WP 8.1 - obecná diskuse, k dispozici 8.10.14226.359

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod flemo 21. 4. 2014 14:51

Doteraz som GPS nemal vo zvyku vypinat, ale od nainstalovania WP8.1 som ho vypinat zacal, lebo neustale som mal v statusovom riadku koliesko a vydrz bola znatelne mensia - od rana do vecera, predtym utiahol aj dva dni.

Dufam ale, ze som dnes nasiel pricinu - v novy kalendar ma moznost pridavat ikonku pocasia k jednotlivym dnom. Tato fcia si vyzaduje GPS. Odkedy som to vypol, zatial som koliesko v status riadku nevidel. Tak som zvedavy, ako sa to prejavi na vydrzi.
Huawei P20 Pro / Lumia 950
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 21. 4. 2014 15:25

Kontrola polohy probihala i ve WP8, jen jsi si toho nevšimnul.Kontrola je chvilkova, takze na vydrz to ma zanedbatelny vliv.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod flemo 21. 4. 2014 15:38

Vo WP8 som si to koliesko vsimol len vynimocne, zatial co v 8.1 som ho doteraz registroval velmi casto. Ako som pisal, odkedy som vypol to pocasie v kalendari, nevidim uz ziadnu aktivitu GPS. Som zvedavy na dnesnu noc, WP8 mi v noci zozral do 10%, WP8.1 zatial tak 20-25%
Huawei P20 Pro / Lumia 950
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 4. 2014 15:54

Takže potvrzeno, že stačilo zastavit synchronizaci motivu a je po problému s výdrží. Dnes během třech hodin ubylo 6 %, což je běžný stav. Přitom nic jiného jsem nevypínal (WiFi trvale, GPS trvale, mobilní data trvale, mail trvalá kontrola na třech účtech, ...) a synchronizaci mám zapnutou u všeho včetně hesel kromě těch motivů.

Jinak hardreset bez obnovy jsem právě dělal, ale nepomohlo. Protože to právě dělala ta synchronizace motivů, kterou jsem si samozřejmě hned zase ručně zapnul.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 21. 4. 2014 16:02

Zajimave,motivy mam zapnute a problém/nižší vydrz me to nedela..¨
Co clovek to jina zkušenost.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 4. 2014 08:02

A máš nějaký počítač s Windows 8/8.1, se kterým se to synchronizuje?

Možná by se to u mě také časem ustálilo, ale teď zrovna potřebuju, aby telefon vydržel :) Časem tomu dám ale ještě šanci.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 22. 4. 2014 08:10

Sync motivu jsem mel po updatu defaultne vypnuty a problemy s vydrzi mam. Sice se mi zda, ze po par dnech se ta vydrz mirne lepsi. Dneska jsem jeste zkusil zakazat sync nastaveni aplikaci, treba to pomuze. Sync hesel a IE mam zapnuty, protoze pouzivam IE11 na desktopu - je to dobra funkce, clovek vidi otevrene karty i ulozena hesla z desktopoveho IE a muze tak pokracovat v surfovani na cestach. Kazdopadne tento problem s vydrzi u 8.1 DP me primel koupit bezdratovou Qi nabijecku, at si neodrovnam USB konektor :roll: Uz jsem tedy vybaveny nabijeckou doma, v praci a v aute.
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 4. 2014 13:34

S tou vydrží je to zajímavé, uvidíme.

Jinak doufám, že vzhledem k přehlednosti se vrátí možnost mít hry ve hrách, nikoliv mezi aplikacemi. Mám v mobilu hodně aplikací a her, jejich mix mě tak bude štvát.

A ještě něco. Už jsem to kdesi psal. Hodně lidí si honem udělalo vývojářské účty a nainstalovalo WP8.1. Teď pláčou, jak se něco seká, jiné nejede atp. Přátelé nutno si uvědomit... aplikace v mobilu zatím povětšinou nejsou odladěny pro nový OS. Proto nemusejí fungovat korektně.

Vzpomínám na poslední aktualizaci, kdy mně po upgradu nešlo ze zálohy nainstalovat zpět několik aplikací. Samozřejmě z důvodu nekompatibility.
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mrak 22. 4. 2014 14:58

A proto "Kdo si počká.." :-)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 22. 4. 2014 16:20

Možná se dočká. :D
FILIPSN007
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 22. 4. 2014 17:11

Vzhledem k tomu, že WP telefony od Nokie dostanou všechny update, tak se dočkám určitě. Spíš jde o to, kdy to bude.. :-) A stejně se stále nemohu rozhodnout, jestli vůbec aktualizovat, protože ta integrace FB do systému mi prostě sedla mnohem lépe, než na Androidu.. A je to pro mě to nejdůležitější v rozhodování. Spoustu fičur v updatu se mi samozřejmě líbí, ale o toto přijít.. :D
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod garioncz 22. 4. 2014 17:26

Hub HRY se už aktualizoval a sbírky se synchronizují. Ale pořád hry visí i v seznamu aplikací, bohužel.

Co mě asi na celé aktualizaci WP8.1 vadí, je zmršený slovník našeptávače. Když je někde háček či čárka na prvních písmenech a já jí nenapíšu, správné slovo mi nenapoví a není schopen si ho ani zapamatovat. Takže psaní mi teď trvá o dost déle než dřív. I tohle píšu dvakrát déle než předtím. Snad se to zlepší...
garioncz
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 22. 4. 2014 18:31

tak to by ma nastvali. Hra je tiez aplikacia, do zoznamu patri. Co tam nepatri, je dlazdica pre emailovy ucet zvlast.

MgX píše:S tou vydrží je to zajímavé, uvidíme.

Jinak doufám, že vzhledem k přehlednosti se vrátí možnost mít hry ve hrách, nikoliv mezi aplikacemi. Mám v mobilu hodně aplikací a her, jejich mix mě tak bude štvát.

A ještě něco. Už jsem to kdesi psal. Hodně lidí si honem udělalo vývojářské účty a nainstalovalo WP8.1. Teď pláčou, jak se něco seká, jiné nejede atp. Přátelé nutno si uvědomit... aplikace v mobilu zatím povětšinou nejsou odladěny pro nový OS. Proto nemusejí fungovat korektně.

Vzpomínám na poslední aktualizaci, kdy mně po upgradu nešlo ze zálohy nainstalovat zpět několik aplikací. Samozřejmě z důvodu nekompatibility.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Boberts 22. 4. 2014 18:36

Presne, súhlasím aj s Mrak aj s garioncz. integrácia fb do systému - po aktualizácii som sa nestíhal čudovať prečo mi nechodia správy z facebookchatu. písanie správ kôli veľmi slabému slovníku je utrpenie. pevne verím že obidve položky dajú čo najskôr do poriadku!!!
Boberts
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 22. 4. 2014 19:27

Nejhlavnejsi je, aby se tyhle vsechny nedostatky dozvedeli vyvojari aplikaci a hlavne Microsoft. Pokud se to bude probirat jen tady na forech, tak je to malo.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka