WP 8.1 - obecná diskuse, k dispozici 8.10.14226.359

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pepyn 19. 4. 2014 20:39

Zdar, instaloval jsem WP 8,1 na L 625, svižnost systému i výdrž baterie na stejné úrovni.
U WP 8 jsem připojil k ntb telefon přes USB a mohl jsem se hrabat na kartě i kopírovat fotky.
U WP 8,1 se připojím a ntb telefon nevidí.Dobíjení funguje.
Prosím o radu, díky.
Pepyn
Junior

Odeslat příspěvekod storm 19. 4. 2014 21:00

romo.11 píše:storm: to je predsa dobre, nie? pre vsetky instalovane programy nech je to rovnako. Preco prave hry tam nemaju byt?

Protože je to pak nepřehledné, mam radši když kliknu na hry a objeví se mi jen hry, které mám nainstalované a aplikace v základním menu, respektive aplikace+ostatni veci jako fotky, fotoaparat, nastaveni atd..

Mrak: Jestli to bylo na mě, tak díky, snad bude nějaka možnost do budoucna :)
storm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dave67 20. 4. 2014 11:39

Kromě nepříjemného luskání při přetáčení videa, jsem přišel ještě na jednu změnu. Používám Flash Light a dřív bylo možné zamknout obrazovku, aniž by ledka zhasla. Teď po zamčení zhasne.
dave67
Junior

Odeslat příspěvekod Lumcak02 20. 4. 2014 12:08

Proto byla aplikace Flashlight X aktualizována a teď můžeš v nastavení té aplikace zaškrnout možnost svícení i při zamčeném displeji :)
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod cobot 20. 4. 2014 13:00

Mě po přechodu na 8.1 vůbec nešlo přehrávat video. Přehrály se max dvě vteřiny a i ty śíleně sekaly. Nešlo ani v interním přehrávači ani v MOLI. Dokonce nešlo ani video v IVYSÍLANÍ Ćeské televize atd..

Udělal jsem tedy hard reset a teď už je vše v pohodě. Sice trochu opruz ale aspoň jsem si vyzkoušel jak funguje obnova. Ta je sice lepší než jsem čekal ale stahování a instalace aplikací mi přišla dost pomalá. Také sms se mi onovily až po nějakém čase. Celkově ale dobré tak Google snad v tomhle brzy doženou.

Mimochodem jedinej rozdíl na "čistých" 8.1 byl Skype který mě nejdříve vyzval k zadání microsoft účtu a terprve pak ke propojení se stávajícím skype účtem.

Jo a to lupání mám při přeskakování ve videu také.

Na měření spotřeby je ještě brzo. Ale přes noc skoro nic neubylo tak snad to bude dobré.
cobot
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 20. 4. 2014 17:57

Lumia 720 ... aktualizace na WP 8.1

Stahovani a instalace relativne dlouha na 2x, ale bez problemu, bez HR.
Prvni co me zarazilo, ze to chtelo po aktualizaci znovu prihlaseni k uctu Microsoft.
Trochu vice problematickou vidim v aktualizovanych WP 8.1 funkci QUIET HOURS. Ta je dostupna pouze s hlasovou asistentkou.

Na windows store je stejnomenna aplikace, ktera toho umi v zakladu vice, v placene verzi pak i planovani. Bohuzel po aktualizaci na WP 8.1 nefunguje diky kompletnimu prepracovani a oddelenemu nastavovani zvuku pro vyzvaneni vcetne oznameni vs vyzvaneni medii vcetne apliakci. Autor bude muset upravit.

Pokud nekdo pouziva aplikaci Drag And Call, ktera nahrazuje rychla nastaveni pro nejcasteji pouzivane kontakty pro volani a psani sms, pak po aktualizaci na WP 8.1 nefunkcni volba "Tahni a volej", je-li v nastaveni aktivovana volba "Close application when placing call". Pokud se tato volba vypne, pak to funguje. Opet bude muset autor udelat opravu.

Po aktualizaci bylo treba aktualizovat samostatne app Here Maps a Here Drive, ktera se preklopi na Here Drive+.
System je velice svizny, nic se neseka.
Po nabiti baterie, ukazuje vydrz cca 3 a pul dne. tak uvidim, jak dlouho baterie vydrzi.
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 20. 4. 2014 19:10

Zkusil jsem zakázat synchronizaci motivu a výdrž se znatelně zlepšila. Nevím, jestli úplně na původní hodnoty, na to je moc brzo soudit, ale rozhodně je to znatelně lepší než dřív. V osm ráno odpojeno z nabíječky, cca dvě hodiny na WiFi (pouze připojené, ale nevyužívané), cca 10 minut hovoru a cca 5 hodin na BT handsfree v autě a jsem na 50 % baterie.

BTW všimli jste si někdo, že pokud máte zařízení s Windows 8/8.1 (tablet, počítač, ...) a jste přihlášeni stejným účtem jako na mobilu, tak se automaticky spáruje bluetooth. A k tomu je vidět i WiFi síť z mobilu, která je nastavení pro sdílení, i když je sdílení vypnuté. Stačí pak na počítači se na tu WiFi síť připojit a sdílení v mobilu se automaticky aktivuje a samozřejmě není potřeba zadávat ani heslo k síti.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod sune2009 20. 4. 2014 20:18

Sekne se nekomu telefon pri psani sms? Me dnes z cca 10 sms 3x... Jedna se o L1520

Jinak vcera se mi behem dne vybila baterka do 10 procent do a dnes jsem si rano ridil bariho radami par stran zpet a jsem ve stejny cas na 65 procentech...
sune2009
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 21. 4. 2014 09:31

Bari007 píše:Nějakou spotřebu to samozřejmě má, ale rozdíl mezi stahováním přes WiFi nebo přes mobilní síť je naprosto minimální.

Hledal jsem ale na zahraničních fórech dost dlouho (hlavně WPCentral) a došel jsem k následujícím potenciálně možným žroutům baterky.

• WiFi Sense a jeho automatické hledání a případně připojování na WiFi.
  • Synchronizace mailů při doručení (nastavit třeba půl hodiny interval), nejvíc jsou prý problémy s Google mailem.
  • Internet Explorer v běhu na pozadí.
  • Samotná aplikace Battery Saver, tedy vypnout šetřič baterie.
  • Reklamní ID.
  • Notifikační centrum a zvuky v něm, kdy je nastaven výchozí zvuk, který nejde přehrát.
Nejvíc ohlasů jsem ale našel na:
  • GPS a jeho novou funkci geofencing, takže vypnout GPS.
  • Synchronizace nastavení, hlavně nejspíš synchronizace vzhledu (theme), případně hesel.

Občas také psali, že se to po několika dnech samo zlepšilo. Jednak nejspíš tím, že první dny si s tím člověk víc hraje, ale také tím, že na pozadí se mohou ještě instalovat nebo synchronizovat různé věci. Ale také tím, že se musí zkalibrovat ukazatel baterie a samotná baterie pro nový systém.

Jinak je potřeba také navštívit nastavení Glance Screen, které vyžaduje restart.

Postupně jsem si u WP zvykl, že nemusím nic vypínat a jen si foun užívám. Teď to vypadá, jak honem budu muset vše zakázat, aby aku alespoň chvíli vydržel. To není krok vpřed.
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 4. 2014 09:34

Jsem přesvědčený o tom, že než vyjde oficiální update od výrobců, bude vše v pořádku. Alespoň doufám...

Jinak při psaní SMS se mi telefon nikdy nesekl.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 21. 4. 2014 10:03

Bez toho, abych cetl zahranicni fora, mam nektere věci vypnute/nastavene hned od update na WP8.1 ze zde jiz zminenych od MgX.Baterie me vydrzi to co při WP8 + o chlup vice.Ale verim, ze u nekterych se mohou a vyskytuji problémy s vydrzi prave kvůli jiné kombinaci nejen nastaveni.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod asd111 21. 4. 2014 11:50

prispeji trochu k tomuto problemu.Rychle vybijeni se mi stavalo uz i u WP 8.Vse jsem vypinal,udelal jsem hardreset a obnovil ze zalohy.To je spatne.Zkuste hardreset a neobnovovat ze zalohy.Pouzivat cisty telefon a postupne pridavat nejake apps.Takhle jsem zjistil,ze mi zrala energii nejaka app pocasi,meric baterie a jedna hra,ktera se musela manualne vypnout.Nestacilo jen exit.Pokud uz jste to takhle delali tak se omlouvam,ale ja mam od te doby klid a vydrzi mi L920 i dva dny.
asd111
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 21. 4. 2014 12:26

Je to pravda, me takhle vypekla zatím jedna aplikace, System Tiles.Drive me problém nedělala, ale jelikož obsahuje sadu ruznych dlazdic/zkratek a každý tedy pouziva jiné live tile, tak zahy jsem zjistil,proc každému způsobovat potize nemusi.
Za potížemi s vydrzi je vždy nejaka aplikace.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mrak 21. 4. 2014 15:10

Já mám vše zapnuté, nic nevypínám. Od BT po GPS. Jediné, co si zapínám ručně, je sdílení internetu. A bez sdílení s normál používáním mi vydrží tak 1d12h. Většinou stejně nabíjím denně, kvůli sdílení internetu, takže jednodenní výdrž by mi případně netrápila.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 21. 4. 2014 15:35

Jj, GPS jsem nevypinal nikdy.
uiqjirka
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka