Nízká úroveň MobilManie

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jzajko 7. 6. 2007 06:52

zhusak píše:Ja si naopak myslim, ze jedine co upada, je uroven ctenaru, jenz pisi v diskusich pod clanky a zde na foru. Myslim tim ty pubertalni vykriky typu SE vs Nokia apod.

Pravda, tohle mně štve taky a neuvěřitelným způsobem. I když to ještě nědosáhlo tak obludných rozměrů jako v diskuzích na seznam.cz nebo idnes.cz, je možná potřeba se zamyslet nad směřováním dizkuzí. Já bych navrhoval diskuze pod jednotlivými články buďto globálně zrušit, nebo tvrdě moderovat.
jzajko
Junior

Odeslat příspěvekod noker1 7. 6. 2007 14:42

akurat ze mobilmaniu tvoria prave ty citatelia od 13-18 rokov, a v dnesnej dobe su normalne tie pubertalne vyrazy ;)
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tom_82 7. 6. 2007 15:53

Nemohu posuzovat mobilmanii před XY lety a nyní, protože jsem tyto stránky dříve tolik nenavštěvoval.

Ale je pravda, že mi některé články obsahově docela připomínají bulvární fantasmagorie z Blesku a jiných...

Když už se pohnuly ledy a přišlo na svět toto vlákno, logické řešení bych měl. Ke každému článku bych umístil hodnocení od 1 do 5 (jako ve škole). Samotní autoři by pak věděli, co pro čtenáře jejich články znamenají a jak je hodnotí. Na základě toho se ti chytřejší můžou držet určitých kolejí a ti druzí by se více snažili odvést lepší práci.

Určité "hodnocení" je všude - hodnotí se zde mobily, hodnotí se zde i diskutující (kolemjdoucí, pokročilý atd.), hodnotí se ve školách známkami, v zaměstnání mzdou, hodnotíme děti pochvalou aj. Dle mého názoru je to zde na místě.
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod mates III 7. 6. 2007 16:18

Je pravda,že MM jde s úrovní článků dolů,objevují se zde "kraviny" typu gadgets apod.
MM celkově nestíhá,katalog je nekompletní a chybí v něm spousta telefonů.
Jinak co se týče časopisu mobilit,tak pořád nemá konkurenci,jen tak dále...
Je pravda,že Marek Lutonský psal velmi kvalitní články,bohužel už nepůsobí na MM,ale rád si ho přečtu na navigovat.cz
Nokia 6500 slide
MacBook 2,4 GHz
mates III
Junior

Odeslat příspěvekod teplice 7. 6. 2007 18:15

Navrhuju založit tvrdou cenzuru příspěvků ve forech atd...Jenže, né všem se to bude líbit :)
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 6. 2007 18:31

@ Teplice>
Těžko domýšlet, co obsahuje pojem "tvrdá cenzura", ale už z jeho znění se dá usuzovat, že jde o cosi, co je ve veřejných médiích z hlediska demokracie zcela nepřípustné a sotva komu (vyjma lidí sdílejících názory cenzora) by se líbilo.

Odeslat příspěvekod teplice 7. 6. 2007 22:49

Majkle, myslel sem tím to, že třeba příspěvky tipu, kde by bylo nějaké sprosté slovo/a bych mazal. Časem by se to tady vyčistilo.
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 6. 2007 23:07

To ale přece není žádná tvrdá cenzura, jde o standard. Navíc vulgarismy za nás povětšinou cenzuruje samo phpBB.
Pokud na sprostých slovech není postavena celá myšlenka příspěvku, obvykle zůstávají texty ponechány v originálním změní a nemažou se. Jsem navíc zastánce myšlenky, že občas (ale skutečně jen občas) se bez nich obejít nedá, aby výpověď neztratila své správné zabarvení - to už je ovšem víc filologická otázka.

Odeslat příspěvekod teplice 8. 6. 2007 07:31

Napsal jsem to špatně, omlouvám se...

Mazal bych všechny příspěvky, kde jsou sprostá slova + takové, kde je například SE je best, Nokia nemá na SE...Ty bych mazal určitě, zbytečně vyvolávají hádky...to na slušnej server nepatří.

Jinak s hodnocením článku nesouhlasím
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod Snekac 8. 6. 2007 08:01

Chápu vaše připomínky, pokud by ale toto bylo zavedeno, pochybuju, ze by sem chodilo tolik lidi
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod copper 8. 6. 2007 10:15

teplice píše:Navrhuju založit tvrdou cenzuru příspěvků ve forech atd...Jenže, né všem se to bude líbit :)-/quote]Zjevne si nepochopil proc esquire zalozil tento thread. Jeho kritika miri na obsahovou napln na mainpage mm.cz, tak nechapu proc do toho zatahujes forum :roll: . To je zcela samostatnou slozkou serveru a nijak nesouvisi s redakci MM a urovni clanku.

teplice píše:Mazal bych všechny příspěvky, kde jsou sprostá slova + takové, kde je například SE je best, Nokia nemá na SE... /quote]
Mazani a moderovani takovych prispevku bylo a je zcela standardnim chovanim moderatoru. Nejak jsem si nevsiml ze by zde panovala anarchie, chces snad rici ze ano ? ze to tu moderatori "moc pousti" ? - Nemyslim si, je to jak ma byt.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 8. 6. 2007 10:52

Já bych to chápal také k diskuzím pod články.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vratu 8. 6. 2007 13:15

Byly doby kdy jsem MobilManii procital se zajmem a bavilo mě to. Dnes si tu něco přečtu jen když něco vyloženě hledám anebo mě nějakým způsobem zaujme. Nevím čím to, třeba jsem se změnil já :D ale příjde mi že mobil.cz začal přinášet take kvalitní zpravodajství ze světa mobilu a velmi mě zaujalo digitalne.cz
Mobilmania mi prijde takova... suchá, bohužel :D bývalo to lepčejší
KEEP SMILING !!! :mrgreen:
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 8. 6. 2007 13:46

nemůžu sem nic nenapsat ;)

já osobně ten úpadek vidím taky, ale myslím že to není o tom, jaké jsou zde články. To, že je tam bleskovka např. o tom jak někdo ukradl Vertu je zajímavá věc a rád si ji přečtu. Spíš mi vadí, že zde není, to co tady bývávalo. Katalog mobilů šel dolů, možná i trochu recenze a strácí se ty články o ostatních hodnotných věcech. Ale já, který prožívá skoro to samé, jen horší na menším webu, musím říct, že to není až tak vina MM. O mobilech už prostě nejde moc napsat, bohužel je to tak.

mimochodem k digitalne.cz: to je mimo jiné i práce bývalých cpressáků ;)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Deleted user 8. 6. 2007 14:51

Jestli ono to taky není trochu tím, že pravidelní čtenáři už jsou všelijakých informací z recenzí nasyceni takovým způsobem, že jen máloco dokáže překvapit, snad i šokovat. Ono ani ve světě mobilů jako takovém už se nedějí zdaleka takové převraty jako kdysi, takže těžko hledat další inspiraci. Kvanta textu o stále jednom a tomtéž už nám pak nepřipadají tak hodnotná, což ve finále svedeme a snižující se úroveň webu.

BTW> I dneska mi Petr Broža trochu chybí. :-)

Předchozí stránkaDalší stránka