TyTNII,TouchCruise - problémy HTC s grafickými ovladači

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mvp 21. 2. 2008 20:21

spellshaper
Junior

Zaslal: po 04. 2. 2008, 16:18
Předmět:

Zde je článek na mobile-review, který testuje vliv absence ovladačů na výkon:
http://translate.google.com/translate?u ... en&ie=UTF8

výsledek článku? -> vliv je zanedbatelný

(mohl by jsi mit problem s hledanim,vim je to drina,tak ti to predkladam v puvodnim zneni,benchmark je takovy ten obrazek s barevnymi carkami :-D

http://www.bukowc.com/Galerija/PPC/HTCT ... chmark.JPG

http://www.bukowc.com/Galerija/PPC/HTCT ... chmark.JPG

http://www.mobilnaut.cz/?a/1322

tohle je SPB benchmark Kaisera , sam si vyhledej vysledky dalsich zarizeni
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 21. 2. 2008 20:51

Benchmarky jsou zkreslujici a urcite nejsou smerodatnym meridlem.Dalsi slaby argument pana chytreho.Navic vykon Kaisera se nejvice degraduje pri pouzivani dotykoveho displeje.Coz ani benchmark nenavodi.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod spellshaper 22. 2. 2008 00:14

@oco1
o tom fixu jsem tu psal před několika dny s tučným datumem, je tedy jasné jak tuto diskuzi sleduješ... plácáš hovadiny stejně jako mvp takže postupně:

1) Nikdy jsem "nebrečel", že nejde CoD nebo QuakeIII, pouze jsem konstatoval že nejde, což sice pro mě nebylo žádným překvapením, ale podle specifikací MSM72000 by měl chodit naprosto bez problémů.

2) + @mvp
EDIT: Ok, opravím se sám. Používal jsem NetFront 3.4. Verze NetFrontu 3.5 už je opravdu použitelná a plynulá. Zdá se, že to také není úplně release verze, ale je veřejně dostupná a jde odinstalovat ;)
Na komfort s Operou9 bez jediného zásahu uživatele to sice nemá, ale zkusím si ještě jak říkáte "pohrát s nastavením".

3) Na TC jsem nové ROM nezkoušel, takový sebevrah nejsem. Časem zřejmě nějakou ROM která se bude tvářit stabilně a funkšně zkusím. Pro mě ale ztráta dat nebo občasné padání není problém, lidem co však chtějí používat zařízení jako pracovní nástroj bych podobný postup nedoporučil (viz předchozí příspěvky).

A už z toho, že si nainstalujete WM 6.1 který je v takovém stavu, že i MS se ho stydí vydat, je jasné, jak vážně vás člověk musí brát. Ještě teď se směju když jsi na ce4you doporučil ROMku s WM 6.1 načež přišla odpověď, že nejdou MMS (reagoval jsi že je nepoužíváš), pak že nejde touch klávesnice (tu taky nepoužíváš) :tleskani :D (zde tedy s nejvyšší pravděpodobností není chyba v systému WM6.1, ale přímo v ROM, aby mě zas mvp a spol. nepojmenovali nějakým nelichotivým výrazem)
Pokud budu 99procent věcí nepoužívat je TC/Kaiser apod. skvělé zařízení (to by bylo ale každé).
A to nemluvím o chybách přímo BETA verze systému, které nejsou na první pohled vidět nebo uživatelsky téměř neodhalitelných programátorkých chybách.
Radek.Hulan: "Osobně naprosto nechápu o co jde."
spellshaper
Junior

Odeslat příspěvekod m.v.p. 22. 2. 2008 05:26

uig : no,jestli se "venujes" temto zarizenim "uz" 6 let (od 1.tridy ? :-) tak jsi dost vyuce odolny jedinec . Navic jsi mi stale nenapsal CO konkretne nejede,co je "bidne" oproti ostatnim . Uzivatelsky rozhodne nic , ani viditelneho,ani meritelneho . Co tobe "odbornikovi" uz 6 let ! :-D jede KONKRETNE bidne oproti treba predchozimu TyTNovi ? Nejak srozumitelne a jasne v cem je ten strasny rozdil .
spelll : ty uz jsi uplne mimo,pred tydnem jsi si koupil prvni telefon a uz jsi nejvetsi mistr (u tebe spis vedecky pracovnik) , za tyden jsi se naucil to co nekteri ani za "6" let nedokazou , ackoliv zatim tvoje znalosti jsou zatim jen v prani desitek typu programu do stroje tak uz je ti jasno co umi nebo nebo neumi kdejaka verze neoficialni ROM . Zatim jsi jedine moudry demagog . Ta ROM kterou osobne mam v Cruisovi je beta verzi (kazdemu IQnetyqwe je to jasne,nejen ze to pisu,ale i s oznaceni verze 0.53 - celkem jasne ne) krome ni vsak beha dalsich xx full verzi kde nechybi ani tvoje oblibene mms .... mas na vyber , teda vlastne ty ne , promin , nejsi preci silenec , radsi se budes divit ze nekomu jinemu vsechni funguje a beha a ze ty mas pomalou mrchu :-) a vlastni "zkusenosti" budes vydavat za dogma :-)
m.v.p.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oco1 22. 2. 2008 09:11

@Spellshaper
tak dobře, pokud je u Tebe někdo kdo si nahrává neoficiální ROM sebevrah, tak se pak asi není čemu divit, že je tvoje zařízení pomalé a hold Ti to nejede tak jak některým uživatelům.´.

WM zařízení jsem ještě moc neměl, pravda, ale vždy jsem si nahrával neofiko ROMky jelikož ty původni opravdu nestály za nic...
Ty Tvoje řeči o stabilitě či nestabilitě, jsou to úplné bludy, člověk ma na výběr z mnoha neoficiálních ROM, já např. používám ROMky od Shapse a opravdu nikdy jsem s něma neměl jediný problém, jestli je stav, kdy jede všechno tak jak má znak nestability, tak mě pouč jak se věcí mají :)

Diskuzi tady sleduji asi každý den, a ne jen tady, tak meleš hovadiny jedině tak možná ty, každopádně si sem nehodil stejný odkaz jako já, tak zklidni hormon laskavě :!:

K TC ROM s WM6.1 se vyjadřovat nebudu, jelikož mám Kaisera, ale i zde určitě platí, není ROMka jako ROMka, ale ty si stejně žádnou neoficiální nezkoušel, pže nejsi sebevrah, tak bud si nějakou otestuj ve vlastním zařízení nebo shut the f-u-c-k up a netlumoč kecy někoho z fóra, komu to nejede :!:
S7 edge
oco1
Junior

Odeslat příspěvekod erik.aragorn 22. 2. 2008 10:30

Your pretty face go to hell!!!!!!!

Siemens A25, Alcatel OT 320, Sagem Myx5-2,Nokia 6280, EuroTel/T-Mobile SDA, Orange SPV M3100 WM6, Orange SPV C100, Palm Treo 750 + 8GB microSDHC
erik.aragorn
Junior

Odeslat příspěvekod spellshaper 22. 2. 2008 13:41

@mvp
Předtím jsem měl pár let smartphone s WM, i když to není úplně stejné, spousta věci (včetně neoficiálních ROM) na nich byla také, tudíž jisté zkušenosti s WM mám.
Na tom, že zkouším několik programů nevidím nic divného, snažím se najít to nejlepší a také se snažím ověřovat to, co napíšete vy nebo někdo jiný. Zkouším také tweaky použité ve vašich vychvalovaných ROMkách apod. Plánuji reset kvůli přechodu na angličtinu, takže s tím nemám problém. Přesto, že jsem toho vyzkoušel už dost, problémy grafiky tu pořád jsou. I když existují programy které je zmíňují. Např. pro rychlejší pohyb v systému je perfektní pointui, i když bych to kvůli postraním problémům zatím asi nedoporučil.
Myslíš, že tím, když v první větě několikrát urazíš spoludiskutujícího, že si tím zvýšíš kredit, jen si honíš ego nebo ti to přijde vtipné?

Znám dva typy neoficiálních ROM. Jeden typ je úprava oficiální ROM, kde se odeberou nějaké součásti systému a přidají úpravy registrů. Takové ROM dokáží být skoro bezproblémové, pokud jsou dobře udělané. Tyto jdou napodobit i bez flashování, výhoda je samozřejmě v tom, že jsou čistší a je možné si je uživatelsky dotvořit. Což třeba pro mě je taky fajn, ale rozhodě nevyhovuje každému, také nevím jestli to stojí za ztrátu záruky.

Druhý typ je neoficiální ROM se systémem, který není vytvořený pro konkrétní zařízení (port z jiného) nebo systém, který ještě nebyl vydán oficiálně. Zde se ale opět jedná o uniklé oficiální verze (doma si systémy nikdo neprogramuje), tyto verze však nefungují bez chyb už v základím kódu. Málo tvůrců ROM se hrabe přímo ve zdrojových/strojových kódech, tudíž tyto chyby jsou pro ně neopravitelné.

Že se zařízení zrychlí je zcela zřejmé, v prvním případě dojde k odstranění procesů a tudíž uvolnění systémových prostředků. Nicméně uživatel přijde o některé programy nebo funkce. Dále jsou tam často aplikované tweaky registrů nebo jiné. Toto je však bezpoblémů možné provést bez flashe.
V druhém případě může dojít ke zrychlení díky nové verzi (jádru) systému, může se ale stát i úplný opak. Zde se také vyskytují chyby o kterých jsem mluvil. Chyby způsobené nevyladěnou verzí systému nebo použitím na cizím zařízení.

Zvýšená rychlost tedy u neoficiálních ROM není zadarmo, není to žádné mávnutí kouzelným proutkem. Spousta lidem může neoficiální ROM vyhovovat, ale vždy je to něco za něco a opakuji po několikáte s rizikem ztráty záruky.

@oco1
To žes našel jiný odkaz neznamená, že nejde o stejnou informaci. Ale tato odpověď v komentářích je naprosto výstižná:
"Looks like HTC owners got a big middle finger in response."
Neoficiální ROM jsem zkoušel ještě na Smartphonech a nikdy nepřinesly nic převratného. I když neoficiální ROM dokáží být rychlejší (viz výše) nejde o řešení zde diskutovaného problému s ovladači.

@erik.aragorn
Pokud vím nikde nebylo potvrzeno, že zařízení v sobě nemají grafický chip ATI jak uvádí pda.sk. Sama HTC neřekla, že chip ATI nemají, čímž by se vyhla dalším žádostem o ovladače, proto se spíše předpokládá, že chip ATI naopak mají.
Naposledy upravil spellshaper dne 22. 2. 2008 16:50, celkově upraveno 1
spellshaper
Junior

Odeslat příspěvekod erik.aragorn 22. 2. 2008 15:30

To spellshaper:
poriadne si to vsetko precitaj

//Radek E.: odstraněna citace. Pro odpověď na poslední příspěvek použijte prosím tlačítko Obrázek
Your pretty face go to hell!!!!!!!

Siemens A25, Alcatel OT 320, Sagem Myx5-2,Nokia 6280, EuroTel/T-Mobile SDA, Orange SPV M3100 WM6, Orange SPV C100, Palm Treo 750 + 8GB microSDHC
erik.aragorn
Junior

Odeslat příspěvekod zmizik 22. 2. 2008 16:03

@spellshaper: hovori sa aj o o tom ze niektore ho maju a ine nie - co je ale pravda sa teraz isto nedozvieme.
cpu: intel mb: asus ram: adata gpu: ati hdd: hitachi, maxtor psu: enermax case: thermaltake dvd-rw: lg lcd: acer cooler: zalman ntb: hp pda: htc foto: sony gps: gpsmap
zmizik
Junior

Odeslat příspěvekod djjet 23. 2. 2008 02:33

este sa chcem opytat mimo temy: aku ma PAGEPOOL kaiser v zaklade a ci nieco pomoze v rychlosti odozvy ked sa tato hodnota zvysi. ekdze moj kaiser ma vzdy cca 55-65 MB volne preco nevyuzit volnu ramku na zvysenie PAGEPOOL. niekde som videl ROMky ktore mali PAGEPOOL dokonca az 32 MB.

proste dosiel som k nazoru ze proste kaisera si budem musiet sam vytunit ako sa len da pretoze nesom spokojny s rychlostou tohto zariadenia s oficialnou ROMkou. za tu cenu som cakal vacsie delo. kamos ma eten X500 a ten je rovnako rychly nez kaiser (v prehravani videa dokonca rychlejsi pri niektorych videach - hlavne je ze kaiser je bud porovantelne rychli abo pomalsi - ten tunning core playeru a ten QTV bazmeg dost pomaha Kaiseru). eten uz sice ma problemy s malou ramkou ked sa spusti vela programov. ale eten x500 stal skoro 2x menje nez Kaiser. u neho velmi vyrazne pomohol upgrade z oficialneho WM5 na oficialny WM6. aspon co mi kamos hovoril. taze dufam ze WM 6.1 bude vzpruha pre Kaiser - a aj ta optimalizacia/driver ci co to vlastne kuchtia v tom HTCcku. len ench uz to ukuchtia nech je to hocico co trosku vytuni Kaisera.
djjet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod richardos 23. 2. 2008 09:59

Je to stale dookola a navzajom sa asi nepresvedcite,ale na druhej strane sa aspon dozvieme viac konkretnych informacii o programoch,romkach,tuningoch a ako vylepsit Kaiser,ci co do neho nahrat,aby bol pristroj efektivnejsi,atd.
HTC TOUCH HD2
richardos
Junior

Odeslat příspěvekod oco1 23. 2. 2008 10:01

nová verze CorePlayeru 1.2 zcela odstraňuje problémy s přehráváním videa :tleskani
http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?t=6590

ale i tak mi to video předtím jelo vpohodě :-P
S7 edge
oco1
Junior

Odeslat příspěvekod spellshaper 23. 2. 2008 13:00

Je to zatím "preview" verze CorePlayeru 1.2 a problémy videa řešil už CorePlayer 1.1.3.

Co je ale pro mě důležitější, že by měl řešit problémy s foťákem na HTC zařízeních. Po nainstalování a spuštění CorePlayeru 1.1.3 totiž všechny vyfocené fotky byly špatně uložené a nešly přečíst.
Zatím jsem netestoval, ale podle prvních ohlasů je tento problém vážně vyřešen. Pokud může někdo potvrdit, bylo by to fajn :wink:
spellshaper
Junior

Odeslat příspěvekod Burgy 23. 2. 2008 22:36

spellshaper:....Co je ale pro mě důležitější, že by měl řešit problémy s foťákem na HTC zařízeních. Po nainstalování a spuštění CorePlayeru 1.1.3 totiž všechny vyfocené fotky byly špatně uložené a nešly přečíst.
Zatím jsem netestoval, ale podle prvních ohlasů je tento problém vážně vyřešen...
Burgy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jhruska 24. 2. 2008 01:11

o cem se tu tyvoe hadate :D mvp ma pravdu v tom,ze spousta zarizeni v dobe uvedeni Nejsou dokonale,resp jejich rom , casem Vysly nove-opravujici a masiny jsou lepsi...
Treba na Kaisera a TC v novejch romkach cekaj taky zlepseni.
Planuji v kvetnu prechod z Mia A701 na TouchCruise a premejslim jestli mi to neprinese krome wifi jen problemy..Ted mam na A701 HTC home plug-in, HTC theme , neofiko WM6 rom a sem spokojen..520mhz cpu..Uvidim co do te doby se stane.
Octavia 2
jhruska
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka