 2. 2008 13:44

@mvp: K tvemu prispevku se nema cenu vyjadrovat. Mas pravdu jsou dve skupiny ty (no dobra + jeste par jedincu) a pak vsichni ostatni. Odtud dal je to porad to same.
Ale co me zajima vic je, proc si delas dva ucty? Pochopil bych, kdyby ses vydaval za vic lidi a rikal jak je HTC skvele, ale s temito nicky ti to moc lidi "nesezere".

19.února 2008
Tak ještě než propukne nadšení ze zpráv, které jsem přeložil výše, je tu jedna informace k opětovnému procitnutí do reálného světa. Podle serveru engadgetmobile.com totiž v březnu nepůjde o ovladače grafiky a žádné ovladače se ani nechystají. Půjde zřejmě jen o vylepšení přehrávání videa. Nikdo zatím neví, co konkrétně si pod plánovaným updatem představit, ale myslím, že použití qtv představené již před delší dobou u CorePlayeru nemusí být od reality daleko.
"
Sám CEO Peter Chou společně s Vice Presidentem HTC Europe údajně řekli, že se pracuje na akcelerovaných ovladačích grafiky pro nespecifikovaný počet zařízení, která jsou postižena nyní již legendárními výkonostními problémy.
Nezávisle na tom jsme obdrželi zprávu z HTC, že to není tak docela pravda. I když se připravují vylepšení, která by měla zlepšit zacházení s videem na současných zařízeních s dotykovou obrazovkou, ukázalo se, že technicky vzato nepůjde přímo o ovladače pro čip ATI Imageon. Spíše vývojový team společnosti vylepší současný software, toto vylepšení by mělo vyjít v dohledné době (prozatimní datum je březen) a pokud vše půjde hladce nemělo by jít o složitější instalaci než pomocí běžného .cab-u.
"

Nejen pro mě tedy další zklamání...
Naposledy upravil spellshaper dne 19. 2. 2008 14:40, celkově upraveno 4
spellshaper
Junior

Odeslat příspěvekod djjet 19. 2. 2008 15:18

to MVP: neurobis nejaky navod ako vytunnit Kaisera? aku ROMku mas? RADIO? atd.. osobne nemam problem flashnut ROMku alebo sa sprtat v registroch - kadeco som si tam ponastavoval a Kaiser behal lepsie nez od vyroby. ku flash ROMke som sa este nedostal pretoze neviem ktoru si mam vybrat. najlepsia by bola asi len nejaka totalne zakladna bez vsetkeho. ci taka vobec existuje. a ostatne veci si tam doinstalujem sam. rozmyslal som ze si aj ukuchtim vlasnu ROMku. na x-developer je celkom dobry navod na to. mam Kaisera 3 tyzdne a o PDA som nemal predtym velmi sajnu takze len objavujem co sa s tym da vsetko robit okrem zakladnych veci ako GPS, wifi, mobil a kalendar a pripomienky. zatial som dospel k tomu ze s PDA sa da robit asi uplne vsetko - je totalne otazka softwaru :D
djjet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mvp 19. 2. 2008 16:48

spelshaper : co to blabolis o dvou uctech , schizofrenie nebo nejakou jinou uchylku vlastnis ? - aha uz to vidim , z nejakeho duvodu kdyz na forum vlezu z mobilmanie mam m.v.p a kdyz jdu primo na forum tak mvp :-) nicmene tvoje poznamka je i tak dost nesmyslna i kdyz mas pravdu ze se mi podarilo se z nejakeho duvodu prihlasit s teckama .. na mobilmanii asi mam m.v.p a drive se neslo tam odtud lognout primo na forum¨, v kazdem pade si mne myslim nikdo nesplete s teckama i bez :-D

djjet : u Kaisera nevim ted "nejnovejsi" trend , u nej ale delal nejlepsi kousky Schaps , ale uz par tydnu nesbiram novinky - ale s Schapsem chybu neudelas , v kazdem pripade pouzit "holou" , cistou ROM , bez cube , touchflo atd , upravy v registrech neni moc potreba delat , vetsinou uz tyhle rychle ROM maji "tuning" v sobe ....
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod jhonza 19. 2. 2008 18:55

Musím jen souhlasit s spellshaperem... to zařízení nefunguje tak jak má a může mi zde vykládat "zřejmě" zástupce firmy HTC cokoliv, má to být všestranné, multimediální zařízení a ne jen blokový zápisník... a proč bych neměl využívat dotykové vymoženosti... když má zařízení v názvu naprosto jasně "Touch" pokud musím povypínat kostku, abych zařízení urychlil... už jen to samo o sobě ukazuje, že něco není v pořádku....
jhonza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 19. 2. 2008 19:07

Specielne pro pana natvrdleho m.v.p.

Mobilní zařízení od společnosti HTC založené na Windows Mobile patří mezi špičku a jen velmi těžko budete hledat přístroje od jiné společnosti, který by se jim vyrovnaly.

Viceprezident HTC Dr. Florian Seiche se nechal slyšet, že ovladače pro grafickou akceleraci videa (ATI Imageon) jsou již na cestě a měly by být dostupné do konce března. Zařízení Touch Cruise (Polaris), TyTN II (Kaiser), Touch Dual (Niki), S730 (Wings) a další, které jsou založeny na čipsetu Qualcomm MSM7200 a MSM7500, totiž mají sice „dvoujádrový procesor“ a grafický čip ATI Imageon pro grafickou akceleraci videa, ale problém je v tom, že zařízení i s takto výkonným čipem pracují v grafických oblastech pomaleji, než starší zařízení, které jsou založeny na jiných čipsetech.

Uživatelé si stěžují na trhané video (podle typu), trhaný obraz při focení (lze částečně odstranit), trhání obrazu při scrollování v menu, obrovský pokles fps ve hrách při použití dotykového displeje a další. Nejedná se tak o akceleraci videa ve smyslu videosouborů jak si spousta oponentů tohoto neduhu myslí. Podobně to lze srovnat, jako když na počítači nemáte nainstalován ovladač grafické karty, trhání obrazu při scrollování je samozřejmostí, o přehrávání videa ani nemluvě.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ferro 20. 2. 2008 11:31

Neco takoveho by bylo pekne mit v HTC nyni :)
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=26075
Siemens S6, C35, S45, S55, Motorola V600, Mpx200+256MB, Mpx220+2GB, HTC Touch Cruise + 8GB
Ferro
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka