Čtete časopisy, které konkurují Mobilitám?

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 4. 2005 20:21

I když se navenek v každé firmě dělá, jakoby konkurence vůbec neexistovala, ve skutečnosti se vše podrobně sleduje, analyzuje, počítá se, vymýšlí ... V časopisecké branži to je úplně stejné jako jinde.

A protože se vždy lépe analyzuje s dobrými podklady, docela by nás zajímalo, co říkáte na ostatní časopisy o mobilech. Čtete Mobile and Wireless (dříve Mobil), Yop, Playmobil nebo jiné tištěné časopisy, které se věnují mobilům? Co na ně říkáte? Co dělají lépe než my? Kde bychom podle vás měli přidat?
Naposledy upravil Marek Lutonský dne 28. 4. 2005 21:21, celkově upraveno 1
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod ConPower 22. 4. 2005 20:33

No, Mobile and Wireless má IMHO nízkou úroveň na mnoha stránkách. Yop a podobné jsou plné reklam na hry atd., takže Mobility jsou u mě jasná jednička (ovšem nekupuju je).
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod icikus 22. 4. 2005 20:59

Driv sem si kupoval krome mobilit i casopis Mobil.Tenhle rok, kdyz se zmenili na Mobil and Wireless, tak tam nak chybej ty mobily... Koupil sem si prvni dve cisla M&W a od te doby ho nekupuju...Ted uz odebiram jenom mobility.
icikus
Junior

Odeslat příspěvekod Deawo 22. 4. 2005 21:56

Mobil jsem nekupoval vůbec, tedka jak je Mobile and Wireless se trochu zlepšili a je tam info z více oborů, hlavně wi-fi a jiné technoligie což mě celkem zajímá. Jinak snad žádná pořádná konkurence není...PlayMobil,Yop a Svět mobilů.
Deawo
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 22. 4. 2005 22:26

Mobility mám předplacené a ostatní časopisy (Mobil & Wireless a Yop!) si kupuji jen vyjímečně (např. na cestu vlakem).

Po otevření Mobilu nemusím přečíst ani slovo a už je mi časopis "nesympatický" - nesedí mi jeho grafická úprava. Když se překonám a začtu se do něj, tak mi vadí písmo, značky funkcí (vaše tabulka s procenty je mnohem lepší). Výhrady ke stylu psaní recenzí nemám....to je zatím vše
Petr_Novak
Junior

Odeslat příspěvekod M. 23. 4. 2005 00:40

M&W je des (Mobil byval lepsi), SvetMobilu, ci jak se to jmenuje, jsem zavrhl hned po uvodnimu slovu sefredaktora a chabe recenzi na 9300. Yop a ap. jsou snad o hrach, pozornost si nezasluhuji.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod MCmalaBO 23. 4. 2005 02:19

Byly časy, kdy jsem odebíral skoro všechno, co náš tisk o mobilech nabízel. Telefon, mobil, mobility. Teď naopak neberu vůbec nic. Poslední dobou jsem to nestíhal číst, a kupovat časopisy jenom kvůli tomu, abych se po rozbalení podíval na titulní stránku a následně časopis založil mezi ostatní do skříně, nemá smysl.
MCmalaBO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 23. 4. 2005 03:46

Nekupuju si žádný z uvedených časopisů. Tímto oborem se neživím, jen mě zajímá, a přijde mi, že podstatné informace najdu na internetu, často i rychleji než se objeví v tištěné podobě. Mobility jsem viděl u jednoho známého - není to špatný časopis, ale z výše uvedeného důvodu pro mě nemá význam.

Časopis Mobil jsem dostal kdysi dávno na Invexu (tuším že to bylo první číslo) a našel jsem v něm tolik pitomostí (nebyli schopni ani správně opsat údaje z prospektů výrobce), že eventuelní koupě nepřicházela v úvahu.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod Gloe 23. 4. 2005 16:45

Mam predplacene mobility a na nic si nestezuji. M and W nekupuji z toho duvodu, ze me jde predevsim o mobily a krome toho se casto stava, ze zverejnuje spatne informace nebo mylna cisla apodob. Proste pro me o nicem. Ostatni casopisy nepovazuji za konkurenci. U PlayMobil mi uz je z nazvu jasne, ze se bude jednat jen o hry a o nehoraznou spoustu reklam na melodie, tapety a hry. Je mi to trapne, ale o ostatnich casopisech, jako je napr. ten Yop, SvetMobilu apodob., dnes slysim poprve. Ja jdu proste vzdy jen po tom nejlepsim a proto pro me jsou Miblity jasna volba.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vratu 23. 4. 2005 16:52

Asi první rok jjsem si kupoval mobiliti i mobil, ale pak jsem si na invexu předplatil mobility a nějak mě mobil přestal bavi - mobility jsou zajímavější!!!
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Murmi 23. 4. 2005 18:36

Čtu vše o mobilech, co se mi dostane do ruky. Dříve jsem si tyto časopisy pravidelně kupoval, ale teď již kupuji jen Mobility. Vyhovují mi celou koncepcí, recenzemi, reportážemi, ale i barevně a sladěním všech stránek. Pokud se mi do ruky dostane jiný časopis o mobilech, tak jej porovnávám s Mobilitami, které dávám na první místo v žebříčku srovnávání.
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod Desperado 23. 4. 2005 19:11

Mam predplacene Mobility od sameho zacatku, nic jineho nekupuju. Byvaly Mobil jsem koupil jen 1x v zivote ;)
Desperado
Junior

Odeslat příspěvekod M@ngo 23. 4. 2005 19:33

Mobility jsou dobré,ale možná teď se tam začíná shromažďovat hodně těch her na N-Gage,sem tam Java a to je pro opravdu úzkou skupinu uživatelů.Sem tam mi leze na nervy i "Jak na mobil"...Jinak SUPER a držte se.
P.S.:Líbí se mi na začátku vždycky ty novinky :wink:
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 23. 4. 2005 21:07

Myslíte, že hry jsou pro úzkou skupinu uživatelů? Osobně mám sice podobný názor, ale říkám si, že je asi špatný, když právě na hrách jsou založeny v podstatě všechny konkurenční časopisy s výjimkou Mobile and Wireless.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod nupix 23. 4. 2005 23:41

Ona konkurence pro Mobility v současné době prostě není. Jediný časopis, který se zabýval podobným tématem byl Mobil, ale ten teď změnil název a rozšířil svůj rozash i na další zařízení a technologie, čímž se nejspíše chtěl vyhnout přímé konkurenci Mobilitám, protože vedení usoudilo, že na to asi nemají a proto se vydali trochu jiným směrem. Nemám jim to zazlé a možná udělali dobře.
Ostatní časopisy zabívajicí se hrami (yop, playmobil,...) nejsou pro Mobilní telefony konkurencí. Měli by vycházet zdarma, s tím že se jejich náklad zaplatí z reklamy a prodejem her, přesto se časopisy prodávají, ikdyž za směšnou částku. Najednou se jich na trhu objevilo více, protože chtějí využít šance vzrůstajicí poptávce po hrách na MT, přesto si myslím, že dříve či později odpadnou. Jediný způsob jak by se některý z nich mohl udžet, by bylo kompletně změnit záměr časopisu, tzn. snahu psát kvalitní články a recenze namísto snaze prodat co nevíce her a zahltit čtenáře reklamou.
Takže, jak jsem říkal, Mobility teď nemají přímou konkurenci, proto by ale neměli usnout na vavřínech a stále pracovat přinejmenším stejně dobře.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz ve výslužbě
nupix
Junior

Další stránka