WP 8.1 - obecná diskuse, k dispozici 8.10.14226.359

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod karaya1 18. 4. 2014 22:18

mam htc 8xa mensi vydrz baterkyzhrubao 1/3. no kazdopadne nezbyva nic jineho nez vydrzet protoze narozdil od nokie zadny sw jak to vratit asi neni:D jinakrychlost bez problemu njc se neseka.
karaya1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lumcak02 18. 4. 2014 22:45

Bari007: Mám zapnutou synchronizaci nastavení aplikací i internetu exploreru (sice nevím proč, když to nikde nevyužiju, jdu to vypnout), ale do teď jsem to měl zapnuté, takže to asi taky nebude mít velký vliv na výdrž baterie.
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod karaya1 19. 4. 2014 07:53

maly poznatek ktereho sem si vsiml uz drive. telefon se rychle vybiji pri pouziti jakmile na nej nesahnu treba pres noc spotreba by odpovidala predchozimu stavu. nekdo tu psal o teplote ze se rychle zahreje. toho sem si vsimnul taky a to presto ze na zadna videa ani hry nehraju. klonil bych se spis k tomu ze nez synchronizace za to muze nefunkcni "cool n quiet" dana spis systemem. na ovladace bych to nevidel protoze pochybuju ze by MS nespolupracoval s HTC natoz nokii pri ladeni systemu.
karaya1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myway 19. 4. 2014 08:45

Dalšího problému, kterého jsem si všimnul je, že když mám telefon na stole, displayem nahoru a přijde mi nějaká zpráva/email/notifikace, tak se telefon rozsvítí na zamykací obrazovku a nezhasne ani po nastavených 3 minutách, kdy by měl display zhasnout a je třeba zhasnout telefon ručně.

Má s tímhle ještě někdo problém? - Dle mě to může způsobit to vybíjení - když leží přes noc na stole a přijde nějaká notifikace, tak svítí display až do rána..
With Nokia since 2001!
myway
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 19. 4. 2014 09:25

Nemám s tím problém, telefon zhasne.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tyris22 19. 4. 2014 10:25

Zdravím, trápí mě jedna věc... Dříve ve WP8 šlo u Wifi nastavit, zda se má po vypnutí displeje také vypnout Wifi, nebo zůstat zapnutá. To mě naprosto vyhovovalo, protože při vypnutém displeji mě Wifina nežrala baterku a případné emaily a novinky z messengeru a FB jsem zkontroloval pouhým zmáčknutím tlačítka (odemknutím), kdy se Wifi okamžitě zapnula a zobrazili se notifikace.
Teď u WP8.1 toto nastavení chybí a Wifi je zapnutá nepřetržitě, musím jí vypínat ručně. Bude to mít na baterii nějaký výrazný vliv?

Dále by mě zajímalo (nepochopil jsem to) co znamená v synchronizaci emailů nastavení "podle mého využití" a "při doručení položek"
tyris22
Junior

Odeslat příspěvekod kuba94 19. 4. 2014 10:44

Zdravím,

Mám problém, že po instalaci WP 8.1 mi přestaly chodit notifikace z FB i massengeru.
Podotýkám, že jsem obě věci pro jistotu oddinstaloval a znova nainstaloval, v nastavení jsem si nastavil notifikace + úlohy na pozadí jsem taky zapnul. Ale stejně pořád nic a docela mě to štve, předtím nebyl problém. A nevyskakujou mi ty zprávy ani v notifikačním centru.

Ještě tu někdo řešil rychle vybíjení baterky, což je u mě to stejný,nakonec jsem povypínal úlohy n pozadí kromě FB a MSNG, tak snad už to půjde normálně.

Děkuji za pomoc
kuba94
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 19. 4. 2014 10:47

tyris22:
Vypnutí WiFi po zhasnutí obrazovky už na WP8.1 není.
Popis funkce doručování mailů je přímo v tom nastavení. Podle mého využití znamená, že když dlouho nebudeš kontrolovat mail, tak poté přestane automaticky stahovat nové zprávy.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 19. 4. 2014 11:11

Zapnutá wifina nic nežere, není třeba to řešit, ve WP8.1 vypnout vyhledávání hotspotů a je to.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tyris22 19. 4. 2014 11:27

To si zase nemyslím, že nežere nic. Když mám povolen běh na pozadí aplikací FB, Messenger a pod., tak telefon stahuje info z těchto serverů každou chvíli. Jak jinak bych mohl dostat upozornění na novou zprávu z Messengeru po pár vteřinách od doby, kdy my jí někdo odeslal? A tohle bude přece baterii něco stát ne?
tyris22
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 19. 4. 2014 11:29

Ano, na to stačí selský rozum - nějakou energii si to vezme.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bari007 19. 4. 2014 11:55

Nějakou spotřebu to samozřejmě má, ale rozdíl mezi stahováním přes WiFi nebo přes mobilní síť je naprosto minimální.

Hledal jsem ale na zahraničních fórech dost dlouho (hlavně WPCentral) a došel jsem k následujícím potenciálně možným žroutům baterky.

• WiFi Sense a jeho automatické hledání a případně připojování na WiFi.
  • Synchronizace mailů při doručení (nastavit třeba půl hodiny interval), nejvíc jsou prý problémy s Google mailem.
  • Internet Explorer v běhu na pozadí.
  • Samotná aplikace Battery Saver, tedy vypnout šetřič baterie.
  • Reklamní ID.
  • Notifikační centrum a zvuky v něm, kdy je nastaven výchozí zvuk, který nejde přehrát.
Nejvíc ohlasů jsem ale našel na:
  • GPS a jeho novou funkci geofencing, takže vypnout GPS.
  • Synchronizace nastavení, hlavně nejspíš synchronizace vzhledu (theme), případně hesel.

Občas také psali, že se to po několika dnech samo zlepšilo. Jednak nejspíš tím, že první dny si s tím člověk víc hraje, ale také tím, že na pozadí se mohou ještě instalovat nebo synchronizovat různé věci. Ale také tím, že se musí zkalibrovat ukazatel baterie a samotná baterie pro nový systém.

Jinak je potřeba také navštívit nastavení Glance Screen, které vyžaduje restart.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod storm 19. 4. 2014 17:00

Dokončil jsem instalaci WP 8.1, zatim bez problmů, system je svižny +/- stejně, ale všechny hry mi to zkopirovalo i do obyč menu, kde jsou aplikace, da se to nějak odstranit?
storm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mrak 19. 4. 2014 19:26

Ne. Zatím.
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 19. 4. 2014 20:25

storm: to je predsa dobre, nie? pre vsetky instalovane programy nech je to rovnako. Preco prave hry tam nemaju byt?
romo.11
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka