Servisní menu

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 13. 9. 2008 20:35

Používáte servisní menu na mobilu?
Kdysi jsem byl maniak na servisní menu, a když ho mobil neměl, tak to pro mě bylo velké mínus.
Staré alcately nic moc menu neměly, Siemensy byly mnohem zajímavější v tom, že ukazovaly třeba i teplotu okolí a teplotu baterie :-D
Používal jsem to hlavně proto, abych věděl na jakou BTS je mobil naladěn, a v jaké LA je zaregistrován.
Dělal jsem i pokusy, kdy mobil komunikuje se sítí a kdy ne. Zjistil jsem třeba, že při přechodu na jinou BTS se jen přeladí, ale síť o tom neinformuje. Informuje (vysílá) až když přechází do jiné LA. Z toho plyne, že informace o příchozím hovoru se musí vysílat do všech BTS v dané LA, tudíž třeba do poloviny ze všech vysílačů v celé Opavě. LA je totiž velká cca přes půl velkého města.

Pak ale přišel Sony Ericsson, který sice nějaké servisní menu má, ale nemá netmonitor, a nebo jde aktivovat ale mi to uniklo?
Kvalita tohoto standardního menu do kterého se najede hvězdičkama a joyem ja taková nějaká nic moc, nic zajímavého se tam člověk nedoví.

Jste fanatici do servisního menu?
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 13. 9. 2008 20:44

Přímo do servisního menu nijak zvlášť ne, sice tam vždycky ze zvědavosti nakouknu, ale třeba jen jednou a pak už tam nevlezu.

Co používám, jsou testy funkčnosti telefonů, dobře k dispozici u Siemensů nebo Sony Ericssonů. Série testů funkčnosti jednotlivých zařízení, jako je displej, vibrační motorek, kamerka, reproduktor... tohle vždy důkladně projdu. U Nokií S40 o ničem podobném nevím, nebo nevím, jak se k takovému testu dostat.

Odeslat příspěvekod redmond 13. 9. 2008 21:34

Uplne davno som si spristupnil netmonitor, po chvilke skusania som ho zas deaktivoval. Ja tie udaje nevyuzijem, tak odvtedy som netmonitor uz nepouzival.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 13. 9. 2008 21:37

Pro mě docela nepodstatná věc. Párkrát jsem to zkoušel na Alcatelu OT512, jen ze zvědavosti a na Samsungu Z300.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod snowboarder 13. 9. 2008 23:31

ježiš pamatuju jak to bylo in v době, kdy jsem měl Nokii 5110 :-D jeden velkej king mi tam dal právě ten netmonitor nebo jestli to bylo ono, a já byl king taky, protože jsem tam měl spoustu čísílek, kterým nikdo nerozuměl, ale bylo to něco navíc :D
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Michal P 14. 9. 2008 07:58

Já tohle uměl na Alcatelu a taky jsem si liboval v číslíčkách. Vím že jsem z toho poznal sílu signálu, změnu BTS, nabití baterie a taky způsob jakým byl mobil vypnut.
Později jsem měl Ericssona a tam jsem se zas dostával k jiným informacím a testům.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 14. 9. 2008 20:23

Tech cisel tam fakt bylo spousta ale dalo se z nich ledacos poznat. Kolik dalsich bts telefon registruje pro pripadne preladeni, silu signalu jednotlivych bts, pribliznou vzdalenost jednotlivych bts a spousta dalsich veci. Ovsem pamatovat se nedalo vsechno.
Fido+
Expert