o nelegálním softwaru

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Michal P 9. 9. 2008 20:40

A proč by si měl řešit to jestli on to tam dal legálně nebo ne?
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 9. 9. 2008 20:45

Michal P píše:to je jako z nemocema, když něco chytíš tak je to tvoje věc, ale dál to šířit ... :D

to je vůl :D :mrgreen:
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vizitix 9. 9. 2008 21:10

snow: A ty se mu až moc podobáš :D
Unknown Pleasures
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 9. 9. 2008 21:39

takže stahování hudby a videa je legální, pokud nedochází k jeho současnému uploadu.
Takže stahovat v DC++ a nemít nic nasdíleno jak to dělám já, je legální, stahovat z rapidu je legální ale z torrentu NIKOLIV.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 9. 9. 2008 22:05

mno, tak nějak - když máš na dc vip vstup, kde tě pustí bez sharu, tak jsi úplně v klidu ;)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 9. 9. 2008 22:12

Jo jo, VIP mám na jednom větším hubu, dostal jsem ho tak nějak dočasně, ale zapomělo se na to. Takže klídek. Pak jsem měl ještě VIPka a OP na dalších hubech, ale to už zaniklo. Na DC už nepodnikám, jen když potřebuju něco sosnout, tak to zapnu :-D
Jen pozor aby v klientu nebylo zaškrtlé něco jako: "Sdílet rozestahovaný soubor"
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 9. 9. 2008 22:28

Já warez neuznávám. Třeba hru Max Payne jsem v minulosti měl z pochybného původu. Viděl jsem v Tescu balení Max Payne a Max Payne 2 tak jsem si samozřejmě ten originál za 249 Kč koupil. Protože mít originál je mnohem lepší pocit.
Srovnal bych to s jízdou na černo a s jízdou s jízdenkou :-) Člověk si pak té hry i více váží.
Kdysi jeden spolužák dělal to samé, a to jsem ho měl tenkrát za blázna, a teď to dělám já sám. Asi jsem blázen. Spolužákům to radši říkat nebudu.
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 9. 9. 2008 22:58

Ked prispejes autorovy, tak bude vytvarat aj dalsi soft a ten povodny mozno vylepsovat.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mike-biker 10. 9. 2008 10:40

Když nakupujeme legální soft, platíme i za ty, co ho získají nelegálně. Takže v podstatě nás okrádají. Ale u nás to není tak hrozné, nelegálního softu je asi 60%. Horší je pakáž z Ruska a Číny. :twisted:
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 10. 9. 2008 10:51

(CZ)Mirek píše:Pro ty, co teďkom si říkají: Co to ten blázen zase kecá?
Tak víte co? Zkuste se nad tím nezávazně zamyslet, a uvidíte...

Zamyslel som sa nad tym a vidim ze ty bud nie si normalny alebo nie si normalny a nemas co robit.
Zacni robit nieco uzitocne pre tuto planetu, pre zaciatok to moze byt ze prestanes bezdôvodne spotrebovavat energiu.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 10. 9. 2008 14:46

(CZ)Mirek píše:Dneska odpoledne jsem ležel ve vaně a přišel na to, proč je kopírování softwaru špatné.
někdo řekne: Stejně bych si ten SW nekoupil, takže výrobce ztrátu nemá.

Toto je server o mobilech, tak menší přirovnání.
hypoteticky, představme si pohádkový svět: Firma Sony Ericsson vyrábí mobily. Někdo ale přišel na to, že SE jdou vyrobit z vody a hlíny - taková surovina co je v podstatě zadarmo, takže když si ho vyrobí sám pro sebe, tak SE žádnou ztrátu mít nebude, ani nikdo jiný - deset kilo hlíny stojí 20 Kč (analogie s DVD-R nosičem)
A tak všichni si začnou dělat tyto mobily, které jak v pohádce se vytvoří z hlíny a vody.
Ale ouha, nikdo už si nekupuje ty pravé mobily z fabriky SE.
I když přímo neudělal nikdo škodu, tak škoda pro SE je značná, nikdo si žádný model nekoupil.
Peníze za vývoj se vezmou kde?
Argument, že ten mobil by si stejně za plnou cenu nekoupil je zcela zcestný a nepravdivý.

S nelegálním softwarem je to podobné.
Proto se dá říct, že zkopírovat soft je to samé jako ukrást ledničku nebo jakoukoliv jinou věc. ...

Dovolim si jine prirovnani. Krome firmy SonyEricsson vyrabi mobily jeste firma Hlinofon. Ta ma vlastni vyvoj, mobily vyrabi z hliny a vody a rozdava je zadarmo.
Udelam skodu kdyz si jeden mobil zadarmo vezmu?
Pro ty kdo nepochopil, nekoupim si software ale stahnu si nejaky open source. Vse naprosto legalni.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Jackal 10. 9. 2008 15:25

Před týdnem jsem koupil licenci na NOD32 za 1486Kč na jeden rok a myslím, že jsou to dobře vynaložené peníze. Za dobrý soft se platí a já platím, sice toho nemám tolik, tak jak bych chtěl mít, ale pocit mám dobrý. Postupně se to ale střádá. Hry nehraju, tak něco ušetřím na programy do počítače a telefonu. ;-)
NB: ACER Aspire 7741G, Intel® Core™ i5-430M 2.27GHz/2.53GHz, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 7 64bit Home Premium, Avast! Internet Security 5
Telefon: HTC HD7, Dell Streak Mini, CoPilot Live 8.2.0.406 - Evropa 2010/03 (17.12.2010), Navigon 2.6.1 - Europe
Jackal
Junior

Předchozí stránka