Windows phone 7 series

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod noker1 15. 2. 2010 16:21

Tak co na to hovorite?

Obrázek

Viac tu:

http://www.windowsphone7series.com/

Obrázek

Podla mna je to nieco strasne. Zabity cely WM.
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ORBITH 15. 2. 2010 16:43

Vypadá to zajímavě. Myslíte, že půjde nějakým způsobem upgradovat z WM 6.5 na WM 7?
ORBITH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paulos 15. 2. 2010 16:45

Pro mě byl ten design taky trochu šok. Musel bych si ten systém osahat, abych věděl, jak ho mám hodnotit. Ale rozhodně nebudeš se svým názorem sám ;-)

Aspoň je svižný :-))

ORBITH: lidičky z XDA na něco přijdou :-D
Paulos
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 15. 2. 2010 20:59

Musím se přiznat, že něco takového jsem nečekal. Původní koncepci WM to totálně zabilo a je vidět směr, jakým chce Microsoft jít - Apple. A je to vidět nejen u MS, ale i Nokie (Symbian^3, Symbian^4), Androidu a Samsungu (Bada). Vypadá to tedy, že pořádným systémem zůstane jen Maemo, respektive po dnešku MeeGo. Na druhou stranu to vítám, protože něco tak strašného jako současné WM muselo skončit.

ORBITH: o tom bych pochyboval, pro tohle bude asi třeba na míru šitý HW (a přinejmenším to nepůjde na starších kouscích)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod mtmccox2 15. 2. 2010 21:04

NO, ta to vypadá že si to u mňa pánové totálně pohnojili. Teď zvostává akorát android.

Sakra, chlapi, dyť už je mi jedno, jak se to má jmenovat, hlavně aby byl customizovatelnej a měl tuny aplikací. Zlatej SPB Shell na WM6.5.. Chjo, ještě že nemám chuť truchlit, páč jsem trochu mlžný..
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Junior

Odeslat příspěvekod Dusan 15. 2. 2010 21:22

Osobne bych tomuhle velke uspechy nepredpovidal. Timhle si akorat naserou svoji posledni vernou skupinu a to geeky, ktere bavi obden stahovat firmware z XDA a normalni uzivatele smartphones jim tezko tohle koupi. Jako nevypada to nejhur a byl by to docela slusny SP v roce 2009, ale v roce 2011 uz je na tohle proste pozde. Proc si ma nekdo koupit tohle misto Iphone, kdyz to nebude umet nic navic, bude to mit minimalni podporu aplikaci (stare budou nekompatibilni a nove na minoritni platformu asi nikdo moc delat nebude) a tezko kolem toho nekdo udela jakykoliv hype.
Jedinou vyhodu proti Apple vidim asi mnohem lepsi synchronizaci s kompem (Itunes sucks), ale v nejhorsim pripade ma Apple rok na to, aby to poresil a dohnal.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod christian 15. 2. 2010 21:30

No mě docela zajímá, co bude s tím multitaskingem.. Jenže mlžej.. A jak to bude vypadat s podporou .NET.. I když na to je asi ještě brzy..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda512 15. 2. 2010 22:58

Hnus. Az doslouzi Uni(doufam, ze jeste dlouho...) tak prechazim na Android nebo Maemo. Tohle at si strci nekam...
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannnn 16. 2. 2010 00:03

hruza, hruza. snad bude alespon pravda, ze paraelne s tim pujde vyvoj 6.5.x ...
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dusan 16. 2. 2010 07:15

jannnn píše:hruza, hruza. snad bude alespon pravda, ze paraelne s tim pujde vyvoj 6.5.x ...

Ty tomu vazne veris? Tak to jsi hodne naivni. To byla jenom takova povidacka, aby lide byli ochotni kupovat jiz odepsane 6.5tky jeste minimalne rok. Myslenka, ze Microsoft se svym nevelkym podilem na trhu smartphone (ktery se urcite nebude zvetsovat), bude podporovat a rozvijet dve naprosto odlisne platformy je docela usmevna. Tri mesice po nastupu WinMobile 7 nahlasi, ze je to obrovsky uspech, lide je miluji a tudiz pro maly zajem odepisuji 6.5tku.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod demonicus 16. 2. 2010 08:17

Když jsem to viděl, myslel jsem, že si ze mě někdo dělá srandu. To nemůžou myslet vážně. Nekoupím si telefon za 15 000 jen proto, že to umí FB a přehrát hudbu sakra. Je jasné, že i nadále budu častým navštěvovatelem XDA fóra a že do budoucna zřemě svoje HTC Blackstone jen tak za něco nevyměním.

Ideální řešení? Kdyby začali prodávat smartfouny bez OS - samozřejmě za nižší cenu. :hm
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod pavel tomek 16. 2. 2010 09:52

Já bych tomu dal šanci. Ano, je to hodně okopírované (pak ale nechápu, proč se to někomu nelíbí a chce přejít na Android, který zatím vypadá hodně podobně), ale vypadá pěkně a po tomhle většina lidí touží - možnost se předvést a mít snadné ovládání. Myslím, že klíčem k úspěchu bude 1) počet telefonů se systémem; 2) množství, kvalita a CENA aplikací, které se budou na Marketplace nabízet. A říkejme si co chceme, Microsoft má dost síly, aby Windows Phone protlačil.
Pavel Tomek
pavel tomek
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dalid2 16. 2. 2010 10:58

MS stale mlzi ohladom multitaskingu, pokial bude obmedzeny, pripadne zakazany pre aplikacie tretich stran, tak cely WM 7 "padne" na uroven tupeho iPhonu. Ktory sice funguje, ma vyladeny system, ale za aku cenu? Uzatvoreny system (pokial nejdem robit jailbreak - ale kolko beznych uzivatelo iPhonu si ho bude robit, ze??!). Toto urcite nie je to, po com volali uzivatelia WM 6.x.x systemu. Proste mam pocit, ze MS urobil system, kde si nikto nic neinstaluje co nie je pozehnane samotnym MS, instaluje si iba z MarketPlace, tym padom mu odpadnu staznosti na nekompatibilitu softu. Aj tak sa daju veci riesit... :( A cely Windows Phone 7 Series bude uz iba na hranie a pustanie hudby a na pracu to asi moc uz nebude..
dalid2
Junior

Odeslat příspěvekod demonicus 16. 2. 2010 11:30

pavel tomek píše:Já bych tomu dal šanci. Ano, je to hodně okopírované (pak ale nechápu, proč se to někomu nelíbí a chce přejít na Android, který zatím vypadá hodně podobně), ale vypadá pěkně a po tomhle většina lidí touží - možnost se předvést a mít snadné ovládání. Myslím, že klíčem k úspěchu bude 1) počet telefonů se systémem; 2) množství, kvalita a CENA aplikací, které se budou na Marketplace nabízet. A říkejme si co chceme, Microsoft má dost síly, aby Windows Phone protlačil.

Právě těmihle kroky ale tu svou sílu ztrácí.
Nevidím v tom nic přínosného. Ten, kdo (jako já) používá smartphone na práci, tedy navigace, schůzky, synchronizace, úkoly a poznámky, ten asi těžko koupí nové zařízení jen proto, že to umí uploadovat fotky do FB. Rozhraní se mi doslova nelíbí, to už radši zpátky k telefonu bez OS, nebo některý ze symbianů. Má sice hodně nevýhod, ale v porovnání s novými mobilními widlemi to je naprosté "udělátko do práce" :)
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod pavel tomek 17. 2. 2010 12:15

Neříkám, že nemáte pravdu; ale hodnotil bych teprve po pořádném vyzkoušení. Microsoft se drží módních trendů a zatím ukázal jen to, co vypadá nejefektivněji.
Jinak opravdu nevěřím, že by Windows Phone podcenil navigaci, synchronizaci nebo kalendář. Jisté ale je, že to prostě bude jiné, než jsme byli zvyklí. Myslím, že kdyby nepřišly zásadní změny, lidi by se vztekali úplně stejně;-)
Pavel Tomek
pavel tomek
Redaktor MobilMania.cz

Další stránka