Vyzkoušejte betaverzi nového Bazaru mobilů

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 25. 2. 2007 15:14

Ivo M. píše:2 TomeekHoleek: asi me bylo spatne pochopeno. Radeji bych to nechal ve stavajicim stavu, tedy bez poctu diskusnich prispevku na titulni strane.

A nebylo by možné alespoň inzeráty odlšit barevně,jak je tomu v bazaru stávajícím?
TomeekHoleek
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 2. 2007 18:55

Barevné odlišení inzerátů mi už připadá zcela zbytečné. Jakou důležitou informaci by vám přineslo?

haasteren píše:Kdy uz konecne napadne do bazaru pridat tyto zakladni INFO jezisi proc mam proklikavat 40 inzeratu a nevim odkud ti lide jsou vzdyt to je zakladni udaj boze ...

Možná nerozumím otázce, ale u každého inzerátu je vyplněn kraj a město. U podrobného vyhledávání můžete město i kraj přesně vybrat, město je k tomu vidět hned na titulní straně.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 25. 2. 2007 19:21

Alespoň by to částečně nahradilo absenci zobrazení počtu příspěvků k danému inzerátu...ale jak vidím,moje snaha je nesjpíš marná :))
TomeekHoleek
Junior

Odeslat příspěvekod Spinet 25. 2. 2007 20:03

Ve Firefoxu se nelze přihlásit a tudíž zadat inzerát vůbec a v Opeře to sice jde, ale inzerát nelze uložit, protože systém tvrdí, že v inzerátu chybí povinné zadání způsobu předání a platby, ačkoliv to není pravda. Ať zadám osobní předání nebo poštou na dobírku nebo dle dohody, systém stále tvrdí to samé a inzerát prostě neuložím. Zatím se zde o tom nikdo nezmínil. Používám Operu verze 9.01 a Firefox verze 2.0.0.1. :cry:
Spinet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 2. 2007 20:13

TomeekHoleek: K čemu potřebujete vědět, že u inzerátu jsou nějaké příspěvky? Jak to pomůže k dobrému prodeji nebo koupi věci? Nerozumím tomu. Do bazaru přece nehodím kvůli tomu, abych si četl diskuze, ale hledal inzeráty. Když nějaký najdu, tak na něj neklepnu proto, že je pod ním diskuze, ale kvůli předmětu, který se nabízí nebo poptává. Ukažte mi logickou chybu v této úvaze. Vysvětlete mi, proč je důležité, aby hned na titulní straně bylo vidět, že u inzerátu je diskuze.

Spinet: nemáte vypnuté cookies? Ve FireFoxu jsme sami dělali většinu testů, sám mám teď v bazaru inzerát přidaný z Firefoxu. Operu zkusím.

Edit: V Opeře jsem teď také přidal inzerát bez problémů.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 25. 2. 2007 21:29

Asi máte pravdu,ale.............proč tomu tedy tak je v bazaru starém....??
TomeekHoleek
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 2. 2007 22:00

Protože to je pouze převlečené starší fórum.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 25. 2. 2007 22:37

TomeekHoleek píše:Asi máte pravdu,ale.............proč tomu tedy tak je v bazaru starém....??./quote]

Asi jste mě nepochopil,tím jsem měl na mysli odlišné zbarvení titulků inzerátů...
TomeekHoleek
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 25. 2. 2007 23:57

Marek L. píše:TomeekHoleek: K čemu potřebujete vědět, že u inzerátu jsou nějaké příspěvky? Jak to pomůže k dobrému prodeji nebo koupi věci? Nerozumím tomu. Do bazaru přece nehodím kvůli tomu, abych si četl diskuze, ale hledal inzeráty. Když nějaký najdu, tak na něj neklepnu proto, že je pod ním diskuze, ale kvůli předmětu, který se nabízí nebo poptává. Ukažte mi logickou chybu v této úvaze. Vysvětlete mi, proč je důležité, aby hned na titulní straně bylo vidět, že u inzerátu je diskuze.s/quote]

Marku, myslím, že ne úplně všude je třeba hledat logická odůvodnění. Ve svém dřívějším příspěvku jsem také uváděl tip na mini sloupeček s počty diskuzních příspěvků k jednotlivým inzerátům, a to jsem nepoužíval (de facto neviděl) starý bazar a možná ani nebudu používat ten nový. Prostě mi na první pohled připadne, že příznivci diskuzí budou takovouto věc postrádat, a já se jim nedivím. Otázkou je, zda chcete mít "suchý" bazar čistě na inzerci nebo bazar jako sekci MobilManie, kterou budou čtenáři se zájmem navštěvovat (třeba mimo jiné díky i diskuzím k inzerátům). Opodstatněnost diskuzí např. k inzerovaným mobilům, které zatím v ČR nejsou k dostání, už tu byla zmíněna.

Přidávám další 2 tipy k novému bazaru ke zvážení:
1) Barevné odlišení lichého a sudého řádku mi nepřijde dostatečné, chtělo by to ještě trošku více odlišit, stále to totiž působí jako jednolitá šedá tabulka.
2) Zdá se mi, že text "cena dohodou" ve sloupečku "cena" opticky znepřehledňuje přehled cen u inzerátů (zvlášť v kombinaci se stavem "málo používaný"). Možná by šlo vymyslet ikonku, která by zmíněný text nahradila, a zpřehlednila tak sloupeček s cenami.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 2. 2007 00:44

Myslím, že je třeba hledat logická zdůvodnění. Resp. my jsme je našli: diskuze na titulce nejsou záměrně, protože tohle je bazar a nikoli diskuzní fórum. U bazaru si člověk napřed najde produkt a potom k němu případně vznese dotaz v diskuzi (když už to z trochu nepochopitelného důvodu nechce udělat přímo e-mailem autorovi inzerátu).

Jiný příklad: copak v internetových obchodech, kde jsou diskuze u zboží, je hned bez klepnutí na produkt vidět, kolik je u něj příspěvků? Není, protože diskuze jsou pouze doplněk a ne to hlaví, kvůli čemu člověk do internetového obchodu chodí.

Tohle je naše logické zdůvodnění. Kdy někdo diskuze v bazaru chce, měl by to také vysvělit. Přesvědčit nás logickými argumenty.

Větší odlišení řádků: zvážíme.

Cena dohodou: ikonku určitě ne. Už u výměny jsme zvažovali, jestli ji použít. Ikonky totiž s sebou nesou nutnost vysvětlování, a tím je všechno složitější.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod pan Y. 26. 2. 2007 12:32

Třeba by logickým zdůvodněním byla větší obliba mezi čtenáři a tím zvýšená návštěvnost. Nechci se ale handrkovat, jistě víte, co děláte. Jsem prostě jen zastánce benevolentnějšího přístupu k diskuzím, stejně tak jako někteří další přispěvatelé do této diskuze.

Cena dohodou: Když ne ikonka, tak aspoň změna z "cena dohodou" na "dohodou"? Ve sloupečku, který nese název "cena", by to snad mohlo stačit.

Ještě mě napadla jedna věc, nad kterou jste se možná již při tvorbě nového bazaru zamýšleli:
Proč nepřidat při zadávání inzerátu do Přesného názvu produktu i rozbalovací menu s názvy konkrétních modelů v dané kategorii? Název produktu by pak byl tvořen buď jen názvem modelu z rozbalovacího menu nebo jen zadanými znaky do textového pole nebo kombinací obojího. Každopádně byste do databáze získali ve většině případů další údaj - přesný název modelu, což by se dalo využít např. k lepšímu procházení souvisejících inzerátů (Předchozí podobný inzerát a Další podobný inzerát v detailu konkrétního inzerátu) a možná i k přidání výběru konkrétního modelu do Rychlého výběru na úvodní stránce.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Smikee 26. 2. 2007 15:53

Měl bych jednu připomínku a zároveň návrh: Bylo by dobré, pokud by se možnost aktualizace zvýšila alespoň na 2, nejlépe 3. Přes den tam přibývá hodně nových inzerátu a inzeráty, které byly podány např. ráno, upadnou v zapomnění. Takhle si člověk místo toho, aby podal duplicitní inzeráty jen víckrát zaktualizuje. 1x se mi zdá málo
Smikee
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 2. 2007 15:59

Počet příspěvků v diskuzi na titulku nějak přidáme.

Pokud je přímo uvedena cena, bude nově tučně, takže lépe viditelná. Kdybychom psali jen „dohodou“, nebude jasné, že jde o cenu.

Nad roletkami jsme diskutovali, ale nakonec to necháme tak. Hodně lidí nepíše jen název produktu, ale přidává k tomu další texty. Tohle by zadávání spíš zkomplikovalo.

Aktualizace: Zvýšení frekvence aktualizace ničemu nepomůže. Inzeráty by tím ještě rychleji zmizely z titulní strany. Následujícím logickým požadavkem by bylo ještě další zkrácení intervalu. Ne, tohle necháme tak - a pokud by to chtěl někdo řešit duplicitami inzerátů, tak mu smažeme všechny. Každý bude mít stejné podmínky.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Acorp 26. 2. 2007 16:19

Marek L. píše:Nad roletkami jsme diskutovali, ale nakonec to necháme tak. Hodně lidí nepíše jen název produktu, ale přidává k tomu další texty. Tohle by zadávání spíš zkomplikovalo.
/quote]

No a co takhle dát roletky a dobrovolný popis ?
Např. v roletce vyberu Nokia 6230i, což by automaticky do titulku přidalo
Kód: Vybrat vše
Prodám Nokia 6230i[
a pokud by někdo dopsal např.
stará 22 měsíců, ještě v záruce[/code]
titulek vypadal
Prodám Nokia 6230i - Stará 22 měsíců, ještě v záruce
[/code]
se vše mnohem zpřehlednilo, každý by mohl dopsat titulek a vše by bylo vyřešeno a vedlo by to k větší přehlednosti. Myslím že je to lepší řešení než když někdo napíše:
!!!!Prodám superskvělou nokii 6230i V ZÁRUCE, STARÁ 2 MĚSÍCE!!!!![/code
Acorp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 2. 2007 16:35

Nad roletkami jsme už diskutovali a rozhodli, že teď nebudeme dělat změny.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka