Přechod na WP z androidu

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod S-i-k-i 9. 9. 2014 20:49

Ahoj lidi,

rád bych se zeptal pokud tu má někdo zkušenosti s tímto přechodem. Měli by jste nějaké základní rady na co si dát pozor a co očekávat?
Zároveň bych rád našel odpovědi na 2 otázky:

1) jak převedu ze svého mobilu s androidem kontakty do nového telefonu s WP? Stačilo by synchronizovat svůj google účet na telefonu s WP a kontakty se přenesou?

2) je možné si nainstalovat na WP placenou aplikaci za kterou jsem již zaplatil na androidu a neplatit tak podruhé? tato aplikace je i pro systém WP tak by mě zajímalo jestli bych ji měl platit nebo ne.

Další otázky jistě vyvstanou a jsem totální nováček takže děkuji za pochopení
S-i-k-i
Junior

Odeslat příspěvekod Perfect_ 9. 9. 2014 21:48

ano
ne
Perfect_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.Francis 9. 9. 2014 22:39

Může se stát, ale také nemusí, že ti budou některé aplikace na WP chybět, měl bys o WP přečíst diskuze, odborné články...
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod dejvidek 10. 9. 2014 13:13

Bych rád viděl ty odborné články o WP....pokud jsou pro tebe některé aplikace nepostradatelné tak je tu napiš, buď existuje i verze pro WP a nebo třeba alternativa. dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod miromen4 10. 9. 2014 13:28

S-i-k-i
Už si měl nějaky foun s WP v ruce ? Ja nic horšiho než WP na founech ještě neviděl.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 9. 2014 13:39

Také jsem před výběrem pročítal veškeré diskuze, odborné články na WM manii aj. nakonec jsem se rozhodl pro Android, protože by mi několik pro mne důležitých věcí chybělo... Nedávno jsem si na zkoušku nainstaloval WP8 Launcher, a docela brzy jsem jej odinstaloval... :-D
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod radek_03 10. 9. 2014 13:58

miromen4, nejspíš jsi wp neměl v ruce ty, jinak bys nemlel pičoviny
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 10. 9. 2014 14:11

miromen4 píše:S-i-k-i
Už si měl nějaky foun s WP v ruce ? Ja nic horšiho než WP na founech ještě neviděl.

__________________________________________________________________________________

v čem jedeš?
To musí být kvalita :-)
Já mám obojí, jak android na tabletu nex10 i wp (děti mají ios), a že bych něco takového mohl o nějakém systému napsat....a předtím symbian...
Proč?
anonymni

Odeslat příspěvekod zdenda321 10. 9. 2014 14:14

tak ja se zeptam. aplikace pro spring me, quora, funkcni snapchat klient bez reklam (klidne placeny), ...

a mnoho dalsich, ten seznam je snaz bezedny.
zdenda321
Junior

Odeslat příspěvekod steelspace 10. 9. 2014 14:51

SnapChat samozřejmě je, to ostatní jsou volovinky, co běžně nikdo nepoužívá a v nejhorším si může otevřít web.
steelspace
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 10. 9. 2014 15:54

mposvar píše:
miromen4 píše:S-i-k-i

__________________________________________________________________________________

v čem jedeš?
To musí být kvalita :-)
Já mám obojí, jak android na tabletu nex10 i wp (děti mají ios), a že bych něco takového mohl o nějakém systému napsat....a předtím symbian...
Proč?

Když jsem ho včera držel poprve v ruce tak jsem si kladl tuto otazku ja. To jak je tento system funkčni či nefunkči no vuči Androidu spiš nefunkčni mě nezajima ale takhle chaotiky , nelogicky , složity a neintuivni system jsem ještě v ruce opravdu neměl. Zlaty Symbian. Na PC je W8 možna OK i když ani to neni žadna vyhra diky monitoru ale na founech je to tragicke.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 9. 2014 16:28

Chaotické mi to nepřipadá, složité už vůbec ne. Ale ty jsi Galaxy ovce, bez urážky.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mimonaut 10. 9. 2014 16:35

miromen4 píše:Když jsem ho včera držel poprve v ruce tak jsem si kladl tuto otazku ja. To jak je tento system funkčni či nefunkči no vuči Androidu spiš nefunkčni mě nezajima ale takhle chaotiky , nelogicky , složity a neintuivni system jsem ještě v ruce opravdu neměl. Zlaty Symbian. Na PC je W8 možna OK i když ani to neni žadna vyhra diky monitoru ale na founech je to tragicke.

Je vidět, žes ho držel poprvé v ruce :-)
WP je jen jiný, ale ve finále jednodušší na ovládání než zaběhlé systémy, minimálně stejně jednoduchý na pochopení. Není na něm nic neintuitivního. Jediná výtka je nastavení systému, které není roztříděné.

Očividně jsi nevěděl jak na to a ani tě to nezajímalo. Takhle odsoudit něco umí každý, nicméně je to daleko od skutečného stavu věcí :) A to srovnání se symbianem mě totálně rozsekalo :-D Jestli tohle myslíš vážně, tak se nedáš brát vážně.

S-i-k-i: nedej se zvyklat a vyzkoušej sám, já přesedlal z Androidu před dvěma lety a jsem nadmíru spokojený uživatel WP.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 10. 9. 2014 16:51

Proč by se to nedalo srovnavat se Symbianem ?
Jinak ja pravě ze symbianu přechazel na Android o kterem jsem četl hororove scenaře jak je to složity system kde je plno nastaveni a ja nevim kde co. No a dnes mužu řict že Android byl oproti WP tak jak jsem jej včera poznam mnohem přivětivějši. A když si ještě vybavim zdanlivou prkotinu a to změnu vyzvaněni kterou jsem včera řešil tak to važně čumim. Manual jsem diky tomu opravdu neminil čist.

-- 10 zář 2014 17:54 --

seterwohipikule píše:Chaotické mi to nepřipadá, složité už vůbec ne. Ale ty jsi Galaxy ovce, bez urážky.

Pokud vim tak ovce jsou ti z jine staje. Jinak se budu opakovat horši system z tohodle pohledu jsem nepoznal. V ruce jsem měl parkrat i jabličko a to opravdu mělo hlavu a patu a během chvile nebyl problem se orientovat vše přehledne a jasne. Pravy opak WP poprve drženeho v ruce. To že se na to možna da zvyknout je věc druha.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod bozenkakozena 10. 9. 2014 17:18

WP jsem měla 3/4 roku a nedám na něj dopustit. Sice mě neskutečně s*al našeptávač v defaultním prohlížeči, ale to se dá řešit jinou apkou (a navíc to byly WP amber, teď už je to asi lepší). Pak jsem přešla na adroid, který mě s*ere sekáním, ale už jsem si zvykla na apky, které na WP svého času nebyly a taky jednoduchý "přechod" mezi telefonem a tabletem s androidem. K WP bych se sice jen tak nevrátila, ale nemám problém to doporučit komukoli.
bozenkakozena
Junior

Další stránka