škodlivosť mobilných telefónov

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kniter 13. 2. 2008 16:55

Ahojte.
Chcel by som poradit ako sa ochranit pred ziarenim z mobilu. Mam ho 18hod denne na opasku. Cital som niekde clanok ze treba mat antenu mobilu aspon 15mm od tela. Ak tam su hrube odevy tak staci mozno menej. Vyzarovanie sar je do 2w/kg. Ja mam puzdro z fotoaparatu a chcem si tam vsit trebars alobal. Ale mam moznost aj mosadznu jemnu sietovinu. Dam to len z jednej strany aby nevznikla faradajova klietka. Ked budem na horach a jedina bts bude za mnou tak mobil bude mat menej ciarok signalu. Cital som uz clanky o bts. Vedu sa rozne diskusie ci to skodi alebo nie. Radsej som opatrny. Keby sa dotkla kovova cast anteny nejakeho kovu. Aj z toho by slo ziarenie. Ale nie smerovn. A rozlozene. Aky to bude mat podla vas vpliv na silu signalu mobilu? Aky material je na to tienenie najlepsi?
A este jedna otazka. Ked vypnem na noc mobil co mam pri hlave aj vsetko zo zasuviek tak sa lepsie vyspim. To mam odskusane. Su aj studie ze na noc sa nema moc volat lebo to rozkmita molekuly v hlave. Chcem sa spytat. Ja nemda pri hlave fon ale ked surfujem denne 7 hodin cez mobil a mam tel 30 cm od tela tak si chcem vlepit pod puzdro z vrchen strany alobal(mimo tlacitiek a displaja. Pomoze to alebo to este zvysi spotrebu. Dakujem za nazory.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kniter 13. 2. 2008 20:31

Vyborna vec. Ale nemozem ich kupit 40ks a kdekolvek a kedykolvek. A ostatne casti tela? Keby som zatienil fon tak bude vysielat silnejsie a baterka sa vybija. Co je lepsie hruby alobal alebo mosadzna sietovina? A nejaka vyrazna spotreba energie?

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Outlook 15. 2. 2008 00:48

V téhle oblasti se moc nevyznám, takže nemohu ani potvrdit, ani vyvrátit. Ale zkus třeb mrknout sem.

Dovolím si alespoň krátkou citaci z výše uvedeného článku (tuším 7odstavec): "Měrný lokálně absorbovaný výkon rovný 2 W/kg je přibližně padesátkrát nižší než měrný lokálně absorbovaný výkon, který by příslušnou část těla ohřál o jeden stupeň celsia."

Samozřejmě jedna strana (eventuelně obě :)) mohou a nebo nemusí mít pravdu :)
Outlook
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 15. 2. 2008 01:08

Dost se o tom mluví, ale nevyvrátitelné důkazy jsem ještě neviděl. Jedni píšou, že to vyzařování podporuje nádory mozku, jiní, že to není pravda není. Já s telefonem často usínám přímo u hlavy, když poslouchám hudbu, ale jedno mi můžete věřit, grču na hlavě nemám. Mě osobně chybí ten důkaz, myslím, že se to dost přeceňuje.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Marcellito1 26. 1. 2010 23:13

Sem tam si pozriem videa na zive.cz a ako tak sledujem, propaguje sa respektíve je trend, mobilného internetu, streamovanie videa, hudby atď. proste človek si zoberie mobil ak sa to dá ešte mobilom nazvať a stiahne si do neho čo chce, toto všetko je fajn, len sa obávam, či to nebude škodiť zdraviu, na nete je plno videí ako napríklad trojica MT dokáže "spraviť popcorn" alebo čo som najnovšie videl ako sa mobil rozletel keď okolo neho je tiež spomínaný popcorn. Možno je to len fake, ja osobne som to neskúšal, ale aj tak, nie je tento trend čo prichádza zdraviu škodlivý? Nie je lepšie keď mám doma net klasicky cez kábel ako keď ho mám cez wifi? Rád by som si vypočul odborníkov, čo sa do danej problematiky vyznajú, ďakujem.
Marcellito1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 26. 1. 2010 23:49

robenie pukancov
Diskusie su rozne na dlhodobu skodlivost pri dlhodobom drzani telefonu pri uchu. Jedni vedci hovoria ze skodi, ini ze nie. Kazdy tel musi mat menej ako 2W na 1kg ludskeho tela. Mobil dokaze pri dlhodobom pouziti len zahriat ludske bunky. Ale nie nebezpecne vysoko.
A este tema Ako tienit ziarenie mobilu?

Skor sa bojim chybne vyrobenej baterky, co moze vybuchnut a sposobit popaleniny a trzne rany. Alebo sa pri chybe nevypne dobijanie a baterka sa prebija.

Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod nitram47 27. 1. 2010 06:13

Marcellito: vsade sa pise o skodlivosti ale nik to nedokazal. Vsetko su to len dohady.
Pukance: to je blbost, strasenie
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Marcellito1 27. 1. 2010 08:53

Trošku konšpiračnej teórie, možno to nechcú mobilný operátori, ktorí by tak prišli o kšefty.
Marcellito1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod noker1 27. 1. 2010 09:22

Pochybujem ze by zrazu vsetci prestali pouzivat mobily. To je ako povedat ze auto skodi na zdravie lebo ma vyfukove plyny.
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marcellito1 27. 1. 2010 13:46

Však jasné, ale možno nejako obmedziť príjem signálu, alebo napríklad v práci alebo doma používať skôr pevnú linku, nie že sa mi bude všetko streamovať do mobilu (do cash) a tým pádom aj výdrž baterky pôjde dole, väčšia spotreba elektrickej energie atď.
Marcellito1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nitram47 27. 1. 2010 16:58

moc riesis detaily 8-P
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 1. 2010 17:01

Řešíš hovadiny.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Marcellito1 27. 1. 2010 23:24

Oukej už som ticho, však keď bude naša populácia vymierať kvôli neplodnosti spôsobenej MT potom si na mňa spomeňte čo som vravel.

P.S.: berte to ako vtip :D
Marcellito1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 28. 1. 2010 22:17

Lepší je, že nedávno zveřejnili průzkum, že mobil zabraňuje ( čemu to jen bylo?). Zkoumali to na myších, které hodinu deně ozařovali zářením na frekvenci mobilů (nevím, jaká to byla) a samozřejmě intenzitě jako když voláš.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Další stránka