Co vám na Windows Phone vadí, chybí

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fred 14. 1. 2014 15:32

No automaticka změna profilu jde nastavit přes tuto aplikaci, byt s drobnym omezenim... http://mobilenet.cz/clanky/konecne-stahujte-aplikaci-na-prepinani-ticheho-profilu-ve-wp-14324
Xiaomi Mi9
fred
Junior

Odeslat příspěvekod libol 14. 1. 2014 20:33

No zapnutí/vypnutí zvuku jaksi nepovažuji za profily. Kdyby mi toto stačilo, tak ten jeden klik zvládnu i ručně ;-)
libol
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 15. 1. 2014 14:18

Sdílení internetu přes BT. Šetřilo by to baterii, tudíž bych déle vydržel.
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 15. 1. 2014 16:27

Mrak: wifi ti nesežere o nic víc než BT, navíc je to rychlejší..
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 15. 1. 2014 18:32

Rychlejší.. S tím, co operátoři poskytují? Na běžné prohlížení stránek? To nepoznáš. A ne, žere víc, oveřené v praxi. A nejen u telefonu, ale i tablet díky WiFi méně vydrží. Před Lumií jsem to využíval a nebyl problém vydržet s tím celý den. Teď jsem rád, když po práci stihnu dobít minimálně telefon. Tablet dřív měl 50% po příchodu domů, teď 25. ;-) Kdybych to neměl ověřené na roce používání, neřeknu nic, ale takhle jsem se musel ozvat ^^
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 16. 1. 2014 21:27

libol píše:No zapnutí/vypnutí zvuku jaksi nepovažuji za profily. Kdyby mi toto stačilo, tak ten jeden klik zvládnu i ručně ;-)

Souhlasím s tím - klasické profily by se hodily. Jde o rychlou možnost změnit způsob oznámení událostí uživatelem. Nepotřebuji jich dvacet. Stačí tři - třeba.

Samozřejmě - jejich dostupnost/možnost změny by měla být z hlavní obrazovky.
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MgX 18. 1. 2014 21:34

Nokia Lumia 920 a WP8 - GDR3/Nokia Black ... (aktualizace stavu)

- Konečně se dá nastavit vlastní vyzvánění událostí - např. SMS, bohužel to kucí trochu znehodnotili potřebou omezit limit pro zvonění na zhruba 10 vteřin :oboze
- Na mobilu je špatná správa podsvětlení. Hodilo by se uživatelsky vypínatelné podsvícení spodních tlačítek a také možnost více regulovat podsvit. Automatika nefunguje precizně. Občas by klidně mohla podsvit sundat víc, naopak - někdy by displej měl zářit víc. Možná by pomohlo nastavení rozsahu podsvitu pro automatiku ... např. jak je to u TV Samsung.
- Neexistují profily pro vyzvánění.
- Není možnost individuálně regulovat hlasitost.
- Nemožnost využít/zaktivnit horní oznamovací lištu. Klidně by se dala zaktivnit, přičemž by skrývala možnost nastavit GSM, Wi-Fi, režim letadlo, hodiny ... nebo alespoň po jejím rozkrytí by se mohly objevit metro karty pro zmíněná nastavení.
- Stále nenajde doručenka u SMS jméno, kterému byla určena (dle kontaktů v seznamu).
- Velikost kláves na virtuální klaviatuře mi nevyhovuje. Možná by to chtělo udělat tři klaviatury s různou velikostí a tvarem kláves. Nechť si každý vybere.
- Nejsou profily pro vyzvánění.
- Nabídka NASTAVENÍ není řazena dle abecedy, resp. nemá možnost být seřazena přes uživatelské rozhraní.
- Nelze přehrávat hudbu v rámci složek. Nutno využívat tagy.
- Stále nedostatek části aplikací ... např. pro VoIP. Jiné jsou placené, ač ostatní platformy je mají zdarma. Např. některé multimediální aplikace, dálkové ovladače pro TV ...

Pro všechny, kteří by měli potřebu útočit. S mobilním telefonem Nokia Lumia 920 jsem doposud spokojen. To však neznamená, že vše funguje dle mých představ, a tudíž není nic, k čemu bych se negativně nevyjádřil. U systému WP8 mi vyhovuje stabilita. Za několik měsíců používání ... včetně instalace/odinstalace různých aplikací ... jsem telefon restartoval pouze jednou (zatím). Je dost dobře možné, že kdybych mu dal o chvíli více času, rozjel by se sám.

Zajímavé na OS je fakt, jak na internetu probíhají diskuze o nemožnosti s WP8 cokoliv dělat. Prostě na něm nic nejede, nic na něj není. Ono to ale není tak pravda. Her mám v telefonu asi padesát. Multimediálních aplikací také několik. Placený program MoliPlayer Pro předvedl to, že funkčnost je i na WP8 možná. Z PC přehraje kdejaké video, spolupracuje třeba s utilitou Serviio, navíc na něm vývojáři stále pracují. Podobně slušně funguje aplikace Linada, která zprostředkuje přehrání multimédií na telefonu, či z PC na dalším zařízení podporujícím DLNA přehrávání - třeba moderní TV.
Stejně tak se - jak mně to připadá - snaží Nokia/MS na vytváření dalších aplikací, které jsou vysoce využitelné. Velmi zajímavým počinem je Složka aplikací, která mně totálně vyhovuje. Toto je cesta správným směrem k navýšení využitelnosti a uživatelských možností OS WP8. Toto je cesta kterou může přitáhnout další uživatele.
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dejvidek 18. 1. 2014 22:18

Dálkové ovladače pro TV existují, ověřil sem že funguje Panasonic, Samsung, LG, Philips, Onkyo a asi i další, cíleně sem nehledal, ano aplikace třeba na LG stojí 41Kč, vskutku závratná částka... To že má někdo neustále potřebu vše mít zdarma, je jeho problém, vývojáři taky zadarmo nedělají (ostatně stačí si přečíst diskuse pod aplikacemi, jak spousta warezáků řeší 21Kč za aplikaci....).
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MgX 19. 1. 2014 00:09

MgX píše:Stále nedostatek části aplikací ... např. pro VoIP. Jiné jsou placené, ač ostatní platformy je mají zdarma. Např. některé multimediální aplikace, dálkové ovladače pro TV ...

Zřejmě vinou drobné nepozornosti jsi nepochopil mnou citovanou část. Vzhledem k tomu, že se o TV aktivně zajímám vím, že aplikace ovládání TV jsou. Píši ale o nutnosti část z nich kupovat. Zajímavé je, že stejné aplikace, od stejných programátorů - třeba na Android - jdou často zdarma. U WP se ale platí. Nejde o cenu, nýbrž o princip. Nový zájemce o mobil si pak vyhodnotí smartphone s OS WP8, jako cestu s nutností dále platit.
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dj.kure 24. 1. 2014 00:32

A neni nahodou v tech free aplikacich pro Android reklama? To v placenych aplikacich pro WP neni.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 1. 2014 07:28

Na Androidu ovladač k TV panasonic zdarma a bez reklam. U WP jsem se ještě nedíval, používám tablet na ovládání.
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod Zbýša 24. 1. 2014 10:26

Také jsem si všiml, že některé stejné aplikace od stejných programátorů mají pro Android češtinu, ale pro WP ne...
Zbýša
Junior

Odeslat příspěvekod Koby 31. 1. 2014 14:50

Vytáčí mě to, že když někdo pošle třeba odkaz na fotku na fb přes aplikace facebook ve zprávě a otevřu to, tak se to neotevře v tý aplikaci fb, ale otevře to explorer, kde musím zadat příhlášení k fb učtu.. To samý je třeba aplikace Cam scanner, která při sdílení dokumentu otevře sky drive stránku opět v exploreru, místo Skydrive aplikaci, kde už jsem přihlášenej... A abych poslal pdf scanovaný soubor v mailu ( bez odkazu na skydrive ) , tak ho musím nejdřív otevřít a znovu uložit v adobe readeru a tam ho teprv sdílet mailem... Tohle je nešikovný :-( Jinak výtky nemám, hlasitost je v pohodě a zpraví to 8,1, co víc si přát..
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Junior

Odeslat příspěvekod Lumcak02 31. 1. 2014 15:12

Přesně tohle mě taky nehorázně štve, akorat nevím, jestli to je špatně naprogramovanou aplikací a systém to umožňuje, nebo tohle prostě systém nedokáže. Jestli to je ta druhá možnost, tak doufam, ze to opraví WP 8.1.. Jeste mi chybí aplikace na monitoring spotřeby baterie jednotlivých aplikací.
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod Koby 31. 1. 2014 15:42

Jj, to mi taky chbí, kor když někdy se ten tlf vybíjí rychle a nemá k tomu duvod podle mě... :) všechno bude...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka