od MgX 24. 8. 2014 18:36
Po aktualizaci na WP8.1 s Cyan...
-neposedná ikona s šipkou u Wi-Fi
-stále zkrácená melodie u SMS vyzvánění
-jak je uvedeno výše - vibrace pouze na začátku
-položky v NASTAVENÍ jsou přeházené, stejně jako dřív... totální demence
-nefunkční Cortana a „rychlopsaní“ (v ČR/CZ prostředí)
-horší našeptávač při psaní (nechápu, proč někdo mění něco, co funguje velmi dobře - demence)
-nepřišel jsem na to, že by se dalo vypnout podsvícení třech virtuálních kláves pod displejem (Nokia 920)
-dlaždice z oblíbených fotek zobrazí první v řadě, nikoliv poslední. Tudíž tam bude vždy první. Dříve fungovalo normálně
-bordel při seskupení her a aplikací. Nechápu, když už to takto je, proč tedy neudělají dlaždici APLIKACE, stejně jako je dlaždice HRY, tak aby se uživatel dostal přímo jen do aplikací a jen do her. Ano, všiml jsem si, že to asi dvěma uživatelům z fóra vyhovuje, ale vím o dalších mnoha, kterým ne.
-pro Úvodní obrazovku jsou k dispozici pouze původní barvy 4x5. V době HD trapas. Ano chápu, kdo chce tak si na UO dá svoji tapetu.
-ve fotkách chybí živá tapeta, jako byla dříve (tedy obdoba toho, co je dnes na UO)
-nechápu, proč u poměrně slušně HW vybavené L920 nebyla přidána podpora Miracast pro Wi-Fi. Přičemž, co jsem kdysi četl, se o tom vážně uvažovalo. Nemyslím, že by to byl neřešitelný problém. Myslím, že v době multimédií ve vše - např. v TV, jsou to věci, které může využít mnoho lidí, byť si s technikou tolik nerozumí.
-nelze (alespoň nevím jak), podobně jako dříve určit, že v případě spojení přes Wi-Fi se nevyužívají data. Takto sáhnu po telefonu, něco potřebuji na netu a jedu přes data, přičemž za dvě vteřiny už jsem na Wi-Fi. Už jsme to zde dříve probírali, že v některých ROM se to údajně dalo nastavit. Dokonce i na původní WP8.0 (starší verze tohoto OS s FW) šlo provést volbu.
-nemožnost vybrat z více druhů klávesnic pro psaní
Další případně časem doplním.
Ne, netvrdím, že WP8.1 je špatný, jsou tam zajímavé věci. Snad se bude jednat o tak stabilní systém, jako byl původní WP8.0. Bohužel část věcí, které jsem hodně očekával, přidány nebyly a něco se nepochopitelně zhoršilo/změnilo k horšímu.
S pozdravem MgX