od Modulator 18. 6. 2005 18:46
Nedělám ani omylem. Na šňůrce telefon plandá sem-tam, a to moje práce (běhání po panelákách a tahání rozvodů na kabelovku) vylučuje. V kapse nosím klíče a těch je takovej balík, že se do ní nic jinýho nevejde. Tak v obalu na opasku je to nejlepší.
V autě v práci ho mám v hands-free sadě, aby mě telefon nerušil při jízdě-telefonovat z ruky za jízdy je dost nebezpečný.
A doma ho dám do šuplíku. Víkend? Do šuplíku! Dovolená? Vypnout, vyndat SIMku, zabalit a do šuplíku! Neblbněte! Před pár lety žádný mobily nebyly a taky jsme žili. Jen si kupte roaming, odjeďte na dovolenou, aby vám hned zavolal šéf, že se musíte HNED VRÁTIT DO PRÁCE. Přitom si zavoláte levněji třeba z budky třeba přes X-kartu, kterou si po dovolené v klidu "dojedete" doma.... Jen tak pro zajímavost-roaming na dovolenou si ve světě běžně kupuje cca 5% lidí, ostatní ne, právě kvůli nerušené dovolené. Prostě je jim jasný, že těch nepostradatelných jsou PLNÝ HŘBITOVY....
Mobil používám jako čistě účelový komunikační prostředek, stejně jako pevnou linku nebo mail. Hlavně pro domluvu s kolegou v terénu, když se potřebujeme navzájem poradit nebo jeden z nás má problém (třeba se mu porouchá auto a tak) a potřebuje pomoct. Tak ho používám pro domluvu v terénu. A doma jsem na pevný nebo na mailu, kterej si přečtu pokaždý ráno a večer.
Jinak z "elektriky" jsem si zkusil leccos, od výměny "skleněnek" na 22kV po instalaci ADSL modemu, pirátský rádio nevyjímaje. Ale nechat si tímhle malým zmetkem postavit život na hlavu, pořád pěnit a brát jeden zbytečnej hovor za druhým, to nikdy. Tedy mobil ano, ale rozumně. Čeho je moc, toho je příliš.