od Jerry 8. 10. 2005 22:18
Ja myslim, ze je to evidentni. Kdyz na Siemensu dostanu zpravu, ze chybi trida com/nokia/mid/ui/FullCanvas tak se lze snadno dovtipit, ze hra je urciena pro NOKII. Proto je v ceste /nokia/
Reseni jsou v zasade tri. Bud se clovek smiri s tim, ze je to pro nokii a smaze to, nebo se obrati na dodavatele hry, kde to koupil a bude pozadovat verzi pro svuj telefon (smula pokud v seznamu podporovanych telefonu jsou jen nokie, o pripade zkopirovani od nekoho kdo ma nokii nemluve) a nebo lze najit navod jak hru upravit, aby bezela na siemensu. V zasade jde o to, ze se do JARu pridaji soubory, ktere tu tridu nahradi.
Pokud nekoho zajima pricina, tak je to tim, ze v jave MIDP 1.0 je pro zobrazeni grafiky na obrazovce urcena trida Canvas. Na vetsine telefonu pak muze hra kreslit po cele obrazovce. Bohuzel Nokia to vyresila po svem a pri pouziti Canvasu na obrazovce necha titulek a dole prostor pro nadpisy pro dialogovy tlacitka. Pro hru pak zbyde docela malo mista, na nekterych telefonech treba jen polovina plochy. Aby bylo mozne vyuzit celou plochu obrazovky (jako u normalnich telefonu), vymyslela nokia jedno z nejhorsich reseni a to vlastni tridu FullCanvas. Pokud se ve hre pouzije, muze hra vyuzit celou plochu obrazovky. Ovsem pouziti tehle tridy na telefonu, ktery ji nema (vse krome nokie) zpusobi zhrouceni hry.
Vysledek je pro nokii docela vyhodny, protoze hry urcene pro jine telefony na nokii bezi, ale vypadaji blbe. Zatimco hry napsane pro nokii si bezne nikdo nespusti. Samozrejme jde udelat hru, aby pouzila spravnou tridu podle typu telefonu (ja to tak delam), ale to je pomerne vyjimecne reseni.