tak se přidám také - L610 WP7.8
Nebudu komentovat výkonové nedostatky 610ky, s tím rizikem jsem ji kupoval a tak moc mi nepřekážejí.
1. Komunikace s PC - nutnost nainstalovaného Zune (což je docela obtíž na PC, na kterém nemám admin práva)
2. Společná hlasitost pro všechny záležitosti (mimo speakeru při hovoru)
3. Chybí možnost vícenásobného mazání - obrázky, hudba, messaging (zřejmě všude)
4. Nelze přejmenovávat soubory (kromě dokumentů Office)
5. Ambient light sensor nezesílí osvětlení na max. úroveň - nepříjemné obzvláště venku, kde na displeji zhola nic neuvidím, pokud manuálně nenastavím na max.
6. Chybí indikace zapnutého Bluetooth (v situaci, kdy není používáno, ikonka zmizí a přijdu na to často až po několika dnech, kdy lezu do nastavení - dodatečné live tiles zkratky neumějí pro
systémové omezení zobrazit stav BT)
7. Nechápu proč nelze "Určování polohy" (čili GPS) zapnout prostřednictvím jakékoliv (včetně nokiáckých) aplikace a musím vždy lézt do nastavení a přepnout ručně
8. Otáčení displeje vlivem senzoru polohy by mohlo jít vypnout, nebo přinejmenším s nastavit citlivost - někdy se neotočí na výšku dokud nedám telefon 100% kolmo, jindy se zas chaoticky otáčí při vychýlení telefonu o 20 stupňů.
9. Propojení Message hubu a Facebook chatu funguje bez chyb málokdy - poslední dobou nefunguje vůbec, propojení mezi LiveID a soc. sítěmi několikrát kompletně odstraňováno a znovu vytvářeno, vždy zabralo na pár dnů. Stále častěji se připojí a nenačte buď žádné kontakty nebo 1 z 30 přihlášených a podobné nesmysly.
10. Schází mi numerická klávesnice pro psaní ve stylu běžných telefonů - na qwertz ve formátu na výšku je psaní poměrně oříšek. Existuje sice placená aplikace ale stejně k integraci nedojde
11. Hodily by se trochu rozšířenější funkce Picture hubu (EXIF informace o foto, přejmenování foto, přesun mezi složkami, vytvoření vlastní složky.
12. V picture hubu po provázání s Facebookem naskákaly složky s obrázky z mého účtu - nelze vypnout (nebo alespoň nevím jak).
Více napíšu až si vzpomenu