Bazar na MobilManii: má smysl velká změna?

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 1. 2006 11:58

Bazar na MobilManii se i přes varovné hlasy, které se ozvaly při poslední úpravě pravidel, stále víc rozjíždí. Zvažujeme proto, jestli ze současné podoby, kdy jde jen o oddělené starší fórum neudělat opravdový a pořádný bazar. Bylo by zde:

- lepší geografické členění inzerátů
- strukturované informace o ceně, způsobu dopravy a platby
- možnost přidat fotografii
- využít funkci aukce

A tak dále. Projekt ještě není ve stavu, kdy by se nedal upravovat, proto uvítám každý tip, jak by podle vašeho názoru měl bazar vypadat, jaké by měl mít funkce.

V současné době řešíme asi největší dilema: má být u bazaru veřejná diskuze? Na žádné službě podobného typu jsem je nenašel, jen u nás, protože jde o oddělené fórum. A vzhledem k úrovni diskuzí si nejsem jistý, jestli vůbec mají pro zadavatele inzerátu nějaký smysl - jestli nenechat jen přímou komunikaci mezi zájemcem a zadavatelem.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Tomáš K. Drahoňovský 12. 1. 2006 12:15

Přímá diskuse určitě smysl má, byť jen z jediného důvodu. Potenciální kupující tak totiž snadno zjistí, zda má ještě význam ještě vyvíjet snahu o koupi. Prodejce totiž většinou napíše, zda je telefon ještě k dispozici.

Další zlepšení jsou včšak nasnadě. Proč například nezavěst novou rubriku "Smartphony/komunikátory", jak je tomu v katalogu? Ale hlavně by mělo konečně přijít nějaké snazší vyhledávání. Nevím, zda se to děje jen mně, ale pokaždé, když se snažím v bazaru vyhledávat, systém nahlásí Error.
Tomáš K. Drahoňovský
Junior

Odeslat příspěvekod Krejča 12. 1. 2006 12:33

Já myslím, že takhle by to bylo o hodně lepší, protože ve stávajícím bazaru pořád přibývají lidé, kteří nemají zájem a jen otravuji a rozvracejí koupi. Pokud má kupující zájem tak mu tohle nemůže vadit naopak si myslím, že je to ještě lepší.
Laguna Grandtour 2,2dci dynamique
Krejča
Junior

Odeslat příspěvekod party boy 12. 1. 2006 12:44

Jsem pro zrušení diskuse v bazaru. Doopravdy, když to čtu, tak si myslim, že je zbytečná.
party boy
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 12. 1. 2006 13:06

I ja si myslim, ze je diskuse v Bazaru zbytecnou veci. Pro informovani uzivatelu o dostupnosti bych spise pridal zadavateli (samozrejme po registraci) moznost oznacit inzerovane zbozi za prodane. Inzerat by se pak, dejme tomu za 14 dni, automaticky odstranil popr. presunul do nejakeho kose. Takto bychom take mohli predchazet zbytecnemu archivovani starych polozek.
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod fales 12. 1. 2006 13:31

Diskuze v bazaru je podle me zbytecna... :pozor2
fales
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod party boy 12. 1. 2006 13:38

Já bych možná zrušil i tu poradnu, ikdyž je teď hodně vymakaná, lidi když něco potřebujou tak to stejně napíšou do fóra.
party boy
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 12. 1. 2006 19:02

Z těch vylepšení by se mi nejvíc líbila možnost přidat fotku, aby zájemci skutečně mohli vidět, v jakém je mobil stavu.

Diskuze nevím, u inzerátů z současném bazaru se mi ale taky zdá být zbytečná.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myndel 12. 1. 2006 20:14

Jak donutíte pisatele, aby odškrtávali své, už prodané zboží? Jinde se tomu předchází zpoplatněním inzerátu, ale jak to hodláte řešit, když je to zdarma...?
myndel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 1. 2006 21:41

Pouze po odškrtnutí prodaného zboží přestanou zadavateli chodit e-maily s poptávkou. To je myslím dobrý důvod, proč se do bazaru vrátit a stisknout jedno tlačítko.

Další možností je potom inzerát zrušit automaticky po nastavené době, pokud by dotyčný na e-mail nijak nereagoval (neklepnul by na odkaz).
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Ivo M. 12. 1. 2006 23:58

Reseni s neklepnutim na odkaz je prilis drasticke. Nekteri uzivatele radeji vyhledaji svoje tema primo pomoci weboveho rozhrani a timto by mohli prichazet o svoje prispevky. To spise varianta, kdy se uzivatel neprihlasi urcity cas do sveho administracniho rozhrani ani nebude reagovat na upozornujici emaily.
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 14. 1. 2006 08:42

Já se přidávám, určitě by to bylo lepší. Tento bazar nemá žádné výhody, je to spíše fórum než bazar :wink: . Určitě by se nějaký lepší hodil, jsem pro.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod teplice 14. 1. 2006 20:30

Já taky musím soouhlasit,protože jak už někdo psal,nikdy je to tam hrozný!Když už chci něco prodat,tak nepíšu sprostě...Jsem pro změnu!
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod Jiří Hübner 16. 1. 2006 20:59

No, asi vám budu trochu oporovat... Mě se starý bazar líbí a to už jen proto, že je to poslední známka diskusí MM je ten bazar. Dřív byla takto udělaná i poradna a fórum, ale časem vše přešlo na nový systém a tak (phpBB,..). Když se zruší i tohle, mnoho lidí to dost zamrzí a mě taky...

I když vítal bych třeba vložení inzerátu pomocí formuláře, kam by se dala:

-cena
-stav
-stáří
-dodávané příslušenství
-okénko pro upload fotky
...I ta nejhorší hodina v životě má jen 60 minut...
Jiří Hübner
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martas789 25. 2. 2006 19:58

Tak jste se pane Lutonsky rozhodl ? Bude zmena? Nebude zmena ?
Oskar -> Oskar Vodafone -> Eurotel -> O2
Martas789
Junior

Další stránka