WP 8.1 - obecná diskuse, k dispozici 8.10.14226.359

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod flemo 29. 4. 2014 19:49

jarek.hricko píše:Zdravim. Chci se zeptat jak moc se lisi hub lide po aktualizaci na 8.1. Soucasna podoba mi maximalne vyhovuje a libi se mi ze nepotrebuji jinou aplikaci kdyz se chci kouknout co noveho na fb. Zustala tato moznost i v 8.1? Dekuji

Aplikaciu potrebujes, inak tam nic neuvidis. Ak ju mas nainstalovanu, zobrazuje sa to tam viacmenej rovnako, ako predtym. Aspon ja na prvy pohlad nic nevidim. Zasadny rozdiel je v tom, ze ak chces urobit like alebo nieco napisat, otvara sa na to aplikacia.
Huawei P20 Pro / Lumia 950
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 29. 4. 2014 20:21

Tak 1020 se po dlouhých třech dnech vrátila z Arvata a pochopitelně tam místo 8.1 mám zpátky 8.0 a váhám zda hned do 8.1 zase jít. Zkuste mi tu v bodech napsat vaše pozitiva a negativa nové verze. Díky! dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Stan35 29. 4. 2014 22:12

Dejve za mě:

plusy - možnost instalace aplikací na kartu
- celkově se mi zda sviznejsi systém
- ze začátku zmatek v UI, po necelém týdnu hodnotim kladně. I centrum akcí, třeba dnes
sedím v knajpě a vím aspoň o čem mail je dle prvního infa a zda má cenu si jej číst
- cortana, budu na ni pracovat a uvidím
ani ne ani jo - swype - zatím jen v angličtině, ale i tak nevím k čemu je to dobré. Vypadá to
zajímavě toť vše
- wifi možnosti
- oddělena hlasitost - myslel jsem, že zbytečné, ale asi ne
- vydrž baterie mi přijde o něco menší, ale je to dáno tím, ze furt něco delam. V
průměru 18 hodin.

Negativa Zatím ne a kdybych se měl rozhodnout znovu, jediný důvod by byl Cortana a pro mě instalace aplikací. Mám 820 a vážně jsem uvažoval o 64 GB 1020.

Ale jak píšu jedno negativum je a to jest česky slovník pri psaní sms.
Stan35
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 29. 4. 2014 22:50

Díky, když si dám do kupy na co sem si za těch 14 dní na 8.1 zvykl a co mě sere.
Plusy:
- více dlaždic na displeji, to mi vyhovovalo
- automatické aktualizace aplikací - už mě fakt nebavilo každej den odklikávat 5-10 aktualizací....
- zvykl sem si na Cortanu a docela jí používal

Mínusy:
- výdrž šla dolů, průser....
- slovník na odstřel
- odstraněná integrace Facebooku
- hry mezi aplikacema
- akční centrum nebo jak se to jmenovalo - nepotřebuji

Když to tak vezmu, tak asi na 8.1 zatím zase hned přecházet nebudu, aplikace na kartu házet nepotřebuju, nemám jí. Oddělená hlasitost mě nějak netankuje, atd. Každopádně uvidím, musím vyzkoušet, zda je foun fakt v pohodě a pak se rozhodnu.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milil 29. 4. 2014 23:36

- IE je svižnější ale také méně stabilní
- Hub hry je zasekanej
- WhatsApp má u některých uživatelů problémy s doručováním zpráv. To já sice ne, ale prohlížení fotek v něm je strašně pomalé
- našeptávač je hroznej, ale ne tak strašně jako hned po instalaci. Lepší se.
- výdrž stejná
- kurzor pro editaci textu mi přijde lepší. Líp se s ním trefuju.
- vyhovuje mi individuální nastavení zvukových notifikací pro jednotlivé aplikace
Milil
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 4. 2014 07:18

to dejv:
naprosto u mne stejné....a to na 8.1 s L1020 jedu...vlastně ani nevím nyní proč...to co bylo v nastavení navíc, mám ohledně výdrže stejně povypínané...
Za mne zbytečnosti co akorát dle mého více spotřebují energie...
Ještě pár dní a přejdu asi na 8 a vypnu automatické aktualizace :-) ....
anonymni

Odeslat příspěvekod edge1 30. 4. 2014 07:28

Já osobně bych WP 8.1 instaloval bez prodlení. Má své chyby, ale pozitiva převažují .
Hlavní pozitivum je, že mě to zkrátilo čekání na L930. Notifikace jsem přivítal, nový explorer je mnohem rychlejší, celkově systém se zrychlil, ale bude to nejspíš jen animacema.. Baterie ubývá celkem stejně. Využívám průhledné dlaždice a s použitím vhodné tapety je menu mnohem atraktivnější. Hub lidé vítám, že není pomícháno s FB. Instalace na karty s L820 je to co jsem potřeboval. Mnohem pohodlnější pohyb kurzoru v textu.
Ale slovník stojí za prd, na společnou hlasitost jsem si zvykl a oddělená už obtěžuje. Jinak celkem nic zásadního, snad jen hry mezi aplikacemi...
edge1
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 4. 2014 08:16

A jak to je, když mám 99% kontaktů propojené s FB? Jak to Hub Lidé řeší? Protože jestli to udělá ten humus, kdy to rozdělí, tak to se asi na 8.1 opravdu vykašlu. Jako integrace fb chatu lze ještě prekousnout, ale bordel v kontaktech ne..

Tak jsem pogooglil, asi to nebude nejhorší, pokud propojím fb s wp, dle nalezených obrázků.
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 30. 4. 2014 09:14

co furt resite? vydrz si behem tydne "sedla", asi aktualizace zabraly, a na novy wp8.1 stejne drive nebo pozdeji prejdete, nove telefony uz je budou mit, ja vidim jen plusy...
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod tyris22 30. 4. 2014 09:19

Tak já tyky napíšu svá pozitiva a negativa na WP8.1... :-)

+ tlačítka v centru akcí (často zapíním a vypínám Wifi, GPS, Mód letadlo, Bluetooth)
+ zavírání aplikací tažením dolů v seznamu spuštěných aplikací
+ oddělené nastavení hlasitosti
+ kalendář (má své mouchy, ale agenda na WP8 mi přišla nepřehledná)
+ lepší prostředí fotoaparátu
+ předělaný Store
+ nové funkce pro volání a SMS
+ lepší zálohování nastavení a obnova dat
+ Internet Explorer (je zkrátka o něco lepší)

- zmizela možnost nastavení, aby se Wifi vypínala po vypnutí displeje
- horší slovník - našeptávání
- některé aplikace se nezavíraní šipkou doleva (pouze tažením dolů nebo křížkem)
- aplikace Hudba je zatím špatná (věřím že po několika updatech bude v pohodě)
- Fotogalerie je také podle mě horší
Naposledy upravil tyris22 dne 30. 4. 2014 10:08, celkově upraveno 1
tyris22
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 4. 2014 09:21

To je odvážné, tvrdit, že "dřív nebo později přejdete". :-) Člověk nemusí vůbec nic, natož přecházet. A od toho jsou fóra, aby se řešilo ;-) Třeba mi telefon výdrží x let a pak přejdu až na 10.2 :mrgreen:
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod jarek.hricko 30. 4. 2014 09:24

No ten hub lide me taky zklamal. Vubec si neumim predstavit ze to bude stejne prehledne jako doted.
jarek.hricko
Junior

Odeslat příspěvekod garioncz 30. 4. 2014 09:32

L720: Ze začátku jsem přemýšlel, že se vrátím zpět k WP 8 Black, ale teď už bych neměnil. Rychle jsem si zvyknul na 6 sloupců dlaždic, hlavně kvůli tomu bych seuž vracet nechtěl. Dál se mi líbí propracovanější nastavení a naučil jsem se používat i to akční centrum. I když jen kvůli zámku obrazovky a notifikacím sportovních výsledků. Potěšil opravdu rychlý Explorer (proti předchozí verzi), ale stále čekám, jestli bude Opera Mini. A potěšilo rozšíření licence na Drive+.

Vadí mi jen rozhašenej slovník našeptávače, ale pomalu se to zlepšuje. Vrátil bych zpátky i jednotnou hlasitost, doteď si nejsem jistej, kterou hlasitost mám na co použít, takže když chci mít tišší telefon, radši ztlumuju obě dvě. Rychlost telefonu mi přijde stejná, ale už je to dlouho, takže abych srovnal, musel bych mít dva stejný telefony a porovnat. Baterka asi taky stejná. Myslel jsem si, že mi bude vadit předělaná Hudba, ale nakonec nevadí, používám jí nakonec stejně jako dřív. Hry téměř nehraju, FB nemám.
garioncz
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 30. 4. 2014 11:24

Souhlas.
Ale co u hlasitosti oceňuju je odědelení sluchátkové a HF od reproduktorové.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod Stan35 1. 5. 2014 11:17

Ad Cortana a HF v autě - v mém případě hlasem spustit nejde.

Neví někdo jestli lze automaticky nastavit, aby pokud si navolím příjezd do práce, aby automaticky odeslala sms o oznámení o příjezdu? Nebo aspoň aby se zeptala zda ji chci odeslat.

Zatím mi to jde jen tak, že mi vyskočí "reminder" a musím ji zaktivovat ručně.

Dík
Stan35
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka