Nízká úroveň MobilManie

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Josef Černotík 10. 8. 2007 10:20

Tak i já se musím vyjádřit k tomuhle tématu. Nemám pocit, že by kvalita MobilManie nějak upadala. Je pravda, že nečtu zdaleka všechno, vybírám si, co mě zajímá. Spíš někdy zamrzí množství pravopisných chyb nebo například v recenzi na Sony Ericsson K550i jsem narazil na takové podivné 2 věty, jejichž prazvláštní konstrukce zřejmě souvisí s použitím funkce copy + paste, tedy ty věty byly už asi použity někde jinde. Nedivím se ale, že to tak je, když ty telefony mají stále stejné funkce, proč tedy vymýšlet nějaké nové, květnatější formulace? Tady nejsme u lingvistů.

Další věc, na kterou bych poukázal je neaktuální katalog mobilů. Ale i tady to dokážu pochopit, pokud je redaktorů opravdu tak málo, jak sami píší. Vzhledem k tomu, že neustále vycházejí nové telefony či služby operátorů, tak je potřeba hlavně připravovat články o nich a na aktualizaci katalogu už nezbývá čas. Jak říkám, dokážu to pochopit, ale i tak bych byl rád, kdyby s tím někdo něco udělal.
Josef Černotík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mademan 10. 8. 2007 10:30

podla mna kvalita pravopisu je na dobrej urovni. hoci niesom cech ale trochu po cesky viem.
A ku tym recenziam, ja osobne, hoci mam len 15 by som recenziu na jeden maly pristroj neurobil na 4 strany.... :tleskani
Mademan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod speedy 10. 8. 2007 11:13

Zdravim, i ja bych jsem rad prihodil svuj nazor k MM. To co mi na MM chybi jsou prevazne reportazni clanky. Jde napriklad o to, priblizit ctenarum jak to ci ono funguje tzv. pod poklickou.
Jako priklad uvedu temata,co me napadaji:

"Co se deje v siti, kdyz poslu SMS"

"Volam v roamingu"

"Stavba a ladeni nove BTS"

"Pozor, sit hlasi problem" (co se deje, jaky nechanismus se nastartuje)
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Filip Kůžel 10. 8. 2007 11:34

tematka pekna, ovsem obtizne proveditelna, kazdopadne diky za ne. Zkusim se poptat, kdo by nam to mohl napsat, pripadne sdelit potrebne informace
Filip Kůžel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannnn 10. 8. 2007 11:36

speedy: jojo, přesně to je ono, sice je to asi těžké realizovat, ale když se chce. . .

například nedávný článek z infocentra T-M toho byl pěkným příkladem a zas jsem něco přečetl se zájmem od začátku do konce.

To samé například v Mobilitách články o tom jak funguje mobil, jak funguje mob. síť, v posledním čísle článek o anténách...

//edit: koukám už tu je reakce od redakce, než jsem to sesmolil; tak super, doufám že se něco podaří :)
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Josef Černotík 10. 8. 2007 11:51

Jo, jsou to dobré nápady na články, ale spíš mi přijde, že tyhle podpokličkové záležitosti se hodí opravdu spíš do tištěného časopisu, protože ten vychází jednou za měsíc, tak se tam dá několik dní přípravou článku strávit. Takhle na internetu mi k tomu, abych si udělal představu o tom, jak ten čas na všechny tlačí, stačí úplně diskuze typu: testujeme ten a ten telefon, ptejte se, co vás zajímá.

2 Mademan: V poslední době se mi nezdá, že by recenze na malé telefony byly příliš dlouhé. Teď mi přijdou přiměřené, ale to je asi věc názoru, že.
Není důležité mít ten nejlepší mobil, ale umět ho využít k té nejlepší komunikaci.
Josef Černotík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod esquire 13. 8. 2007 13:11

Z bleskovek pana Režnara se stává opravdu přehlídka naprostých nesmyslů. Není možné tyto hlouposti nějak eliminovat?? Bleskovky o zedge.net, volné minuty pro vybrané zákazníky, neomezená doba používání tarifu O2 Pohoda a další "novinky" MobilManii táhnou k naprostému dnu. :(
Naposledy upravil esquire dne 13. 8. 2007 16:55, celkově upraveno 1
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 13. 8. 2007 14:21

Hlavně prosim neopište krátkou zprávu z mobil.cz kde rozebírají reklamu Vodafonu:-) Myslím že tím vám přinesli mnoho nových čtenářů, protože ta zpráva fakt stojí za ...
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod teplice 13. 8. 2007 16:27

Nekritizujte pořád jen pana Režnara ;) On podle mě píše celkem dobré bleskovky a navíc..je těžké něco napsat ;)
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod htc.innovation 13. 8. 2007 16:52

Mobilmania upadla hodne hluboko a panu Režnaru vzkazuji zamyslete se nad sebou.
Kdo zna Henryho Pottera osobne vi o kom je rec.Tohoto pubertacka nekomentuji.
htc.innovation
Junior

Odeslat příspěvekod patrik3200 13. 8. 2007 18:15

speedy píše:Zdravim, i ja bych jsem rad prihodil svuj nazor k MM. To co mi na MM chybi jsou prevazne reportazni clanky. Jde napriklad o to, priblizit ctenarum jak to ci ono funguje tzv. pod poklickou.
Jako priklad uvedu temata,co me napadaji:

"Co se deje v siti, kdyz poslu SMS"

"Volam v roamingu"

"Stavba a ladeni nove BTS"

"Pozor, sit hlasi problem" (co se deje, jaky nechanismus se nastartuje)

dobry napad a hlavne viac a viac odbornych clankov
NOkia3330 -> NOkia3200 -> SEK700i -> NOkia6230i ->uvidime :0
patrik3200
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 13. 8. 2007 18:33

esquire: Kritizovat umí každý, co takle nějaká vlastní aktivita...? Protože od tebe nevidím nic než kritiku - bez řešení, bez snahy pomoci...

Neřikám, že zrovna článek o zedge je něco objevnýho, ale někomu to může pomoci (a i pomohlo, dle reakcí pod článkem). Taky bych přivítal, kdyby místo toho bylo něco zajímavějšího, ale když je todle tak to tam hold je. Nemůžou se zavděčit každýmu každým článkem. Prostě čti jen to o tě zajímá... :)
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wesloo 13. 8. 2007 19:25

Myslím, že pan Režnar si z téhle kritiky velkou hlavu dělat nemusí, to už je prostě na internetu "dobrým zvykem" sesypat se (anonymně) v diskuzích na autora, jak hrozný to napsal článek. Místní ostřílení vlci by si měli uvědomit, že pro spoustu čtenářů to užitečná informace určitě byla.

Nemyslím si, že by Mobilmania nějak upadala, na druhou stranu mám za to, že se ani nijak výrazně nezlepšuje, což je škoda (myslím obsahově, pokud jde o formu, tak nedávný redesign stránek byl určitě velkým posunem kupředu).
Sleduji rovněž mobil.idnes.cz a zdá se mi, že mnohem lépe informují o vývoji na telekomunikačním trhu. Ale na druhou stranu, recenze Mobilmanie pořád ještě nemají konkurenci (alespoň v českých vodách).
wesloo
Junior

Odeslat příspěvekod Laddys 10. 11. 2007 13:29

Nejvíc mě třeba na MM sere :-X , jak je tento web prožranej reklamou. To se mi zdá opravdu přehnaný !
Laddys
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 11. 2007 13:45

A ty si myslíš, že provozovat web, jako je Mobilmania, je levnou záležitostí? Někdy otravuje, ale já to chápu. A podle mě patří Mobilmania k současné špičce mezi weby s podobným zaměřením. Navíc vynikající fórum a kolektiv moderátorů. Já Vám, pánové, děkuji za hezké počtení.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka