Xiaomi Redmi 4X - aktualizace

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mople71 10. 1. 2018 18:57

roy1 píše:Tak je tam říjen 2017, za mne dobré (global rom,co dostává aktualizace pomaleji). Napiš telefon za 3600 s úrovní zabezpečení lepší.

To opravdu dobre neni, za normalnich okolnosti jsou 3 mesice celkem ok, ale v prosincovem patchi je (nejen) kriticka zaplata na KRACK, coz je zranitelnost mnohem snadneji zneuzitelna nez klasicke zranitelnosti v mediaserver apod. Btw. 1. rijna nebo 5. rijna? To je celkem rozdil. :)

To uz je teda OT, ale napr. Nokia 3.
mople71
Junior

Odeslat příspěvekod manor 10. 1. 2018 19:06

Zdejší admin je trouba , mám u sebe Pixel 2 a pořád nemám ota na úroveň 01.05.18, jde stáhnout pouze manuálně, ať ukáže který telefon tohle v současné době má....žádný, je to pouze trouba který neví o čem mluví.
Xiaomi telefony nejsou špatné, podporu mají třeba čtyři roky (včetně upgradu opravy zabezpečení systému), když telefon koupíte máte tam global rom...aktualizace každé dva až tři mesíce (každému stačí), lze přeinstalovat na beta rom http://en.miui.com/, tam jsou aktualizace každý týden, ale systém nemusí být stabilní.
Pak existuje stránka https://www.miuios.cz/ kde mají vlastní rom (bez které se učitě obejdete), která většině nic neřekne (je potřeba root telefonu, nahrání twrp a telefon není nikdy moc stabilní, žádné OTA, aktualizace se musejí stahovat manuálně)...je to takový pohrobek systému miui a xiaomi telefonů z dob kdy nebyla k dispozici česká lokalizace na tyto telefony.
Naposledy upravil manor dne 10. 1. 2018 21:50, celkově upraveno 2
manor
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 10. 1. 2018 19:13

mople71 píše:
roy1 píše:Tak je tam říjen 2017, za mne dobré (global rom,co dostává aktualizace pomaleji). Napiš telefon za 3600 s úrovní zabezpečení lepší.

To opravdu dobre neni, za normalnich okolnosti jsou 3 mesice celkem ok, ale v prosincovem patchi je (nejen) kriticka zaplata na KRACK, coz je zranitelnost mnohem snadneji zneuzitelna nez klasicke zranitelnosti v mediaserver apod. Btw. 1. rijna nebo 5. rijna? To je celkem rozdil. :)

To uz je teda OT, ale napr. Nokia 3.

Telefon, ne nepoužitelný, byť zabezpečený, kepl. BTW dej screenshot z té Nokie jaká je tam ta úroveň, to že to říká výrobce ještě nutně neznamená, že to tak je v reálu.
Ale Nokia 3 je tak mizerná, že jí ani super čerstvá záplata nepomůže.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 10. 1. 2018 19:20

Nikdo přece netvrdí,že jsou telefony Xiaomi špatné,mají ale i svoje mínusy a zaslepenost některých jejich uživatelů nezná mezí.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod roy1 10. 1. 2018 20:51

PD píše:Mám dotaz. Jak dlouho dostávaj aktualizace telefony Xiaomi? Případně jak dlouho lze očekávat podporu Redmi 4x?

Sakra chlapi, ptá se jasně, na aktualizace, ne jen na bezpečnostní aktualizace. Ergo Xiaomi má ať se vám to líbí nebo ne lepší podporu než většina mainstreamu. Pokud mne chcete přesvědčit o opaku, prosím jen věčně, model rok uvedení a aktualizaci, sám jsem zvědav kolík mobilů s uvedením v roce 2014 uvedete, specialy Huawei a Samsung
BTW aktualizaci na miui 9.dostalo i Mi 2s z roku 2012, kdo z ostatních výrobců to má?
Naposledy upravil roy1 dne 10. 1. 2018 20:59, celkově upraveno 1
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod manor 10. 1. 2018 21:01

Telefon vyjde a max jedno povýšení systému 6.0...7.0...atd. zbytek jen bezpečnostní aktualizace a ůprava systému, což vlastně stačí, protože během této doby telefon stejně morálně zastará.

-- 10. 1. 2018 20:10 --

Re. REKU Nemáš pravdu a měl by jsi se nad sebou zamyslet a nebo pokud ti to nejde, tak jdi do politiky, tam se chovají stejně jako ty.....já za nic nikdy nemůžu, jsem vševědoucí.
manor
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 10. 1. 2018 22:10

manor - chceš říci, že ty to vidíš jinak. Styl "nemáš pravdu" a podobné je nesmysl! Já vševědoucí nejsem, nemám vždy pravdu, ale snažím se hledat souvislosti a úmysly, protože jen ty jsou podstatné. Ty si vybíráš, jen co se ti hodí a vykládáš po svém bez souvislostí (alespoň v tomto tématu) - tak ti odpovim opět tvým stylem - nemáš pravdu! Zamysly se prvně sám nad sebou. Nakonec se tady vyjasnilo (to co kritizuješ), jak je myšleno a jak to je. Proto je to diskusní forum.
Reku
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka