Katalog mobilů: pomozte nám jej vylepšit

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lu.kas 21. 5. 2007 19:04

Opet bych loboval za castejsi aktualizaci katalogu, chybi v nem mnoho telefonu, ktere se jiz prodavaji nebo o nich jsou alespon nejake informace. Zacinam mit pocit, ze pro prehled telefonu (pripadne i dalsi zpravy) je lepsi pouzit konkurencni portal...
Jedine, v cem ma MM podle me stale vyrazne navrch jsou obsahle a uzitecne recenze a forum.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod David P. 21. 5. 2007 20:47

Nový katalog měl být hotový do konce roku 2006. Bylo potřebné vytvořit novou strukturu, optimalizovat databázi a vytvořit zcela nový systém hodnocení. Aktualizace tedy byla dočasně pozastavena s tím, že těch pár nových telefonů se tam doplní později. Jenomže to trvalo poněkud déle a katalog zůstal několik měsíců bez aktualizace. "Pár telefonů" byla nakonec díra tak velká, že jsem oslovil moderátory fóra s žádostí o pomoc. Pomohli a doplnili tabulky k chybějícím telefonům. Jsem ale jediný, kdo může tyto údaje doplnit do databáze a dostat na web. Vzhledem k poněkud komplikovanému řešení našeho katalogu strávím nad jedním telefonem 15-20 minut. A ty nemám.

Problémy jsou dva: především fakt, že MM dělají dva lidé a pár externistů. Ti dva lidé chodí spát obvykle ve tři ráno a po šesti hodinách vstávají opět do práce. Externí autoři ledacos vyřeší, ale práce se jim musí zadávat, poté kontrolovat, a především nejsou vzhledem ke svým ostatním povinnostem flexibilní. Chybí nám tu zkrátka minimálně jeden šikovný člověk do redakce, což však šéfové odmítají akceptovat. A tak jsou v článcích překlepy, mnohdy je vidět, jak jsou psány narychlo, a v katalogu chybí spousta telefonů...

Věc druhá - katalog je příliš komplikovaný a vyznám se v něm pouze já a Marek L., který jej vytvořil. Potřebuju tak 40 hodin, abych jej aktualizoval, vytvořil nové hodnocení a napsal manuál, se kterým by jej mohl spravovat někdo jiný. Pokud bych však týden nedělal nic jiného, bude stát vydání.

Omlouvám se za současný stav. Vydání se teď snažím plánovat více dopředu, aby se mohli ve větší míře zapojit externisté. Snažím se vytvořit si potřebné časové okno, které bych mohl věnovat katalogu. Věřím, že se znovu stane opět tím nejlepším.
David P.
Junior

Odeslat příspěvekod rejca 22. 5. 2007 08:24

Držím palce, ať se situace rychle zlepší a ať jsou spokojeni všichni :).
rejca
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 22. 5. 2007 19:32

David P.: Taky držím palce a především díky za informačně plnotučný příspěvek. Upřímnost se cení.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 22. 5. 2007 20:44

Přesně tak, připojuji se k ostatním, je dobré vědět, jak se situace má. Držím pěsti.
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod hobitt 23. 5. 2007 10:33

David P: Nemáte podobný nápad, jako na AVManii, že např. 3 lidem s největším počtem KVALITNÍCH příspěvků pošlete KM???
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deleted user 23. 5. 2007 11:37

@ Hobitt>
To je ovšem aktivita moderátorů AVManie, která nemá s redakcí nebo vydavatelstvím vůbec nic společného. Mimojiné připomínám, že tohle je thread o katalogu mobilů.

Odeslat příspěvekod Josef Černotík 16. 8. 2007 08:10

Tak mě tak napadlo, že by možná nebylo špatné přidat do katalogu položku, jestli USB mass storage funguje pro paměť telefonu, pro kartu nebo pro oboje. A možná bych vyřadil archiv na SMS, svého času ho používal Siemens, ale tomu už teď odzvonilo.
Není důležité mít ten nejlepší mobil, ale umět ho využít k té nejlepší komunikaci.
Josef Černotík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alexxx 25. 8. 2007 12:22

Jo určitě by to chtělo vypustit takový ty informace který dnes už má každý mobil... Třeba takový Sim Toolkit, vicehlasé vyzvánění, ems, kalendář, kalkulačka a další
...Vy se mi smějete že jsem jiný???...
...Já se směju vám že jste všichni stejný!!!...
alexxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Josef Černotík 25. 8. 2007 15:33

Motorola FONE F3 má kalendář?
Není důležité mít ten nejlepší mobil, ale umět ho využít k té nejlepší komunikaci.
Josef Černotík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spiq 5. 9. 2007 19:06

ve vyctu rozliseni fotaku pri rozsirenem vyhledavani chybi dnes jiz bezne hodnoty (2MPx a vice), za to je tam nekolikrat stejna nizsi hodnota. myslim, ze clovek, ktery shani founa s fotakem si zaslouzi i vice megapixelu :-)
May The Force Be With You!
Trium Aria -> Siemens C25 -> Siemens C55 -> SE K810i (prvni tyden mi ho kamarad polil pivem...)
spiq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sonix 11. 11. 2007 14:58

Chybí informace o videozáznamu jako rozměr, typ (mp4,3gp,...), max. délka, FPS, kvalita obrazu atd. Nejlépe by byla ještě videoukázka.
sonix
Junior

Odeslat příspěvekod matho83 14. 2. 2008 13:20

ta info o RAM tam teda je, ale keby slo vyhladat napr. zariadenia so 128, neprotestoval by som

a tiez nechapem
Obrázek
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cream 9. 4. 2008 20:15

a co ste tteda vyriesili?

po precitani tohoto toppicu som nanic podstatne neprisiel :hm
skratky sa mozu pouzivat, ale mali by byt vseobecne zname..!
Cream
Junior

Předchozí stránka