Windows Phone 8.x - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dejvidek 3. 6. 2014 19:13

Tvůj dotaz sem hodil do tématu o Lumii 630.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zozik 17. 6. 2014 07:11

Souvisi nejak nastaveni telefonu a MS ucet se SIM a s tim souvisejicim tel. cislem? Jde mi o to, ze bych potreboval z urcitych duvodu v telefonu vse nastavit s pouzitim jedne sim a po case bych tam dal jinou (lec pouze vymena jedne Oskarty za druhou). Po jejich prohozeni a zapnuti telefonu, bude se neco dit? Napada me snad jen nutnost se znovu prihlasit k memu MS uctu, ale jinak aplikace atd. by mely v telefonu zustat, ne? Dik
zozik
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 17. 6. 2014 07:27

Se sim to nijak nesouvisí. Aplikace jsou vázané pouze na MS účet.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 17. 6. 2014 07:38

Přehazuji sim ve svých Lumiích celkem běžně a není to vůbec žádný problém.
Jen u Oskarty je třeba ručně nastavit správné APN pro internet, telefon jej nastaví podle sítě na Vodafone, ale Oskarta používá jiné nastavení, v APN musí být "oskarta".
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zozik 17. 6. 2014 08:20

Dikes, neznamena to tedy nahodou, ze pro prihlaseni se k MS uctu pres wifi, stahovani aplikaci a celkove nastaveni telefonu neni sim vubec potreba a da se to udelat i bez ni? Pak bych tam bouchnul jen tu "druhou", ktera proste prinese pouze mobilni signal:)?
zozik
Junior

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 18. 6. 2014 11:41

Je pravda,že oficiální verze WP 8.1 výjde už 24.6. jak píšou třeba zde?
http://bgr.com/2014/05/12/windows-phone ... ease-date/
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 18. 6. 2014 12:12

Těžko říci. Nicméně jestli je to datum, kdy WP8.1 vypustí MS, neznamená to, že ho dostaneš do telefonu. Např. lumie ho dodstanou až bude hotový cyan update od Nokie.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod steelspace 18. 6. 2014 14:26

xxLubosZxx píše:Je pravda,že oficiální verze WP 8.1 výjde už 24.6. jak píšou třeba zde?
http://bgr.com/2014/05/12/windows-phone ... ease-date/

Oficiálně už vyšel s Lumiemi 630 a 930. Ale to neznamená, že nebudou další aktualizace.
steelspace
Junior

Odeslat příspěvekod alfan 22. 6. 2014 13:44

Dobrý den všem,
začínal jsem na Palm ZIRE 71 a pak jsem mnoho let používal WM (HTC Artemis, HTC Kaiser), Omnia II a pak jsem měl chvíli Symbiany (Nokia E51, Nokie E7) a nyní cca rok a půl jsem na androidu a chystám se zpět k windows respektive Nokii, nyní windows phone a čekám na dodávku Lumia 930.
Nicméně jsem na tomto webu a fóru hledal téma "Doporučené aplikace" ve smyslu uživatelů, kteří je používají a mají s nimi dobré zkušenosti.
Předesílám, že hry nehraji a nejsem zastáncem kvanta app v telefonu a ani nedělám root (kromě E51 - Handy Calendar).
Pro mě je telefon zejména pracovní nástroj ve smyslu, volání, emaily, kalendář, úkoly, kontakty, web, zprávy (RSS čtečka), poznámyk (Evernote) a office dokumenty. A hledal jsem vždy možnost synchronizovat s pracovním exchange serverem (to mi v Androidu umožňuje app TocuhDown, která umí i úkoly!!!).

Něco jsem našel zde:
http://mywindows.cz/item/windows-phone-co-pouzivam-za-aplikace/category/windows-phone-8/group/windows-phone

Nicméně nyní na androidu používám tyto aplikace, které mi zpříjemňují každodenní používání a proto hledám adekvátní náhradu ve windows phone na L930:
* screen off - ikona na obrazovce zamkne displej
* gReader - RSS čtečka přes feedly
* web prohlížeč - ale spokojím se i s vestavěným :-)
* Pocket - "úschovna" nepřečtených článků a informací - synchronizace napříč web-rozhraní x PC x mobil
* DIC-o - anglicko-český slovník (i německý)
* iSki Tracker - zaznamenává informace o lyžování - rychlost, vzdálenost atd.
* iSki Czech - info o lyžařských střediscích, to samé iSki Austria
* Moon Reader Pro - dobrá čtečka
* Převodník jednotek - prostě převodník jednotek
* Nahrávání hovorů ACR - automatické nahrávání hovorů
* Dialer One - náhrrada telefonní aplikace - umí vyhledávat v kontaktech i podle diakritiky a další super věci... s tím má Nokia problém, ale myslím, že RapDialer nebo něco podobného (stabilní, aby to nepadalo) mi bude stačit :-)
* Calengoo - používám na google účet, ale myslím, že nokia vestavěný mi bude stačit, nebo se podívám na Chronos

Samožřejmě vnímám i to, že každý má jiné preference a od telefonu očekává něco jiného..

Pokud mi poradíte, budu rád a myslím, že tato pomoc se bude hodit i ostatním začátečníkům s Windows Phone.

Díky

P.S. Obdobný dotaz jsem napsal i na http://www.wmmania.cz
alfan
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 22. 6. 2014 14:03

Na zhasnutí displeje používám One touch lockscreen.
http://www.windowsphone.com/s?appid=a3b ... ed02792279
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alfan 22. 6. 2014 14:14

Diky ;-)
alfan
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 22. 6. 2014 14:33

alfan píše:* screen off - ikona na obrazovce zamkne displej
* gReader - RSS čtečka přes feedly
* web prohlížeč - ale spokojím se i s vestavěným :-)
* Pocket - "úschovna" nepřečtených článků a informací - synchronizace napříč web-rozhraní x PC x mobil
* DIC-o - anglicko-český slovník (i německý)
* iSki Tracker - zaznamenává informace o lyžování - rychlost, vzdálenost atd.
* iSki Czech - info o lyžařských střediscích, to samé iSki Austria
* Moon Reader Pro - dobrá čtečka
* Převodník jednotek - prostě převodník jednotek
* Nahrávání hovorů ACR - automatické nahrávání hovorů
* Dialer One - náhrrada telefonní aplikace - umí vyhledávat v kontaktech i podle diakritiky a další super věci... s tím má Nokia problém, ale myslím, že RapDialer nebo něco podobného (stabilní, aby to nepadalo) mi bude stačit :-)
* Calengoo - používám na google účet, ale myslím, že nokia vestavěný mi bude stačit, nebo se podívám na Chronos

Na RSS z feedly používám Phonly, ale je tam aplikací víc, některé jsem zkoušel kdysi i na desktopu. Určitě si vybereš a je to o menším zvyku. gReader používám na tabletu a přechod mezi tím mi nějak moc nevadí.
Prohlížeč mám UCBrowser a jsem spokojen.. Nedavno mi nefungoval korektně, nešlo mi zde posílat příspěvky.. Napsal jsem feedback a v další aktualizaci bylo vše v pořádku. :-)
Slovníky nějaké ve store jsou, ale nepoužívám, většinou, když je potřeba, si přeložím pomocí google translate..
Nahrávání hovorů si nejsem jist, někdo se tu o tom zmiňoval a i nějaké zkoušel..
Dialery tam jsou, ale díky omezení systému nepracují ideálně (vždy je tam u nich poznámka, co přesně). Ve WP8.1 je dialer mnohem lepší, než byl v původních 8.0, tak uvidíš..
Chronos je dobrej kalendář, i jsem si ho zakoupil. :-) Díky přechodu na WP jsem i spousty věcí převedl na onedrive, ms kalendář atd. Pro snadnější využití v budoucnu. Kalendáře se docela snadno naimportovaly, lehce se editují. A Chronos si aktualizuje případné změny dle toho, jak daleko mu dovolíš.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 23. 6. 2014 19:14

K web prohlížeči, používám jak vestavěný Explorer 11 tak UC Browser a spokojenost. Jako slovník používám Voice Translator +, stál tuším 60Kč.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alfan 23. 6. 2014 19:32

Dekuji.
Rad zaplatim za fungujici app ;-)
alfan
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 24. 6. 2014 10:54

DIC-o slovniky jsou i pro WP
http://www.windowsphone.com/cs-cz/search?q=DIC-o+CZE

Na RSS pouzivam Feedly a v mobilu Nextgen Reader

RapDialer je OK, ale nedostane se diky omezeni WP napr. k neprijatym hovorum.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka