Smazaný topic - proč????

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jamaica 22. 11. 2005 18:19

Založil sem tu topic ve kterém sem žádal aby mě kontaktoval zkušený programátor kvuli projektu nahrání symbianu a nebo linuxu do S65 a je smazaný 8) :twisted:
Otázka pro zdejší vrchnost - proč je to smazané???? :roll:
Nebylo tam nic warez ani nelegálního :pozor2 :roll:

Teda snad to unesete a odpovíte,nebo to hned zase smažete??

//ConPower: Přesouvám do správné sekce.
jamaica

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 22. 11. 2005 19:03

Asi proto, že je to blbost a je navýsost jasné, že by to nedokázal ani nejlepší programátor (minimalne Symbian a to i kdyby tak by to byl warez, protoze nemate licenci; u linuxu se mi to moc nezdá, ještě jsem neviděl mobil kterej by opravdu pracoval s Linux mobile) a podobná témata mají celkem velký skoln k flamewaru... Pokud si pamatuju tak já jsem to nemazal...

Tak ted jsem ty dve temata videl a celkem chapu jejich smazani...

P.S. Tim lunixem jste myslel linux? :)
MobilerxXx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 22. 11. 2005 19:15

MobilerxXx licence nelicence :) jde o to ze to do toho telefonu proste nedas
To je jako to nacpat do K700 nebo 6230 stejny vysledek nejde to
Neni na to ani HW v tom telefonu

jamaica pokud budes zakladat dalsi podobne stupidni thready tak ti je smazou take :)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 11. 2005 20:01

Je jedno, jestli je to blbost, řeší se tady horší nesmysly.

Fórum ale není personální agentura. Pokud chcete problém řešit zde v diskuzi, máte možnost – vaše další příspěvky na toto téma ale naše čtenáře pouze odkazovaly na jiné fórum, které se také věnuje mobilům. To vám tady nenecháme.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Bonfire 22. 11. 2005 20:16

sice toho o linuxu moc nevim, ale tusim ze kdyby se jadro zkompilovalo do orezane instrukcni sady procesoru ARM ktere jsou v siemensech, a napsaly se podle firmwaru urcite kody ovladaci zakladni HW telefonu by to slo... teoreticky
Bonfire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miho 22. 11. 2005 23:23

Jen pro doplneni - telefony s Linuxem existuji viz treba
http://www.linuxdevices.com/articles/AT9423084269.html

Nejpopularnejsi Linuxovy telefon je asi Motorola A760. http://www.gsmarena.com/phone.php3?idPhone=392 Prodava se ale asi jen v Asii.
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Jerry 23. 11. 2005 00:13

Priklanim se k nazoru Bonfire. Uplna blbost to neni. Mobil ma procesor, ktery provadi strojovy kod ulozeny v pameti. To maji spolecne snad vsechny procesory (od PC az po lepsi pracky). Lisi se pochopitelne instrukcni sada, pamet a hardware.

Takze kdyz by nekdo dokazal vytvorit vlastni firmware, upravil a zkompiloval nejaky operacni system a vysla by mu pamet, tak to fungovat muze. Do siemensu dostat vlastni firmware problem neni.

Ale neumim si to predstavit, pokud by nemel pristup ke kompletni dokumentaci hardware, procesoru a nejlepe i zdrojaku firmware. A to mu urcite siemens neda.

K tem informacim by se teoreticky dalo dobrat studiem strojoveho kodu, ale to by bylo hodne zdlouhave a clovek, ktery by to dokazal, by byl k nezaplaceni.

Nicmene podle me to neni nemozne.
Jerry
Junior

Odeslat příspěvekod Andrew-DC 23. 11. 2005 16:11

miho: ja mam mobil s linuxom a do S65 by to neslo vobec.....ved aku ma vnutornu pamat? zoberme si ze na moj mt je firmware o velkosti 300MB!!!
Andrew-DC
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 23. 11. 2005 16:13

Myslím, že otázka byla zodpovězena a diskuze o linuxu v mobilech zde už nemá své místo. Doporučuji založit nové téma ve správné sekci.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor