Retenční nabídky off-topic

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 18. 12. 2023 14:08

dr._lukas píše:Přes týden jsem se bavil s kolegou z práce, kolik platí za služby u T-M, pak jsme mrkli do apky co nabízejí jiného, zkontroloval jsem mu % slevu a nakonec vygeneroval OKU kódy. Po dvou dnech telefonát, proč chce odejít, kam a klasika kecy, výsledek je ten, že jsem mu říkal, ať si trvá na 50% na pět let, chvilku se cukali a nakonec mu to dali. Jen bych ještě zmínil, že on není zrovna z těch co má velké přesvědčovací schopnosti, ale jen taková ukázka, jak si to vyřídí kdokoliv sám, funguje to a nemusí platit nějakého rádoby experta :-D

jako moderátorský tým jsme si dlouho marně lámali hlavu, kde tady ve svém příspěvku dr. Lukáš urazil pana Raziela, jenž musel tento příspěvek 3x nahlásit jako flame, osobní útok, urážky... v příspěvku není žádná vulgarita, výhrůžky, nadávky, osočování a další nepěkné věci, které by si vynutily zasáh moderátorů, a proto nám není jasné, kde tedy vidí pan Raziel porušení pravidel vůči své osobě?
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod BizonTWO 18. 12. 2023 14:11

5uch píše:Pánové... když někdo napíše, že si zařídil 50% slevy u TM a nepotřeboval k tomu placeného rádoby experta - nikoho konkrétního tím neuráží a nenapadá. Dokonce i kdyby napsal, že k tomu nepotřeboval placené služby Raziela (kterému jsem tímto udělal zdarma reklamu), tak je to korektní sdělení.
Že si to někdo vztáhne na sebe - je jen jeho problém.

P.S. Pokud Razielovi vadí ten rank "Expert na retence", tak se s tím jistě dá něco dělat.

Tak, a teď prosím zpět k tématu.

No když napíšu, že tady v budově krade ten dlouhovasej trouba a je v té budově jenom jeden dlouhovlasý, tak i když není jmenován přímo, je jasné na koho míří. Už slovo rádoby trošku "shazuje" a je zbytné. Za mne to neřešíte korektně. Naopak napsat: "Dokonce i kdyby napsal, že k tomu nepotřeboval placené služby Raziela " je absolutně OK. Za mne pomáháte dorazit umírajícího (MM) a nejste objektivní. Skoro bych si troufl říci, že moderátor nějakého fóra má malé pindíka bo nepozná co je OK a co ne ale určitě si to nikdo nevztáhne na sebe, není přece jmenován, že?:-D

Teď hlavní věc, ať se držím tématu: za kolik jde nejlevněji pevný internet u T- Mobile?
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod 1.John 18. 12. 2023 14:15

Jsem dlouhodobý čtenář, sám nemám moc příspěvků, ale z venku mi přijde, že by stálo za to udělat z Raziele moderátora, pokud by měl zájem.

-- 18. 12. 2023 14:16 --

Mám u dotaz, když řešíte něco za známého, který potřebuje změnu, ale nejste fyzicky u sebe, jak to řešíte? Říkáte volám za XY, nebo je lepší říct jsem XY.
1.John
Junior

Odeslat příspěvekod zdenik.zdenik 18. 12. 2023 14:21

BizonTWO píše:
5uch píše:Pánové... když někdo napíše, že si zařídil 50% slevy u TM a nepotřeboval k tomu placeného rádoby experta - nikoho konkrétního tím neuráží a nenapadá. Dokonce i kdyby napsal, že k tomu nepotřeboval placené služby Raziela (kterému jsem tímto udělal zdarma reklamu), tak je to korektní sdělení.
Že si to někdo vztáhne na sebe - je jen jeho problém.

P.S. Pokud Razielovi vadí ten rank "Expert na retence", tak se s tím jistě dá něco dělat.

Tak, a teď prosím zpět k tématu.

No když napíšu, že tady v budově krade ten dlouhovasej trouba a je v té budově jenom jeden dlouhovlasý, tak i když není jmenován přímo, je jasné na koho míří. Už slovo rádoby trošku "shazuje" a je zbytné. Za mne to neřešíte korektně. Naopak napsat: "Dokonce i kdyby napsal, že k tomu nepotřeboval placené služby Raziela " je absolutně OK. Za mne pomáháte dorazit umírajícího (MM) a nejste objektivní. Skoro bych si troufl říci, že moderátor nějakého fóra má malé pindíka bo nepozná co je OK a co ne ale určitě si to nikdo nevztáhne na sebe, není přece jmenován, že?:-D

Teď hlavní věc, ať se držím tématu: za kolik jde nejlevněji pevný internet u T- Mobile?

Přesně jste to trefil. Objektivnost tu zcela chybí a moderátoři se tímto zcela odkryli.
Člověk jen kroutí hlavou, jestli to myslí vážně a jde jim jen o vlastní ego....
zdenik.zdenik
Junior

Odeslat příspěvekod pepisis 18. 12. 2023 14:28

A z ceho by se meli odkopat? Vzdyt pisou, ze i kdyby dotycneho dr_lukas ve svem prispevku primo jmenoval, nic urazliveho na tom nevidi. Primer s dlohovlasym v budove tedy nesedi.
pepisis
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 18. 12. 2023 14:34

my poněkud tápeme, jak posoudit poměrně neškodný příspěvek, ve kterém pravda, je trocha ironie, ale tu běžný člověk přece přejde s lehkým úsměvem a dokáže se nad ní povznést.... anebo snad jste toho názoru, že by se některý z moderátorů urazil, kdyby si přečetl o sobě v některém z příspěvků, že je rádoby moderátor?
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod BizonTWO 18. 12. 2023 14:48

pepisis píše:A z ceho by se meli odkopat? Vzdyt pisou, ze i kdyby dotycneho dr_lukas ve svem prispevku primo jmenoval, nic urazliveho na tom nevidi. Primer s dlohovlasym v budove tedy nesedi.

Prosím ,proč nesedí?

Kdyby se dělala anketa: "Kdo je tady expert na retence" troufám si odhadnout, že ti vyhraje RAZIEL. Paralela k dlouhovlasému.
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod pepisis 18. 12. 2023 14:50

Vzdyt pisu proc. I kdyby tam napsal raziel, neni na tom vyroku nic urazliveho. Neslo o to, komu to bylo smerovane, ale o obsah, ktery urazlivy nebyl, ani tedy podle me.
pepisis
Junior

Odeslat příspěvekod BizonTWO 18. 12. 2023 15:00

Nick Cave píše:my poněkud tápeme, jak posoudit poměrně neškodný příspěvek, ve kterém pravda, je trocha ironie, ale tu běžný člověk přece přejde s lehkým úsměvem a dokáže se nad ní povznést.... anebo snad jste toho názoru, že by se některý z moderátorů urazil, kdyby si přečetl o sobě v některém z příspěvků, že je rádoby moderátor?

Nezávidím vám to, je to těžké, pravda. Někdo je vztahovačný více, někdo méně. Osobně by mě to také nechalo naprosto klidným. Moderátor jako autorita by měl být vždy nad věcí. Žádná pravidla nezahrnují vše a proto je třeba sledovat věci z více stran a kontextu a tady vidím: Raziel pomáhá, hodně pomáhá a nic za to nechce a kdo neumí tomu něco vyřídí (klidně za úplatu) prostě WIN-WIN. Pomohl tady desítkám lidi a pak tu je dr._lukas kterého vnímám jako vysírku který s ničím nepomohl, spíš lehce útočí, vysmívá se atd. Za mne by mohl dostat varování, upozornění, ať píše fakta bez výsměchu a ironie. A od toho je tu živý moderátor který to má umět posoudit z lidského hlediska, má umět číst mezi řádky, jinak to může dělat robot respektive dnes AI.

-- 18. 12. 2023 16:08 --

pepisis píše:Vzdyt pisu proc. I kdyby tam napsal raziel, neni na tom vyroku nic urazliveho. Neslo o to, komu to bylo smerovane, ale o obsah, ktery urazlivy nebyl, ani tedy podle me.

Každý má jiné vnímání. Třeba je vám cizí ironie a sarkasmus, možná jste jen méně vnímavý? Osobně tam cítím snahu někoho shodit, shodit jeho odbornost a zásluhy. Vy ne ale já, p.Raziel a další asi mají také podobný pocit. I moderátor se zmínil o ironii. Dle mého je ironie, sarkasmus, nadávky a další věci které jsou zbytné respektive v diskuzi nežádoucí. Jestli to má být člověk schopný v klidu přejít nebo ne je věc jiná. Myslím si, že příspěvky od dr._lukas nejsou úplně OK, prakticky nic nepřinesli a přišel prudit a to by měl mod. rozeznat
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod pepisis 18. 12. 2023 15:13

Ok, ja jen vysvetloval, proc nesedi vas primer.
A uz jste videl nekdy kristalove cistou diskuzi, ktera by nikoho neurazila? Ja tedy ne. Holt nekdo je citlivejsi vic, nekdo min, hranici by ale mela byt slusnost, vyrazivo bez nadavek apod. A to splneno bylo. Jak by byl svet nudny bez sarkasmu a ironie...
pepisis
Junior

Odeslat příspěvekod BizonTWO 18. 12. 2023 15:22

A víte, že viděl? Kdysi dávno to bylo normální a lidi si na netu fakt pomáhali :-) (zdravím vytáčené připojení :-D) Víte, osobně si myslím, že se máme porovnávat s nejlepšími a ne nejhoršími. Vidím to tak, že je lepší chtít čistou diskuzi než si říkat: "Sice je tu sajrajt ale támhle je ještě horší, takže vlastně OK:

dr._lukas např. psal o úchylnosti platit někomu za vyjednaní retence. Pomůže to někomu? Ne. Má to hodnotu? Ne. Ví průměrně zdatný člověk i díky Raziel, že si může sám vyjednat retenci a dokonce jakou? ANO. Neumí to nebo nechce, dobrovolně zaplatí - za mne OK. Raziel se nějakou dobu držel, upozorňoval na OFFTOPIC ale nebylo to platné. Z mého osobního pohledu selhal moderátor. dr._lukas nebyl sice sprostý ale za mne slušnost tam také není. Prostě vysírka bez invektiv. A mod by měl chránit aktivního člena, který dává skvělé info zdarma, pokud dotyčný aktivní člen jedná slušně.
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod bodyczech 18. 12. 2023 15:27

Rád využívám diskuze tohoto fóra a také mi ušetřily nějakou tu korunu a Raziel měl vždy užitečné informace. A doufám, že tuto předvánoční roztržku nebude brát moc vážně, je zbytečná a trochu i malicherná.

BizonTWO to vyjádřil naprosto pregnantně a prvotně bych to nevyjádřil lépe
...slovo rádoby trošku "shazuje" a je zbytné. Za mne to neřešíte korektně...
a dr._lukas o tom rýpnutí moc dobře ví, jen si teď třeba připadá hloupě a netušil, co slovíčkařením způsobí. Sám, být Razielem, bych to v klidu přešel. Většina ostatních reakcí vyznívá, že autoři nechápou nebo nechtějí chápat (jako i pár moderátorů) drobné, ale podstatné nuance českého jazyka... Toleruji měření ega v anonymních diskuzích, v diskuzích takříkajíc o ničem, ale v adresném tématu nic nepřinesou.
bodyczech
Junior

Odeslat příspěvekod pepisis 18. 12. 2023 15:32

No, uz bych se opakoval, takze jen dodam, ze mi prislo fajn napsat pohled i trochu jiny, nez jak se jevilo, ze tedy ma vetsina lidi. To, ze to vidite jinak, je naprosto v poradku, nikoho presvedcovat nemam v umyslu.
pepisis
Junior

Odeslat příspěvekod BizonTWO 18. 12. 2023 15:41

bodyczech píše:Rád využívám diskuze tohoto fóra a také mi ušetřily nějakou tu korunu a Raziel měl vždy užitečné informace. A doufám, že tuto předvánoční roztržku nebude brát moc vážně, je zbytečná a trochu i malicherná.

BizonTWO to vyjádřil naprosto pregnantně a prvotně bych to nevyjádřil lépe
...slovo rádoby trošku "shazuje" a je zbytné. Za mne to neřešíte korektně...
a dr._lukas o tom rýpnutí moc dobře ví, jen si teď třeba připadá hloupě a netušil, co slovíčkařením způsobí. Sám, být Razielem, bych to v klidu přešel. Většina ostatních reakcí vyznívá, že autoři nechápou nebo nechtějí chápat (jako i pár moderátorů) drobné, ale podstatné nuance českého jazyka... Toleruji měření ega v anonymních diskuzích, v diskuzích takříkajíc o ničem, ale v adresném tématu nic nepřinesou.

Pod bych se i podepsal :-)

dr._lukas se vždy může omluvit ale záleží na velikosti ega, ješitnosti a taky jestli je si toho vůbec vědom. Bylo by ideální kdyby mod zareagovali o pár stran dříve a nemuselo se to tak zbytečně vyhrotit. No, už se stalo a jedeme dál, snad jen Raziel vychladne a zase začne pomáhat, byla by ho škoda.
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod ... 18. 12. 2023 15:51

1.John píše:Jsem dlouhodobý čtenář, sám nemám moc příspěvků, ale z venku mi přijde, že by stálo za to udělat z Raziele moderátora, pokud by měl zájem.

Jenom to ne. :oboze

Mne pripada, ze by chtel vsechno dogmaticky cenzurovat. :D

Uz ti soucasni cenzori jsou az moc prisni. :pozor
...
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka