Takže pořádnou zálohu kontaktů nemám, ale mám na HD udělanou kopii souborovýho systému. Teď jde o to co kam potřebuju nakopírovat aby se mě zase k těm kontaktům telefon hlásil. Nejdřív jsem zkusil nakopírovat obsah složek /data/data/com.android.providers.contacts/databases a /data/data/com.android.providers.contacts/shared_prefs do telefonu, pak fix oprávnění pro Úložiště kontaktů ale app Kontakty furt nic nezobrazuje

Nejdůležitější by měl být soubor /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts2.db. V něm vidím na PC všechny kontakty v SQLite formátu tak že si ho můžu normálně prohlížet v nějakým SQL prohlížeči. Bohužel i když tento soubor je v telefonu nějak se k němu nehlásí. Možná tedy někdo bude líp vědět kde všude ty kontakty jsou roztroušený a co všechno je potřeba kopírovat.
Rozhodně jsem doufal že to má Android mnohem jednodušeji navrženo. U starýho telefonu stačilo zkopírovat 1 soubor do správnýho umístění a všechny kontakty byly z5 se vším všudy. Android mi proti tomu připadá jako jeden velkej chlív.
Mám KitKat 4.4.4 kdyby náhodou to hrálo roli a díky za rady.