Ty jsi s těma kapelama hrál, že posuzuješ, za jakým účelem vydávají alba?
Mě je vcelku jedno, za jakým účelem bylo to které album vydané, já poslouchám to co se mi líbí. Nemusíš mi tady dělat analýzu, co je a co není kvalitní hudba, každému se líbí něco jiného. Ani nemůžeš říct, že LP byli založeni z komerčních pohnutek (u prvního alba zdaleka nemohli tušit, jestli je lidi přijmou, argumenty, že "nasedli" do vláčku, který vedl Korn jsou podle mě liché, protože tato hudba si taky není moc podobná, to už snad mají blíž k daleko starším FNM).
Já se tady nesnažím obhajovat, ani urážet žádnou z výše jmenovaných kapel, osobně poslouchám trošku něco jiného.
O tom, jestli je dobré "být sví" (hrát pořád to stejné) by se dalo taky polemizovat. Ani nemusíme za hranice, vezměme si takový Arakain. Tuto kapelu jsem začal poslouchat v roce 1987 a vždycky se mi líbili, ale poslední tři alba jsou "na jedno kopyto" a to podle mě taky není dobře. Kapela by se měla nějakým způsobem vyvíjet...
...a pokud si chci poslechnout kvalitního kytaristu, tak na to mám Joye Satrianiho, Tonyho Mac Alpine, Marty Friedmana, Yngwie Malmsteena...

Zymysli se nad sebou..