Co vám na Windows Phone vadí, chybí

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ps68 26. 8. 2013 13:26

Docela mi chybí plná podpora Office (720), konkrétně Power point a pak výběr výchozího prohlížeče, on ten Bing opravdu v našich končinách nic moc.
ps68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 9. 2013 19:58

WP 8 a Nokia Lumia 920 (zatím bez Amber)

Chybí a štve:

- nemožnost nastavit odlišnou hlasitost pro různé události
- nemožnost svobodně v roce 2013 nastavit SMS vyzvánění
- když už nejde výše uvedené tak ... proč interní SMS vyzvánění jsou málo hlasité a ještě krátké?

- v dlaždici kalendáře na hlavní obrazovce vidím jen následující událost, přičemž by se tam kolikrát vešly i tři
- není podpora pro skutečný VoIP (alespoň o programech tohoto typu nevím) s vlastním nastavením operátora (nemyslím Skype)
- automatické ovládání jasu displeje nereaguje na totální sluneční svit, který na něj dopadá a zvýšený jas není dostatečný ... a to i přes nabitý aku nad 90 %
- automatické ovládání jasu displeje při nočním skotačení s founem není schopno displej ještě trochu více zeslabit. Hodilo by se tedy uživatelské nastavení MIN/MAX pro obě tmu a světlo.
- nepřišel jsem na možnost vypnout zvlášť podsvícení dotykových kláves pod displejem - často zbytečně svítí a není to třeba

- CZ je zřejmě rozvojová země, kde se na aktualizace čeká totálně dlouho - IMHO - není důvod
- položky v NASTAVENÍ nejsou řazeny dle abecedy, ale podle někoho, komu to takto vyhovuje ... alespoň to tak vypadá
- zálohování nefunguje, když je na zamykací obrazovce nějaká objemnější fotografie. OK - ale proč místo nesmyslného oznamovacího chybového kódu normálně nevyjede hláška o nutnosti překontrolovat fotku na zamykací obrazovce?

- přehrávání hudby přes složky nelze. Nutno využívat tagy.
- při změně telefonického čísla u kontaktu, kdy např. číslo v položce MOBIL, přesunu do MOBIL2 a do položky MOBIL zadám nové číslo následně odeslaná SMS je opět poslaná na MOBIL2 (tedy na původní číslo). Telefon by měl respektovat pořadí položek - MOBIL, MOBIL2, či se při odesílání zeptat, nebo nechat uživatele mít možnost navolit stav, a to bez ohledu na to, na jaké číslo kontaktu byla odeslána poslední SMS

- neustálá nutnost využívat pro start displeje tlačítko
- dle mého názoru, snížená primární multimediálnost (souvisí s nedostatkem aplikací od výrobců elektroniky, kteří se většinou soustředí na Android/iOS)
- Youtube války - nefunkční origo prohlížeč

- mám Lumii 920 - tedy 32GB paměti, což je slušné, ač nemohu využít celou kapacitu. Přesto ... za všechny s menší pamětí a kartou -> nemožnost instalovat cokoliv na paměťovou kartu. Zde by bylo nutno navýšit primární kapacitu všech takto omezených zařízení na 16GB - můj názor

//doplněno ... bez Amber
Naposledy upravil MgX dne 8. 9. 2013 09:33, celkově upraveno 1
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Loader 7. 9. 2013 21:38

neustálá nutnost využívat pro start displeje tlačítko

Předpokládám tedy, že nemáš Amber.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor

Odeslat příspěvekod Bari007 9. 9. 2013 09:00

Přidávám ještě jednu věc — nativní možnost připojení na SMB share.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod Stein 9. 9. 2013 10:28

-Přílohy v mailovém klientu, nelze připojit rar, zip a jiné. Restrikce typu jeden mail= pouze jedna příloha (kromě fotek)
-Nemožnost nahrávat soubory do formulářů webových stránek
-Chybí file manager, který by odstranil předchozí dva problémy
-Jednotná hlasitost
-Takřka žádné České/Slovenské lokální aplikace
-VPN
-IE a jeho primitivnost- hesla, zalamování textu, opětovné načítání obsahu záložek
-Doručenky SMS
-Office neumožňují export do pdf
-Chybí aplikace typu jako je Locus, tj. vlastní mapové podklady, import tras atd.
Stein
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 10. 9. 2013 19:49

Na ...

- doručenky SMS a jejich nepojmenování dle kontaktů (u čísla, které je v seznamu kontaktů), jsem zapomenul
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod twistedTSD 17. 9. 2013 12:57

Nemožnost plynulé manuální regulace jasu (v důstojném rozsahu), pouze 3 úrovně. Nesmyslné omezení
twistedTSD
Junior

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 17. 9. 2013 13:40

Vadí mi stejný zvuk notifikací. Dnes mi psalo několik lidí zároveň, ale na jiné klieny(skype,viber,facebook) a teď když někdo napsal, tak jsem hned nevěděl kdo. Kdyby aspoň skype měl zvuk jak na PC. Čtyři lidi během chvilky psali, hrozný guláš vznikl.
FILIPSN007
Junior

Odeslat příspěvekod ousteen 1. 10. 2013 07:21

Nejvíc asi nemožnost vypnout otáčení displeje.
Na vyhledávacím tlačítku pouze Bing.
Že nejde pracovat s kontakty na SIM kartě.
Chybějící přepínače na hlavní ploše pro rychlé zapínání funkcí (wifi, bluetooth, gps apod.).
Skrývající se horní lišta (mohla by tam být volba na trvalé zobrazení).
ousteen
Junior

Odeslat příspěvekod CageJ 4. 10. 2013 11:39

''Nejvíc asi nemožnost vypnout otáčení displeje.'' V dalsom update...

''Skrývající se horní lišta (mohla by tam být volba na trvalé zobrazení).''
Asi WP8.1
PC: i5-3570K; 8GB RAM 1600MHz XMP 1,65V; SSD Crucial M4 64GB, 760GTX
NTB : Toshiba C850-178; i3-2310M; HD7610M, 4GB RAM
Lumia 820
CageJ
Junior

Odeslat příspěvekod Injektion 4. 10. 2013 11:52

Možnost "pouze" 6 upozornění na zamykací obrazovce.
Injektion
Junior

Odeslat příspěvekod karBoss 8. 10. 2013 22:25

Nejde ulozit pdf z webu,
nejde ve webovem mejlu prilozit prilohu,
neni opera mini a youtube,
nezvlada zobrazit nektere stranky,
neni spravce souboru,
vsechno co se uz napsalo prede mnou,
neni to tak stabilni jak se pise,
omezeni dlazdic na dve velke nebo 4 male,
dlazdice nezacinaji hned pod horni listou ale je tam hnusna cerna mezera,
schovavajici se vrchni radek s baterkou a signaly,
here maps planuji trasu nelogicky pres centrum mesta misto po obchvatu - londyn, zkousel sem davat faster, shorter i balanced,
dalsi miliarda malinkejch drobnosti, prechazim na nexus 5
Naposledy upravil karBoss dne 9. 10. 2013 21:46, celkově upraveno 4
karBoss
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 9. 10. 2013 06:20

"Debata na úrovni" smazána, nemáte-li co říct k tématu, nepište sem.
díky
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MgX 13. 10. 2013 08:01

Takže doplním...
velikost jednotlivých kláves na virtuální klaviatuře by mohla být lepší-tvarově trochu jiná. S velkými prsty mám pořád problém nedělat překlepy. Mohlo by být k dispozici více odlišných klávesnic, každý by si vybral.
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Marty86 13. 10. 2013 12:59

Pod tohle mínus v podobě klávesnice se podepisuji také. Slovník sice solidně napovídá, ale díky použité klávesnici občas napíšu úplný nesmysl, s kterým ani nápověda slov nic nezmůže :-) (mám řekl bych středně velké prsty)
Marty86
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka