Nízká úroveň MobilManie

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod esquire 8. 6. 2007 15:16

Majkl vP.: Pokud vím, tak Petr Broža teď píše pro Digitálně.cz.

\\ Majkl vP.: Je to možné - na Digitálně jsem byl všehovšudy jednou, když byl ten projekt spuštěn.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 8. 6. 2007 22:56

Tak excesy MobilManie pokračují. Tentokrát pan Polesný vydal článek Infolinka operátora: pohled z druhé strany, který byl ale pouhou opsanou tiskovou zprávou T-Mobilu. Pan Polesný si do "článku" přidal jen pár svých uvozujících vět a hle, článek, který má být údajně reportáž, je na světě. Však si to porovnejte sami.
Naposledy upravil esquire dne 8. 6. 2007 23:32, celkově upraveno 1
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 6. 2007 23:17

Esquire: myslím, že excesy tady předvádíte jen vy.

Pokud se v článku použití některé oficiální údaje, tak to přece není opsaná tisková zpráva. Kolegové včera celý den byli v Hradci Králové na infolince T-Mobilu. Výsledkem této návštěvy je zmiňovaný článek.

Tisková zpráva má 2600 znaků, článek na MobilManii 8400. Tomu říkáte přidání několika uvozujících vět? Samozřejmě, že data a informace musely odněkud přijít, nebo si je měla redakce vymyslet? Pocházejí z prezentace T-Mobilu, z rozhovorů na místě.

Aby jinak tento článek mohl vyjít hned po exkurzi, David Polesný ho dnes psal do čtyř do rána.

Nevím, co vám kolegové udělali. Ale to, co tady předvádíte, už myslím přesahuje hranice slušnosti. Přeháníte, vytahujete nepodstatné detaily, a buď nejste všímavý, nebo záměrně překrucujete pravdu.

Pokud se vám na MobilManii tolik nelíbí, obávám se, že v tomto případě nebude jiné řešení, než že sem nebudete chodit. Nejsme schopni vás uspokojit.
Naposledy upravil Marek Lutonský dne 8. 6. 2007 23:30, celkově upraveno 1
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 6. 2007 23:30

to mě celkem překvapilo; nevím, jestli je tohle běžná novinářská praxe, nebo jestli to je nějaká výjimka, nemohu soudit, vadily mi extrémně pravopisné chyby apodobně, překvapení, že čirou náhodou je článek spojen s včerejší tiskovou zprávou - nevím, jakou to má souvislost, možná je o ní vylepšen.

Bude lepší číst to, co zajímá a k takovým střetům nebude docházet.

esquire: chápu, že Tě mrzí, že MM ti nepřináší takové info jako dřív, možná je to subjektivní, ale byla by škoda kvůli tomu slučovat více věcí dohromady. Tvé působení na fóru je dost přínosné a hodnotné a proto myslím bude lepší, když bude tvá pozornost mířit tam a zdroj informací se holt bude muset čerpat jinde. Chápu, že je to smutné, ale byla by škoda opouštět oboje.

Marek L. Určitě si lidé, kteří tyto články ocení, váží toho, že redaktoři jsou schopni psát tento článek do 4 rána, což se pak někdy projeví, nemyslím, že je třeba vytahovat silnějších zbraní.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod esquire 8. 6. 2007 23:34

Marek L.: Pokud tam opravdu vaši kolegové byli, tak je to samozřejmě v pořádku a asi jsem se unáhlil. Proti redaktorům skutečně nic nemám, jen mi chybí ta "stará dobrá" MobilMania a i vaše články, protože ty byly pro mě velmi přínosné. :wink:
Naposledy upravil esquire dne 8. 6. 2007 23:35, celkově upraveno 1
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 6. 2007 23:35

Snowboarder: Na tiskovce byly k dispozici oficiální informace v prezentaci. Ta byla mnohem rozsáhlejší než zmiňovaná tisková zpráva, proto také v článku je více konkrétních informací než v tiskovce.

Redaktoři se potom osobně bavili se zástupci T-Mobilu, s telefonistkami na infolince, sledovali, jak to tam funguje, jak vypadá práce, fotí, pokládají dotazy. A výsledkem je článek - je složený z mnoha zdrojů.

T-Mobile udělal exkurzi na infolince jako svoji PR akci. Sám vydal tiskovou zprávu, pozval novináře na infolinku a určitě kolem toho byla ještě řada výstupů, o kterých nevíme. Cíl byl jediný: prezentovat zkvalitňování péče o zákazníky. Pro MM to byla dobrá příležitost vysvětlit, jak to na infolince vypadá.

Esquire: stačilo se podívat na fotografie a jejich popisky. EDIT: Aha, tak to jsem si spojil možná jen já. Na dvou fotkách s telefonistkami jsou vidět redaktoři Mobilit, kteří tam byli s Davidem - Ivo Kocera a Tomáš Doseděl.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 6. 2007 23:41

Marek L. přesně tak jsem to předpokládal, díky za osvětlení ;)

btw: jj, u těch fotek nebylo nic napsáno, také jsem přemýšlel jestli je to někdo z redakce nebo internisti ;)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannnn 9. 6. 2007 10:03

Náhodou článek o infolince TM byl jeden z těch nejlepších a nejzajímavějších, co tu poslední dobou byl :). Ten se fakt povedl...
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Well-being 11. 6. 2007 16:50

V poslední době mívám problém s pomalou rychlostí načítání stránek MobilMánie a AutoRevue. Připojení mám vpořádku, ostatní stránky v té době pracují svižně. Jaké máte zkušenosti? Otázka asi na 100% nesedí do tohoto vlákna, ale nechtěl jsem zakládat nové.
~ dubium est initium sapientiae ~
Well-being
Junior

Odeslat příspěvekod XXTeens 11. 6. 2007 18:13

Jj, pomalé načítání už je ale spíše vlastnos tMobilmanie než chvilková porucha.. S každou změnou šablony webu příjde i slib, že se bude web načítat rychleji.. Mno, načítá se furt stejně pomalu :-)))
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 11. 6. 2007 18:27

Ono stačí podívat se na velikost stránky. MM má titulku skoro jednou takovou jako např. iDnes. To bys musel sedět na páteřní síti, abys nepoznal rozdíl.
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod metatron 12. 6. 2007 11:15

Mam jednu otázku.. Co mieni robit server so svojou wap strankou??? Pretoze nefunkcne odkazy (predpokladam tie ktore obsahuju link na zive.sk a pod.), chybna diakritika... no vlastnim c100 a na nej wm5, darmo si nastavim kodovanie textu na unicode a pod. na wap stranke sa mi to vzdy zmeni spat na zapadoeuropske. Mate nejake rady? No ale k mojej otazke. Planuje s tym mm.sk(cz) nieco robit? alebo na waperov sa zabuda???
metatron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jzajko 13. 6. 2007 06:51

Dnešní bleskovka o Nokii N98 - to je podle mne ukázkový případ úpadku MM. Laciný a hloupý způsob jak si zvýšit čtenost.
jzajko
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 16. 6. 2007 12:52

Teď zase nechápu proč se tu objevila bleskovka stejného typu po 2 dnech. Jde o Nokii a Wibree
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vendalin 9. 7. 2007 15:43

z otevreneho tematu ( asi zbytecneho ) jsem byl odriznut . Puvodni dotaz jsem smeroval do titulni stranky UFOUNA , problem s tim nemam, at to tam visi treba cely tyden, ale pkud neni k informaci nic noveho tak je to opravdu pro titulni stranku opravdu slabe. Nechtel jsem to jen řadit k drivejsimu tematu o upadajici urovni MOBILMANIE. Ted jsem to tam tedy zaradit musel . Diskuse je v tomto smeru opravdu asi o nicem
Vendelin
Vendalin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka