Mobility 12/07

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Doseděl 16. 12. 2007 22:02

mimi14 píše:dufam ze sa k tomu niekto kompetentny vyjadri

To není tak jednoduché :) Ten vzorec je starý odhadem asi pět šest let. Jednou za čas se do něj někdo ponoří a doplní tam něco podle aktuálního stavu (např. řekne, že 16,1 milionu barev je lepší než 262 tisíc a to je lepší než 65 tisíc, se kterými vzorec původně počítal jako s nejlepším maximem). Kvůli tomu je vzorec složitější a složitejší a nikdo už moc netuší, jak co vlastně počítá.

Přiznávám, že je celá hodnotící metodika zralá na kompletní předělání, ale zatím na to nějak nezbyl čas. Mobilmania třeba hodnocení v Katalogu zrušila, v Mobilitách ho stále držíme. Všechny teleofny jsou totiž hodnoceny stejně, tak nám přijde lepší tam tato (byť ne dokonalá) procenta nechat, abyste mohli srovnávat.

Konkrétně k tomuto dotazu - podle mého názoru je nízké hodnocení způsobeno ostudně nízkým počtem barev. Pokud má nejlepší telefon (ten je hodnocen 100 procenty) 16 milionů a hodnocený mobil jen 65 tisíc, asi příliš dobře nedopadne... Ale určitě je tam ještě víc nějakých podobných drobností, které to ovlivní.
šéfredaktor časopisu Mobility
Tomáš Doseděl
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Doseděl 16. 12. 2007 22:04

HenryPotter píše:Poslední dobou jde kvalita čísla někdy nahoru někdy dólu, nezdá se vám.s/quote]

Zkuste být konkrétnější :) Jak už tu někdo psal, ne pokaždé máme bomba telefon, jako N95, ne pokaždé někdo spustí 3G...
Tomáš Doseděl
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Doseděl 16. 12. 2007 22:08

HenryPotter píše:Radši bych třeba rozšířil počet stran o hrách. Protože stále kupuji MobilHry a tímto by tato zbytečnost odpadla.s/quote]
To jsme kdysi zkusili a se zlou jsme se potázali. Nemůžeme konkurovat časopisům jako MobilHry, a každé zvýšení počtu stran vyvolá bouřlivé reakce našich čtenářů. Nedávno jsme ale zvýšili počet her, to vám nestačí? Možná občas, výjimečně, zařadíme ke hrám další stránku.

Tomáš Doseděl
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod HenryPotter 16. 12. 2007 23:30

Někdy jsou recenze zábavnější, někdy zase takové neslané bez šmrnu. Oproti Světu Mobilů jste skvělý časopis, o tom žádná.

Tak třeba rozšířit stránku o tipech a trikách. Nebo dát do časopisu dopisy čtenářu a rozšířit dotazy čtenářů. Jak sám píšete, že na mobilní hry jsou jiné časopisy, na serepetičky jako jsou MP4, MP3 jsou také jiné časopisy. V gadgets bych nechal jen věci týkající se mobilů. Příslušenství a různé kraviny na něj. I navigace bych tam nechal. O stránku více ve hrách určitě přivítám.
Co třeba takový souboj telefonů. V Mobilhrách jsou souboje mezi hrami a jestli si pamatuji v MobilManii časopisu byl taky souboj. Bylo by to technicky realizovatelné?
HenryPotter
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš Doseděl 16. 12. 2007 23:33

HenryPotter píše:Jak sám píšete, že na mobilní hry jsou jiné časopisy, na serepetičky jako jsou MP4, MP3 jsou také jiné časopisy. /quote]

No vidíte, a stejně jako tam máme trochu her, máme i trochu tohohle. Ale když odečtete čistě mobilní věci a navigace, zůstane vám tak stránka, nanejvýš dvě, a to se snad dá přežít...
Tomáš Doseděl
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod HenryPotter 16. 12. 2007 23:35

Samozřejmě. A co ten souboj můžeme se na to v mobilitách těšit? Také mám dotaz proč vyjdou mobility až koncem ledna?
HenryPotter
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš Doseděl 16. 12. 2007 23:42

HenryPotter píše:co ten souboj můžeme se na to v mobilitách těšit?
Tomáš Doseděl
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod HenryPotter 16. 12. 2007 23:46

Napíši vám zítra jestli to nevadí. Myslel jsem, že Mobility vycházili brzo kvůli tomu, že ve stejný den vycházel Svět Mobilů, tudíž marketingový tah.
HenryPotter
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 17. 12. 2007 03:13

proboha, hlavne ne vic her...gadgets mi prijdou fajn...a nejvic se vzdy tesim na novinky...recenze mi prijdou OK..pridavek Style je pro me zatim takovy nezvykly, ale uplne spatne to neni...
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 17. 12. 2007 03:41

Já bych více her taky neuvítal, je jich tam dle mého názoru dost. Ty duely mobilů nebyly špatné, avšak normální recenze mě vyhovují více. Gadgets nerušit, to nalistuju jako první!
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kniter 17. 12. 2007 08:31

Ja by som tiez uvital stranku z duelom telefonov ako to bolo kedysi. :-D
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vlukas 17. 12. 2007 11:00

Hry určitě nepřidávat. Style se mně líbí, Gadgets taky v poho. Celkově s Mobilitama spokojenost
vlukas
Junior

Odeslat příspěvekod mimi14 17. 12. 2007 21:05

vdaka za vysvetlenie od tomasa dosedela, mne to ani tak moc nevdai no trklo ma to ked mal ten telefon tak malo %. Inac vdaka za vysvetlenie
BMW 520i M50 150k. <<-- bohužiaľ ex. Vydržalo 1 deň.
Pamätajte si. Nikdy nepožičiavajte 150k RWD chalanovi čo má 70k FWD.
mimi14
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 17. 12. 2007 23:15

Hry ne prosím, kdyžtak víc aplikací pro Javu...
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Antivirus 26. 12. 2007 14:15

Můj otec si zase zamiloval seznamku.
Antivirus
Kolemjdoucí

Předchozí stránka