Windows Phone 8.x - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hellebrand 6. 7. 2015 08:13

mimonaut píše:Mám dojem, že je to jen ten módní kec, že IE je fuj, obzvláště na velkých Windows mne to "baví", ten trapný vtip, že IE je dobrý jen ke stažení prohlížeče. Přitom je to rychlý stabilní prohlížeč, který podporuje pouze SCHVÁLENÉ standardy (ne jako "chrome only" paginy s nestandardními funkcemi, které jsou navíc většinou děravé jak řešeto) a má spousty výhod - hardwarově plně akcelerované prostředí, podporu dotyků, nejnižší nároky na hardware a tudíž i na baterku.. ale ne, hlupáci budou stále zacyklení v trapném zesměšňování, které je nakonec to jediné směšné..
Ale je pravda, že některé věci chybí v mobilním IE. A taky je pravda, že se situace asi časem bude dále zlepšovat s MS EDGE a W10.

Naprosto souhlasím. Dlouho jsem na PC používal Chrome dříve i Operu a Firefox , ale už minimálně rok mám jako jediný prohlížeč IE. ( mám Windows 8.1 a už se nemůžu dočkat Windows 10)
Hellebrand
Junior

Odeslat příspěvekod lester555 7. 7. 2015 10:34

zdravím,

mám pár otázek, jsou možná trapné, ale nemám to jak vyzkoušet:
Dostal se mi do rukou tablet Lenovo miix 830 s windows 8.1 . Co mě zarazilo, že kromě dlaždic má i klasickou plochu známou z desktop windows. Na mobilu mám android, chvíli jsem měl lumii 520 na windowsech, ale na Phone windowsech, a netušil jsem, že existuje mobilní začízení co má plnohodnotné win (vyjma notebooku samozřejmě). Takže otázka která logicky následuje: jsou to vážně plnohodnotné windows? kdybych do toho tabletu nahodil libovolné instalační exe programu / hry, rozpohybuje se to? Nebo to zahlásí problém s kompatibilitou, že to jsou nějaké windows lite pro tablety atd?
A odkdy vlastně jsou v těhle věcech (tabletech) windows? Nebo spíš opačně, na telefonech jsou stále MOBILNÍ verze windows, že?

Jedná se mi také o to, že za pár dní budu bez notebooku (reklamace) a musím počítat s nejhorším, že budu pár týdnů jen na mobilu, proto by se hodilo mít windows na tabletu a nahrát tam většinu věcí co mám na počítači (komunikátory, věci do práce apod, - prostě věci, co na androidu nemaj náhradu v podobě aplikace)

Díky za objasnění
lester555
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 7. 7. 2015 10:42

Ano, je to plnohodnotný VELKÝ windows a exe, com a další na tom tabletu většinou půjdou. Mám taky tablet s Windows 8.1. ..
A když k tomu připojíš DVD mechaniku, tak můžeš normálně vše nainstalovat přímo z média dvd/cd, můžeš vypalovat, půjde myš, klávesnice, disk......
Jako na počítači nebo notebooku.....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Smallbox 14. 7. 2015 08:36

Jsem úplně nový uživatel Windows Phone 8.1 a chtěl bych se zeptat zdali umožňují posun kurzoru šipkami při psaní textu a zdali je možno připojit BT klávesnici a myš? Nebo budu muset počkat do podzimu až vyjde Win10 Mobile?
Smallbox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 7. 2015 13:23

Jo i ne... bt klávesnici podporují modely s posledním update 2, ale ten zatím mají jen některé nové modely a hádám, že na všechny se do příchodu W10 nedostane. S myší to asi bude podobné
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Levisek 14. 7. 2015 19:05

Kdy se aktualizuje dlaždice "Fotky"? Mam Lumii nove nainstalovanou a dlaždice zobrazuje jen nějaký prednastaveny fotky. Uz jsou to 4 dny
Levisek
Junior

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 14. 7. 2015 19:16

Podle nastavení.
GeneHawkins
Junior

Odeslat příspěvekod Levisek 14. 7. 2015 19:33

Aha, sypu si popel. Mel jsem tam nastavené Oblíbené fotky, ne všechny :-( dik za nakopnuti
Levisek
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 7. 2015 09:47

Lze nastavit vibraci při příchozím hovoru tak, aby vibroval telefon celou dobu zvonění?
Nyní mám nastavenu melodii a vibraci, ale zavibruje pouze na začátku zvonění a dál už jen vyhrává melodie bez vibrace. L532.
anonymni

Odeslat příspěvekod MgX 15. 7. 2015 11:38

Nedá, vibruje to takto k ničemu. Mám L920.
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod NiceOne 15. 7. 2015 11:53

Pokud si nastavis dostatecne kratke zvoneni, tak to bude vibrovat vzdy na jeho zacatku. Jinak nelze.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 7. 2015 14:09

Damn :-\

NiceOne: zkusím..
Nezmění se to s WP10 ?
anonymni

Odeslat příspěvekod MgX 15. 7. 2015 22:23

Myslím, že MS stále nepochopil, že potřebuje uživatele kupující jeho founy. Pokud BFU nedostane základní balíček primitivností, které zvládaly i mnohem starší a horší founy, jeho mobilní svět bude silně omezen.

Co naplat, že OS má jiné výhody, když nedokáže hloupý základ.

A tak raději MS propustí megamoc lidí, omezí chod mobilní divize, čímž naznačí... naše mobilní budoucnost je nejistá. Vzhledem k rozpačitým rozhodnutím v minulosti, vlastně pouze pokračuje v dávno započaté cestě.

Ne, nechci vytvořit flame, jen by se měl OS přizpůsobit uživateli, ne uživatel OS.
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kolousek001 17. 7. 2015 22:49

Je pravda, že telefony MS jsou sice za slušnou cenu se slušnou výbavou, ale ty některý prostě i menší nedostatky, který konkurence v pohodě má a ještě v telefonech s nižší cenou, to je prostě demence. A nejvtipnější je, že to tak je zatím pořád u novejch modelů, žádný poučení, žádná snaha s tím něco udělat. Dneska když dělá Smartphone každej čínskej strejda je potřeba tvrdě bojovat.
Kolousek001
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 28. 7. 2015 12:15

Ptal jsem se jinde na SF, bylo mi logicky odpovězeno, nicméně se domnívám, že původní informace, které jsem kdysi četl byly trochu jiné, proto se zkusím zeptat i zde.

Jako uživatel WP zařízení (Lumia 920) mám zakoupeno několik aplikací. Neboť tyto lze využít na vícero zařízeních, chtěl bych je doinstalovat v plné verzi i na nový foun (v plánu Lumia 830). Ten sice nebude přímo můj, nicméně rodinného příslušníka (já budu jeho vlastníkem, ale uživatelem bude rodinný příslušník).

Jakým způsobem to udělám? Aby tam nainstalovaná apka byla v plné verzi a nemusel jsem ji znovu platit?

Bylo mi odpovězeno, zřejmě správně, že instalovat apky mohu na čtyři různá zařízení, ale jen svoje. Nicméně mám pocit, že tu někdo uváděl, jak se s přítelkyní dělí o aplikace, které má zakoupeny. Nejde mi o nějaký podvod/warez atp. V seznamu aplikací mám takové, které již nevyužívám, nicméně na druhém telefonu by využití našly.

Je nějaký způsob jak toto dořešit? Ještě doplním, že druhý telefon bude mít, samozřejmě, jiné kontakty, jiný účet, jiný email atp. ... což plyne z dříve uvedeného.

Díky za odpovědi.
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka