Zlatá čísla jednotlivých operátorů

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod le_fox 17. 3. 2008 10:23

Platinové číslo byl výmysl T-Mobilu, aby byl něco extra a nebyl ve stejných kolejích jako O2 a Vodafone.

V současné době už má také jen Zlatá, stříbrná a výběrová.
http://t-mobile.cz/Web/Residential/Pece ... Cisla.aspx
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod Lovo 17. 3. 2008 11:15

Platinové číslo: AAAAAAAAA, ABABABABA, ABA ABA ABA
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod bart.homer 17. 3. 2008 18:21

Lovo: Na nějaký platinový čísla se můžu vyprdnout. To je těžko k dostání a když už by se ti náhodou přihodila příležitost ke koupi ( což je šance takřka nulová ), tak by to byla taková nehorázná cena, že bychom z toho šli do kolen. Můžeme být rádi, že občas se dá sehnat zlaté číslo třeba na inzerát od nějaké rozumné dušičky třeba kolem 2 - 5 tis. :tleskani Viděl jsem takového člověka, který údajně nabízel zlaté číslo za skoro 50 tis. :oboze Problém byl v tom, že i po nějakém dvouminutovém civění na tu kombinaci čísla jsem nepřišel na žádnou variantu, která by to zlaté číslo připomínala..... :hm Stěží bych řekl tak stříbrné a určitě bych to nekoupil za tový peníz. V tom případě bych chtěl vidět kolik by tak stálo koupit podle tebe "platinové " číslo někde na inzerát.... :eh
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod Stripped 17. 3. 2008 19:08

Lovo:
kdyz pominu pevné a obdobné linky, tak na popsané kombinace sedí jen:
AAAAAAAAA - 777777777
ABABABABA - 606 060 606, 737 373 737, (727 zatím nejedou)
ABAABAABA - 606 606 606, 737 737 737 - to operátor nedá do prodeje
To není moc kombinací a proto možná ten název "platinová" čísla a nejvíc mi sedí 737 737 737 :o)
Stripped
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 17. 3. 2008 20:06

casto hezke cislo (posledni 6-i cisli) zkazi predvolba, proto jsem spokojeny se svym zlatym cislem 774 776 778 :-) dobre se to pamatuje :)
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod Lovo 18. 3. 2008 14:41

Ve skutečnosti je jich (čistých) ještě míň, neboť šedesátková řada dříve či později skončí (a už dnes je považována za archaismus). Nicméně i přes všechna popsaná úskalí je jedno z výše uvedených platinových čísel moje. ;-)
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 18. 3. 2008 15:01

Lovo/ ale neskončí :)

Odeslat příspěvekod Lovo 18. 3. 2008 20:25

Podle číslovacího plánu měly šedesátkové začátky mobilních čísel fungovat maximálně do roku 2010. Dokonce se předpokládal po určitou dobu souběh 60 - 72,73,77. Pokud to prodlouží, nic to nemění na faktu, že to nakonec stejně sjednotí. Mobilní číslo má prostě začínat sedmičkou, jinak je v tom zmatek.
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod Stripped 18. 3. 2008 20:30

Šestková řada považovaná za archaismus? No to snad né! Ostatně tyto čísla operátoři neustále poskytují a tak to nebude v roce 2010 tak horké s jejich ukončením.
Stripped
Junior

Odeslat příspěvekod Lovo 18. 3. 2008 20:37

Že je stále poskytují, nic neznamená; zatím je mají přidělěné, poskytovat je tedy můžou. A v podmínkách mají všichni, že lze z technických důvodů změnit přípojné číslo, takže z tohoto pohledu žádný problém. Archaismus je to už od roku 2001. A bude hůř. :-)
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod patapuf007 18. 3. 2008 21:07

Váš názor mohu jenom potvrdit: SKUTEČNĚ ZLATÉ číslo se musí většině lidí nejméně jednou vysvětlit. Já používám jako firemní číslo XYZ 100 000. Pokud tohle číslo vysvětluji lidem, řeknu předčíslí a STO TISÍC. 90% z nich se zeptá: CO ? Nerozumí, musím vysvětlit slovy: předčíslí a JEDNIČKA A PĚT NUL. Až pak to jde. A ještě jeden postřeh z používání takového čísla. Nikdo by nevěřil, kolik lidí se hlavně přes víkend ve večerních nebo nejlépe nočních hodinách baví vytáčením takových čísel. Pravděpodobně jenom z důvodu, aby zjistili, komu taková čísla patří. Mohu s plnou zodpovědností prohlásit, že používání takového čísla je dost otravné, věřte mi.
patapuf007
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 18. 3. 2008 21:43

Jo kdysi tu takový návrh byl zrušit čísla 60x a převést ty čísla na 7yx (y podle operátora). Ale to už je dávno pryč, operátoři už přestali rezervovat ty předvolby pro přečíslování. Třeba O2 normálně přiděluje 722 i 602 se stejným koncovým šestičíslím.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stano.mania 18. 3. 2008 21:45

už sme o tom tom hovorili aj v inej téme: každý operátor má svoje pravidlá a čo pre jedného platí, pre druhého nie, okolo zlatých čísel ešte ako tak, ale okolo strieborných a bronzových a VIP, tak to už je španielska dedina :shock: švagor ale hovorí, každé číslo je dobré :mrgreen:
Ale za tzv. zlaté sa platí okolo 20 tisíc a za strieborné okolo 5 tisíc, ak to nezmenili, a preto žiadne nechcem, poniektorí považujú za strieborné xyz zyx a mnohí si to nevážia :roll:
stano.mania
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 19. 3. 2008 09:52

já jsem včera v Tescu koupil předplacenku O2 za 95Kč s číslem 111222 :-) a když vezmu v úvahu předvolbu... :-)

Odeslat příspěvekod Já Osobně 19. 3. 2008 11:01

O devítimístných číslech vědí většinou jenom mobilmaniaci :wink: Zbytek republiky bere 602, 777, 733 jako předvolby, stejně jako u pevných linek (akorát si zvykli na to, že se i místní číslo musí zadat s "předvolbou") :twisted: Platina jsou tři stejná trojčíslí po sobě?

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka