Globální stěžovatelna na T-Mobile [T-M nikdy a nikdy jinak]

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod alesmikes 21. 3. 2009 17:44

Zdravím, radu už nepotřebuju, protože mě už pomoci není >:-( , spíš chci jenom napsat zkušenosti s TM. V únoru 2008 jsem byl těmi ukecanými lidmi z agentur na ulici přesvědčen, abych přešel z Twistu na tarif Bav se na 12 měsíců. Tarif končil letos 6. února, proto jsem koncem ledna volal na linku, prože na jejich stránkách nefungovalo vypnutí prodloužení smlouvy (u tohoto tarifu to mají ty vychcánci automaticky) svůj požadavek jsem sdělil operátorce, řekla mi že budu muset být ještě ten měsíc na T30 a pak mi přijde ukončení smlouvy poštou. Když se zeptala co budu mít za tarif po ukončení smlouvy, řekl jsem jí, že budu zase na Twisu na TM Combi.
6. února přijde SMS o aktivaci T30, tak si říkám dobrý už jenom měsíc a jsem zase volný, po pár dnech jsem na t-mobile, a koukám, smlouva prodloužena o dva roky s tarifem za 1500,- měsíčně, tak úplně v záchvatu volám, řeším to v klidu, splést se může každý, odpověd operátory: vy jste si to ten tarif požádal tak ho máte, já s tím nic neudělám, křičím, prosím a nic, po hodině mi velkoryse přepne tarif na Přátele v síti za 300,- a to je všechno, žádná omlouva, žádná náprava, prostě jsem si o to podle nich žádal a jestli to ta předešlá ......... co to tak udělala špatně pochopila tak to není jejich věc......................
A ještě mi pošlou gratulační dopis, jak jsou štědří že mi prodlužují smlouvu >:-(
alesmikes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 21. 3. 2009 17:46

Já taky gratuluji k prodloužení smlouvy ;-)
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Cooker 21. 3. 2009 18:20

... alééé, pán je dobrák!? :D 8-)
Samsung Galaxy NOTE10 Lite
Dell Inspiron 15 7559 + HP ProBook 430 G5
Cooker
Junior

Odeslat příspěvekod mLLn 28. 3. 2009 07:39

uplne normalni me s otcem se stalo neco podobneho.ale resily sme to pres podvod,atd...jak krasne bylo po smlouve,kterou jsme si prodlouzily podle nich,a za par dni,uz to oni *****.i,a nam se omlouvali.... ;-)
mLLn
Junior

Odeslat příspěvekod nifek 1. 4. 2009 20:13

Ahoj všem,když už jsme u TM.Mohl by mi někdo poradit? V roce 2000 mi skončila smlouva sTM,měl jsem dlužnou částku 2400.Tehdy vlastně ještě Paegas,ale pak jsem přešel ke konkurenci a od té doby s TM nemám nic společného.Změnil jsem adresu tr.pobytu,avšek ve stejném městě a obvodu.na tuto neuhrazenou částku jsem přišel náhodou v účtech.Nikdo mě od té doby neurgoval a nekontaktoval.Nevíte,zda to již není promlčené?Jsem zde na foru nový.Tato částka pochází z roku 2000,byl jsem prověřen například databází dlužníků Solus,kde TM je také,a podle té jsem čistý jak lilie.ale náhoda je blbec.Pokud někdo máte zkušenost,prosím,napište.Pa.
nifek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TM_CZech 2. 4. 2009 11:30

Promlčené to určitě není, TM si tohle dost hlídá, obzvlášť pokud u nich budeš chtít někdy v budoucnu na svoje RČ novou smlouvu ... Ale je fakt, že dlužné částky tam "leží" několik let a dozvíš se o nich až když zažádáš buď o výpis o bezdlužnosti vůči TM nebo při kontrole žádosti o vytvoření nového paušálu.
TM_CZech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tichus 3. 4. 2009 10:17

Jenom kratce zareaguju na prvni prispevek, podobne veci uz jsem slysel taky, takze na tom asi neco bude (ale mam dojem, ze to je vesmes podobne u vsech tri operatoru), takze pouze jedina rada - chodit na prodejny...
Jinak promlcene to (podle me) uz je, takze si myslim, ze ti opravdu muzou delat problem jenom kdyby sis u nich chtel delat pausal (takhle mi typek platil asi 8 let stary dluh - 1,90 Kc a pekne s poplatkem 48Kc za expresni platbu :-D ), jinak bych mu nemohl udelat novy pausal... :-)
Tichus
Junior

Odeslat příspěvekod pawe 3. 4. 2009 10:54

Nemyslím si,že je to u všech opu stejné.Pokud jsem odcházel od tehdejšího Eurotelu k T-Mobile,probíhalo vše standartně.Přešel jsem také na tarif Bavse,který jsem měl na 1rok.Po 3 létech nastal velký problém, když jsem chtěl přejít zpět na tarif Neon u O2.T-Mobile si změnil všeob.podmínky s tím,že pokud se do určité doby před ukončením závazku nevypoví smlouva,tarif Bavse se automaticky o rok prolužuje. Měl jsem 3 měsíce co dělat,abych od nich odešel.Na prodejně se mi vysmáli a arogantní zákaznická linka také dlouho nevěděla co s tím,no katastrofa,kdo nezažil,ten neuvěří.Plně chápu rozhořčení "alesmikese".T-MOBILE JIŽ NIKDY i kdyby dával tarif zadarmo.
AMD Ryzen 7 7800X3D, 64GB, GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4080 16GB MASTER
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
pawe
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 3. 4. 2009 11:24

Jak je vidět, dochází lidem dost pomalu, jaký je T-Mobile šmejd... Aktivace různých "zvýhodnění" zdarma, o které se nikdo neprosí a jejichž ukončení si člověk musí sám hlídat, jinak mu je začnou účtovat, svévolná aktivace deaktivovaných hlasových schránek "v zájmu zlepšení služeb klientům" atd. atd. ...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Junior

Odeslat příspěvekod audis 3. 4. 2009 11:59

bohuzel u vsech trech opu je jednani podobne. mam normalni a spatne zkusenosti se vsemi. s tim automatickym prodluzovanim to je fakt kokotina. mozna to ani v souladu s obcasnkym zakonikem. nevim
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod JQK 4. 4. 2009 09:25

nifek píše:Ahoj všem,když už jsme u TM.Mohl by mi někdo poradit? V roce 2000 mi skončila smlouva sTM,měl jsem dlužnou částku 2400.Tehdy vlastně ještě Paegas,ale pak jsem přešel ke konkurenci a od té doby s TM nemám nic společného.Změnil jsem adresu tr.pobytu,avšek ve stejném městě a obvodu.na tuto neuhrazenou částku jsem přišel náhodou v účtech.Nikdo mě od té doby neurgoval a nekontaktoval.Nevíte,zda to již není promlčené?Jsem zde na foru nový.Tato částka pochází z roku 2000,byl jsem prověřen například databází dlužníků Solus,kde TM je také,a podle té jsem čistý jak lilie.ale náhoda je blbec.Pokud někdo máte zkušenost,prosím,napište.Pa.

Promlčecí lhůta je tříletá, pokud jsi:
a) neuzavřel smlouvu podle obchodního zákoníku (např. na živnosťák) - pak čtyři roky
b) nebo nepodepsal uznání dluhu/neuznal před soudem - pak by to bylo deset let
c) nebo už o tom nerozhodl soud - pak by to bylo také deset let

Asi nic z toho neplatí, takže to z tebe nemohou vymáhat. Tedy mohou kdykoliv, ale ty u prvního stání musíš namítnout promlčení. Na možnou lišáckou otázku, zda si jseš vědom, že dlužíš, nesmíš odpovědět, že ano, to by bylo uznání. ¨

Jiná věc je, zda se s tebou budou bavit a dají ti paušál apod. To už tu někdo zmiňoval. Nikdo je k tomu nemůže donutit, když jsi dlužník a nebudou s tebou chtít jednat. A ještě jiná věc je, zda o tobě vědí. To už ale musíš zjistit sám.
JQK
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 4. 2009 09:39

Je to jak říká JQK :) Vymáhat už to ve standardních případech nemohou, ale nedají ti u nich třeba tarif :)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wesloo 4. 4. 2009 12:13

JQK: Jenom kolegu trochu doplnim :-)

Uplatněné promlčení sice zabrání soudnímu vymožení, ale na druhé straně neznamená zánik dluhu - ten exituje pořád, takže alesmikes má pořád i přes promlčení povinnost to zaplatit :twisted: Apelujme na poctivost dlužníků :mrgreen:

Jinak ale s tou lišáckou otázkou - podle mě by i kdyby na takhle položenou otázku odpověděl že nárok žalobce uznává, tak pokud současně namítne promlčení, má žalobce smůlu a soud nemůže vydat rozsudek pro uznání, protože je tu hmotněprávní překážka v podobě oné námitky promlčení. Hmotněprávní uznání dluhu (podle obč. zákoníku) je oproti procesnímu institutu uznání nároku (podle obč. soudního řádu) odlišná věc ;-)
wesloo
Junior

Odeslat příspěvekod JQK 4. 4. 2009 20:48

No jistě, že dluh nezaniká a měl by se splatit. Na druhou stranu by se i věřitel měl trochu postarat. Což platí zejména pro velké korporace. Morálka je sice hezká věc, ale nesměla by být dvojí. Když já se zdržím s platbou u těchto velkých hráčů, tak mám problém. A můžu stokrát říkat, že holt můj účetní systém nezafungoval tak, jak měl. Když mají problém oni, tak se musím upomínat, často urgovat reklamaci a peníze dostanu také ne do tří dnů, jak by se mi líbilo. Ještě ani jednou (konkrétně O2) je nenapadlo mi jako omluvu dát nějakou minutu zdarma nebo třeba "blbou" propisku apod.

Tedy platit má každý včas, ale velké firmy se pohybují sotva v rámci práva, s morálkou bych na ně nechodil. Navíc dluh po 9 letech, to už by i ten T-M mohl odmáznout a nedělat z toho harakiri, když jim to celou dobu nechybělo. Nic to ale nemění na tom, že to jistě neudělají a bude třeba využít služeb konkurence. :-)

K tomu soudu. Já si nejsem moc jistý, protože uznání před soudem, které je protokolované, asi bude mít dost velkou váhu. Každopádně jeden kolega takhle, aniž v to doufal, dostal protistranu (asi mu šel i soudce na ruku, čemuž se nedivím, protože dluhy se platit mají a nemá se kličkovat, zvlášť ne před soudem, a považuji to za správné). Takže píšu jen zprostředkovanou zkušenost, kterou se hodlám nadále v životě řídit, kdyby na něco podobného mělo dojít. :hm
JQK
Junior

Odeslat příspěvekod wesloo 6. 4. 2009 15:15

to JQK:

Já nemluvil o morálce, ale o právní povinnosti zaplatit, která trvá nadále, byť už se jí T-Mobile (při uplatnění námitky dlužníkem) u soudu nedomůže. Morálku a právo bych nespojoval :mrgreen:

S tim uznáním dluhu vs nároku, no nevim, jestli jde takové zaprotokolované prohlášení považovat za uznání dluhu podle § 558 OZ (musí to být písemné uznání, že zaplatí svůj dluh určený co do výše i důvodu).. Podle mě ne. Přitom jedině uznání dluhu podle tohohle ustanovení OZ způsobí běh nové desetileté promlčecí lhůty; uznání nároku podle OSŘ nic takového nepůsobí.
wesloo
Junior

Další stránka