od kapr8491 12. 8. 2019 19:25
Matně si vzpomínám, že v historických dobách bylo parametrické vyhledávání na těchto stránkách při výběru mobilu skutečně užitečné. To bohužel o tom současném už tak zcela neplatí.
Malý příklad:
Protože mi výsledek určitého mého vyhledávání dával nesmyslné výsledky, učinil jsem následující pokus: 1.) - Ponechal jsem defaultně zaškrtnuté políčko "Mobily v prodeji"., a zvolil jsem Digitální fotoaparát - min. rozlišení fotografií - 2MPx. A ejhle obdržel jsem 11 výsledků.
A ještě pro porovnání jsem zvolil - rozlišení fotografií - 2MPx. A hrome výsledek byl týž.
Čili kterýsi všeuměl překopíroval do obou dvou těchto odlišných výběrů dle kritérií omylem stejnou formuli. V případě B je tam samozřejmě správně, naopak v případě A potlačí všechny přístroje splňující byť třeba jen o chloupek vyšší hodnoty.
A tak si říkám, jak je jen možné, že na tak primitivní chybu dosud nikdo neupozornil.
Vždyť ta se musí projevovat prakticky u každé množiny fotomobilů, namísto desítek výsledků musí pravděpodobně dávat výsledky početně daleko menší.
Narážel jsem v katalogu hned na celou řadu nedostatků, které jsem přičítal určité zanedbanosti stránek, takto školáckou chybu jsem ale rozhodně nečekal.