Jaký styl hudby posloucháte?

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _peper 3. 4. 2006 15:39

No já nevim, v těch stylech se moc nevyznám, ale o tom, že je SOAD nu.metal už jsem taky slyšel, ale když se to zas porovná s Linkink Park tak je to úplně jiný. Systémy jsou takový divočejší, nekomerční ;)
MotoE398
BMW E36 318iS coupe
_peper
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hotspot 3. 4. 2006 15:43

On nu-metal každý bere jinak, SOAD mají široké spektrum a je těžký je zaškatulkovat... s tím nu-metalem je to fakt složitý, někdo do něj řadí třeba i In Flames :) (melodický death) a pro někoho to jsou jen ty kapely typu LB, LP atd. ... SOAD to prostě promíchávají. Rozhodně ale do skladeb nerapují, což je pro nu-metal příznačný...

Banny: Jestli ti SOAD připadají jako LP, tak upřímnou soustrast...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod R4aZ0r 3. 4. 2006 15:59

System Of A Down , Metallica , Rammstein , In Flames , Fear Factory , Nirvana....... Prostě to nej :wink:
R4aZ0r
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ConPower 3. 4. 2006 16:02

Banny píše:SOAD má být nu-metal, něco jako Linkin Park.r/quote]

Tak tohle je urážka!!! :oboze
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 3. 4. 2006 17:36

Banny píše:SOAD má být nu-metal, něco jako Linkin Park.r/quote]

:pozor2 SOAD je jedna z mala tech novych numetalovych kapel, ktera k necemu je... a hlavne proto, ze vlastne numetal ani moc nejsou:) Hlavne prvni desky byl vlastne takovej armenskej hardcore... ted sice trosku ubrali ale srovnavat je s LP? To by se LP museli sakra snazit aby se jednou alespon priblizili mete, kterou SOAD nastavili :wink:

//hot_spot: Promazán OT
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod andels 3. 4. 2006 18:26

Linkini byli teda komercni az, az!
metalova hudba neni komercni jen takove ty skupinky, ktere se o to snazi sou komercni jak svina..objevili se tu z niceho nic a hned sou na nejvyssim zebricku hitparad...priklad? Tokio - Hotel...to je komercni jak cip!
nejkomercnejsi styl je POP...tam komerce strida druhou...
Ach jo...
andels
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Banny 3. 4. 2006 18:33

Já to nemyslel kvalitou, ale Linkini sou taky nu-metal, ne?
Banny
Junior

Odeslat příspěvekod hotspot 3. 4. 2006 18:49

Není nu-metal jako nu-metal... LP jsou typickým příkladem komercializace a hudební vtíravosti (nojo, taky jsem je kdysi poslouchal :D), SOAD s nimi nemůžeš srovnávat...To, že je někdo hází do stejné škatulky, hned neznamená, že je ta skupina o tom samém jako ta druhá.
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mc-icy 3. 4. 2006 19:05

ha... já budu radikální... poslouchám Hip Hop, Rap, R&B, Pop... (prostě Black Music), trošku Techno, Jungle a Rock
skupiny: Fort Minor, Jay-Z & Linkin Park, Black eyed Peas, Lil Jon, Lucandris, PSH, Limp Bizkit, KoRn, Marpo, Sean Paul, Will Smith, Xzibit a takový ptákoviny jako Morčata na Útěku apod. :lol:
Panasonic EB-GD67 -> Siemens CX65 -> Motorola MPx220 -> MDA Compact + 1GB
Chelsea, Chelsea no one can stop us now
nemam rád Nokie a Symbian
Kdo pije umře, kdo nepije umře ještě dřív, protože ho přejede ten kdo pije :lol:
mc-icy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _peper 3. 4. 2006 20:50

Kdyby chtěl někdo vědět, kterou hudbu nemám rád, tak odkazuji na příspěvek MC-IY až ná pár vyjímek ve skupinách :D
MotoE398
BMW E36 318iS coupe
_peper
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cream 3. 4. 2006 21:44

Ja pocuvam Rapp
Onyx,DTC,Wu Tang Clan tym myslim vsetkych co su v nom,Boba Marleyho...
skratky sa mozu pouzivat, ale mali by byt vseobecne zname..!
Cream
Junior

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 4. 4. 2006 06:41

hot_spot píše:Není nu-metal jako nu-metal... LP jsou typickým příkladem komercializace a hudební vtíravosti...s/quote]

Ano, teď už možná ano, ale když jsem si na podzim roku 2000 přivezl domů CD Hybrid theory, tak se mi zdála zajímavá (to LP v podstatě skoro nikdo neznal) a dost lidem, kterým jsem ji tehdy pouštěl se taky líbila... Ale to je fuk, LP už neposlouchám, protože jejich pozdější produkce (obzvláště ve spojení s Jay-Z) nestála za mnoho.
Pokud jsme u SOAD, mě se nelíbí. Možná jsem neslyšel ty správné skladby, ale po vyslechnutí B.Y.O.B. se mi málem chtělo zvracet a zpěvák mi připadl jako by měl nějaký záchvat (s prominutím).
Já mám rád metalovou hudbu (viz výše), ale čeho je moc...

A ještě k tomu, co je a není komerční. Co je podle vás "komerční"? Podle mě to jakýkoli produkt, který se dělá pro konkrétní "cílovou" skupinu lidí a u něhož se počítá s tím, že půjde dobře na odbyt.
Pak se ptám, jste si jistí, že SOAD dělá hudbu čistě z radosti, nikoli z materiálních pohnutek...?
Každá hudba, na které se vydělává, je (více či méně) komerční. Z.
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _peper 4. 4. 2006 07:31

První deska LP byla v pohodě, ale čím novější byly, tím horší. A jak na Zero s Jay-Z to jen podtrhli a u mě totálně skončili.
SOAD se mi líbí stále, taky je poslouchám od první desky, je to takovej nářez, a ten zpěvák má luxusní hlas, prostě něco jinýho než jsou ostatní kapely. Ten zpěv je vyjímečnej!
MotoE398
BMW E36 318iS coupe
_peper
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 4. 4. 2006 09:15

No jestli to vezmes tak, ze veskera hudba je komercni, tak muzes celej hudebni prumysl totalne odepsat. Vsak v tom pripade by i ty nejvetsi undergroundovy prasarny byly komerce...a to treba Ahumado Granujo ROZHODNE nejsou.
Za komerci povazuju neco, co se vydava pouze za ucelem penez, popr. zalibeni se. Viz. ti LP. Svoji prvni deskou se zaradili do vlacku numetalovych kapel, ktere vedli Korn. Ale narozdil od Korn, se vydali mainstreamovou cestou. Snaha byt co nejvic stravitelni pro co nejvic lidi na ukor toho, aby byli svi je cesta do pekel... jako priklad to DVD. Jaka kapela by si pred deseti lety troufla po jedne desce vydat zive (!) dvd? Proboha co by tam hrali? Celou tu jednu desku? Vzdyt to by jim musela bejt hamba. Navic instrumentalni vykony LP byly na tom DVD hoodne poupraveny ve studiu...
Ale LP nejsou samy. To same ted nedavno predvedli i Evanescence (nebo jak se to pise). Po jedne prumerne desce jedno prumenrne dvd. A proc? Aby byly penize, na novy material se nezmohli
A to je duvod proc mi SOAD nepripadaji zas tak komercni. Jsou porad svi. I kdyz je docela hodne hrajou v radiich (i kdyz je to docela narez) tak neuhybaji ze sveho stylu (dobre, mozna trosku jo) a nevidim zadne tendence zalibit se za kazdou cenu patnactkam, ktere koukaji na Eso... Takze SOAD jsou sice numetal, ale jsou na trochu jine koleji nez zbytek pole. A hlavne SOAD opravdu UMEJI hrat (viz ten jejich kytarista). Coz se o tech ostatnich holobradcich moc rict neda...
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 4. 4. 2006 11:37

Ty jsi s těma kapelama hrál, že posuzuješ, za jakým účelem vydávají alba?
Mě je vcelku jedno, za jakým účelem bylo to které album vydané, já poslouchám to co se mi líbí. Nemusíš mi tady dělat analýzu, co je a co není kvalitní hudba, každému se líbí něco jiného. Ani nemůžeš říct, že LP byli založeni z komerčních pohnutek (u prvního alba zdaleka nemohli tušit, jestli je lidi přijmou, argumenty, že "nasedli" do vláčku, který vedl Korn jsou podle mě liché, protože tato hudba si taky není moc podobná, to už snad mají blíž k daleko starším FNM).
Já se tady nesnažím obhajovat, ani urážet žádnou z výše jmenovaných kapel, osobně poslouchám trošku něco jiného.
O tom, jestli je dobré "být sví" (hrát pořád to stejné) by se dalo taky polemizovat. Ani nemusíme za hranice, vezměme si takový Arakain. Tuto kapelu jsem začal poslouchat v roce 1987 a vždycky se mi líbili, ale poslední tři alba jsou "na jedno kopyto" a to podle mě taky není dobře. Kapela by se měla nějakým způsobem vyvíjet...
...a pokud si chci poslechnout kvalitního kytaristu, tak na to mám Joye Satrianiho, Tonyho Mac Alpine, Marty Friedmana, Yngwie Malmsteena... ;-)
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka