WP 8.1 - obecná diskuse, k dispozici 8.10.14226.359

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod yokyto 22. 4. 2014 20:14

No na rozdíl od jiných musím říci, že u mé 925 vše co potřebuji jede v pohodě. Manželce a synovi jsem nainstaloval 8.1 na dvě L720 a další L525 a všechny zatím v pohodě. Nevím jak na hry, ale ty mne nezajímají. Hudba u mne funguje take v pohodě. Jen doufám, že nový fw přinese další vylepšení.
yokyto
Junior

Odeslat příspěvekod flemo 24. 4. 2014 10:35

Ohladne problemov s vydrzou baterky som urobil vsetko, co som vedel. Nic nepomahalo - ani to, co som vyssie spominal. Ak som rano zobral telefon z nabijacky, vecer som musel nabijat. Nakoniec som to nechal tak a voila - dnes v noci spotreba 6%, tak ako vo wp8. Priebezna denna spotreba dnes zatial tiez vyzera tak, ako predtym, mozno aj o chlp lepsie. Neviem co si tam tak dlho sadalo, ale zda sa, ze si to nakoniec sadlo.

EDIT: Ako som to dopisal, napadlo mi vyskusat este jednu problematicku vec - po update som nebol schopny prehravat videa, ktore som mal zdielane v rodinnej miestnosti. Stale mi vypisovalo, ze ich nevie prehrat. Tak som to skusil a div sa svete, aj toto je zrazu bezproblemove. Zeby ich napriek tomu, ze som nerobil HR, na pozadi pomalicky nanovo stahoval z onedrive a tym minal baterku? V kazdom pripade, dnes je dobry den pre moj telefon :-)
Huawei P20 Pro / Lumia 950
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 24. 4. 2014 11:10

U mě je podle Battery Saveru na vině Internet Explorer. Je to i znát, když prohlížím nějaké weby, co jsou složitější na vykreslování, tak záda telefonu hřejí (i přes originální silikonový obal). Takže si myslím, že problém bude v optimalizaci IE pro nový systém. Doufám, že se dočkáme v dohledné době updatu IE.
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 24. 4. 2014 16:08

Pro surfovani je uplne normalni zahrivani telefonu, delalo uz s predchozi verzi.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod myway 24. 4. 2014 22:34

Po dnešním upgradu OneDrive už jde nahrávat fotky přímo z galerie :)
A jinak - po týdnu si baterka sedla a nyní opravdu vydrží dýl, než na 8.0 - chce to čas :)
With Nokia since 2001!
myway
Junior

Odeslat příspěvekod ben81 25. 4. 2014 06:53

@myway: můžes prosím popsat jakým způsobem teď přímo nahrát fotky z galerie na Onedrive?
Nějak se mi to povedlo, ale v porovnání se způsobem z WP8 to byl dost krkolomný proces.Třeba jsi přišel na něco jednoduššího ;)
ben81
Junior

Odeslat příspěvekod flemo 25. 4. 2014 07:05

Dovolim si zastupit myway

1. update aplikacie onedrive
2. v galerii vo funkcii "zdielat" pribudla moznost onedrive
Huawei P20 Pro / Lumia 950
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod myway 25. 4. 2014 07:26

@ben81: Je to jednoduché: označíš si fotky, dáš sdílet, OneDrive, otevře se ti appka OneDrive, vybereš složku, do které to chceš a klikneš dole na fajfku :) třeba 8.0 ti složku vybrat neumoznilo, takže krok vpřed :)
myway
Junior

Odeslat příspěvekod tyris22 25. 4. 2014 10:27

Poté, co ve WP 8.1 zmizela možnost ukládat vybrané fotky na OneDrive, tak jsem si nějako zvykl na automatické ukládání. Vrátím se domů, zapnu Wifi a za chvíli mám nové fotky uložené na netu... nemusím nic řešit, vzpomínat, které fotky jsem už na OneDrive zálohoval a na které jsem zapomněl. Teď mi to přijde praktičtější, než manuálně klikat na fotky, čekat až se otevře aplikace, vybírat složku kam se mají uložit a tak dále.

Rád bych se ještě zeptal na jednu věc. Nevíte, jak se dá nastavit, aby se na zamykací obrazovce střídali obrázky z nějaké vybrané složky? Například nějaká aplikace na to není? Vím že můžu nastavit jednu fotku z obrázků, ale já bych rád aby se střídaly po určitém čase, nebo každý den, jako je to na deskopových Windowsech.
tyris22
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 25. 4. 2014 11:05

stačí mrknout do store :)

třeba toto: http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 567e34973d

(nezkoušel jsem na WP8.1, ale mělo by to fachat, je tam i trial, takže se dá vyzkoušet)
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod chatumbabub 25. 4. 2014 15:02

tak ja se taky hlasim do klubu s problemovou vydrzi baterky (L920). I kdyz jsem jeste minulej tyden tvrdil opak.

Dnes mi se telefon vypnul v 14:30. Z nabijecky jsem sundaval v 8. Mel jsem cca 10 minut hovoru, nejakej skype a trosku IE.

Od minulyho tyden jsem, alespon co vim, doinstaloval Peregrine (klient pro twitter) a zapnul moznost vice dlazdic na plose.
chatumbabub
Junior

Odeslat příspěvekod cobot 27. 4. 2014 08:34

Od přechodu na WP 8.1 mám stále problémy s přehráváním videa. Video se buď nepřehraje (failed to play) nebo se seká. Nevíte jak to řešit?

Samozřejmě jde o stejné soubory, které na WP 8 šli přehrát bez problémů (a to i v 1080p).
cobot
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 28. 4. 2014 03:05

Zdravím, mám dotaz který tu doufám nezaznel. Pokud v současnosti procesu aktualizaci na WP 8.1 ještě před uvedením oficiální aktualizace, přicházím o záruku? Případně da se downgradovat zpátky na WP8 pro případ reklanace?
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S@dlo 28. 4. 2014 09:41

O záruku nepřijdes. A vracení WP8 je bez problému.

http://wmmania.cz/clanky/zaciname/jak-n ... phone-8-1/
S@dlo
Junior

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 28. 4. 2014 11:07

Bez problému ? Podívej se do komentáře pod tím článkem. NSU nefunkční, já to též zkoušel a neúspěšně.
FILIPSN007
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka