Nízká úroveň MobilManie

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ronn.sk 6. 6. 2007 04:25

No ja na mm nemozem povedat nic, lebo ju necitam, ale ak je cela taka ako spracovanie wap verzie, tak vam potom pan boh pomahaj ;) to je tak ked ma nieco v rukach komercia, kde uz clovek nenajde ziadne nadsenie pre temu...
Ronn.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 6. 6. 2007 09:31

Esquire: mně se to ale také zdá normální. Je mi líto, že si kvalitu představujete jinak, ale o tom, co vyjde rozhoduje šéfredaktor, nikoli čtenáři. Tak to bylo za mě, tak to je teď a tak to bude vždycky. Na článcích, které zmiňujete, se mi jinak nezdá nic závadného.

Naopak si ale vzpomínám, jak si za mě čtenáři silně stěžovali, jak na ně kašlu, jak si všechno dělám podle sebe, a jak jde MobilMania stále ke dnu (už pět let stále níž a níž :).

A také si vzpomínám, jak jsem byl údajně arogantní, když jsem tvrdil, že čtenáři nemají povinnost přečíst všechno, co na webu vyjde. Že dokonce nemají povinnost číst tento web, že naopak mají právo najít si ten, co jim bude vyhovovat.

Platí to stále - žádný časopis se nikdy nebude přizpůsobovat několika čtenářům, kteří nejsou spokojeni, nebude se měnit na základě individuálních reakcí v diskuzích. Na MobilManii chodí každý měsíc tři sta tisíc českých čtenářů. U takového množství se marketing dělá jinak než u firmy s několika desítkami nebo stovkami klientů.

A řeknu to zase natvrdo: když se vám to nelíbí, nečtěte to. Když budete sám, budete mít smůlu, nic se nezmění. Pokud se ale stejně zachová víc lidí, brzy to zjistíme a bude to signál, že bychom měli něco udělat jinak. Howgh.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod XXTeens 6. 6. 2007 09:54

Já jsem zvědav, jaxi povede konkurence mobilmánie - je to jakýsi miks Mobilmánie a Živě s podobným designem webu.

Digitálně.cz
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 6. 6. 2007 10:02

M. píše:Tak nektere ty zpravy by mi ani tak nevadily, spis me irituje proste opisovani veci u operatoru, ktere se zakaznik dozvi absolutne sam primo od operatora.

přesně tak, jednou z věcí, jak "zaplácnout" den tím, že tam nasypu tiskovky které má každý op na stránce, je trochu nudné.
(a na to bohužel pan Marek L. nezareagoval).

zquote="Marek L."]A řeknu to zase natvrdo: když se vám to nelíbí, nečtěte to. Když budete sám, budete mít smůlu, nic se nezmění. Pokud se ale stejně zachová víc lidí, brzy to zjistíme a bude to signál, že bychom měli něco udělat jinak. Howgh.o/quote]

myslím, že jste to podle statistik už zjistit mohl ;-) Ale dobrá, někdo se snažil upozornit na slabá místa, místo toho kolem sebe kopete (což jsem od vás nějak nečekal), namísto abyste se nad věcí trochu blíže zamyslel, jestli tam do jisté míry někde pravda být nemůže. Nebo přijal pomocnou ruku. To vám vaše hrdost nedovolí ;)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod USER47 6. 6. 2007 10:11

Marka L. chápu. Tohle je velkej web a fórum, popřípadě tahle jeho část, je z celkového hlediska naprosto nepodstatné minimum. Pro vedení je mnohem více vypovídající celková čtenost (kterou jistě bedlivě sledují), než několik nespokojených hlasů ve fóru.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal P 6. 6. 2007 10:11

Dávám Markovi za pravdu, většina článků není určena nám, mobilním maniakům kteří problematikou mobilních telefonu žijí ale většinovým návštěvníkům, kteří takový přehled nemají jako my, co zde denně diskutujeme.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 6. 6. 2007 10:44

Schválně se podívejte na včerejší článek o ukradených Vertu a diskuzi pod ním. Co si z toho má redakce vzít - je to dobrá bleskovka nebo špatná, když každý píše úplně něco jiného? Esquire křičí o úpadku, jiní si bleskovku chválí.

A že se objevují informace od operátorů, které lze najít na jejich webech? To je vlastnost, nikoli chyba. Vždyť v podstatě téměř každou informaci, která je zpravodajského typu lze najít i někde jinde. Smyslem specializovaného média je ale dát tyto informace dohromady a prezentovat je vedle sebe. Aby člověk nemusel procházet weby jednotlivých firem a hledat je sám.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod snowboarder 6. 6. 2007 10:57

Marek L.: ale ano, já si myslím, že i takové články jsou čtené a pro dost čtenářů přínosem, jen si myslím, že by neměly být osamostatněné. Chybí třeba zajímavé přehledy apodobně. Například srovnání cen datových služeb, srovnání balíčků, nebo jejich přehled apodobně.

My si pak takové věci děláme na fóru, ale myslím, že by vůbec nebylo od věci pro lidi, kteří z MM na fórum nedojdou to udělat i jako články. To mi chybí :(

dám kupříkladu odkaz na témata (jen příklad)

Průvodce studentskými tarify
Přehled tarifních zvýhodnění pro rodinu a přátele
Tarifní zvýhodnění a balíčky u mobilních operátorů
Nastavení a ceny mobilních datových služeb
Jak na výpověď smlouvy s mobilním operátorem
Neomezený mobilní internet

/Dávám odkazy jen na témata, která jsou má, nebo na která vím, že smím/
Nicméně pokud tomu v redakci třeba někdo naprosto nehoví, proč se nedomluví s někým z fóra, jestli to může převzít, upravit, vzít si z toho něco, apodobně. Vždyť je tu takových hodnotných informací.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Aleš P. 6. 6. 2007 11:08

No jestli se do toho mohu zapojit.. Vždyť na mnoho z těchto přehledů a průvodců byly odkazy na titulní straně MobilManie. Ale to už se zase dostáváme k tomu, co zde psal Marek L.
.. jste na webu. To je rychlé médium, kde je článek na titulce den a potom zmizí do nenávratna.r/quote]
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod M. 6. 6. 2007 11:09

Me spis slo o ty informace od operatoru, ktere dostanu sam. V den, kdy mi dojde textovka s reklamou nebo casopis od operatora najdu to stejne opsane na MM.

Ale jinak souhlasim s panem Lutonskym - kdyz me neco nezajima, tak to nectu.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod snowboarder 6. 6. 2007 11:14

Jinak samozřejmě mým přistupem nebyla nějaká kritika, jen jsem prostě měl pocit, když už o "esquire" otevřel, že by se našla nějaká "bílá místa", kde by se to mohlo vylepšit. Je samozřejmé, že čtu co se mi líbí a co ne, a na MM dost článků čtu, ale jak říkám, myslel jsem spíš o "vylepšení" narozdíl od kritiky výše.

Pravdou ovšem je, co jsem si neuvědomil, že v takových přehledech to raz dva zmizí a za chvíli by se to mohl psát zas. Na fóru se takový pomoc vyhledá snáz i s případnou další vazbou, jako jsou příspěvky.

Michal P píše:Dávám Markovi za pravdu, většina článků není určena nám, mobilním maniakům kteří problematikou mobilních telefonu žijí ale většinovým návštěvníkům, kteří takový přehled nemají jako my, co zde denně diskutujeme. /quote]

Také pravda, my co se v tom šťouráme až do puntíčku, zatímco ostatní to potřebují párkrát za život :|
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zhusak 6. 6. 2007 11:49

Ja si naopak myslim, ze jedine co upada, je uroven ctenaru, jenz pisi v diskusich pod clanky a zde na foru. Myslim tim ty pubertalni vykriky typu SE vs Nokia apod.
zhusak
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 6. 6. 2007 12:37

K tomu bych chtěl říct, ze úroveň čtenářů odráží úroveň stránky. "Svůj k svému". Ale jinak s tímto názorem nesouhlasím.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod USER47 6. 6. 2007 16:53

zhusak píše:Ja si naopak myslim, ze jedine co upada, je uroven ctenaru, jenz pisi v diskusich pod clanky a zde na foru. Myslim tim ty pubertalni vykriky typu SE vs Nokia apod.

Ta neupadá, ta je nízká odjakživa...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 7. 6. 2007 04:44

Dnešní článek o stativech pro mobily- "a konektor pop port pro Sony Ericssony..." Co dodat.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka