Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sentry 6. 2. 2015 11:29

Potesitelna informace, WP10 TP by mel mit Rollback stejne jako desktopova verze. Zatim je to nepotvrzene, ale pro uzivatele Windows Insider je to dobra zprava.
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod lukino190 8. 2. 2015 21:37

A kdy bude první testovací verze pro telefony? :)
lukino190
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 9. 2. 2015 00:08

Podle mě jen tak ne. Bylo vyhrožováno, že zítra představí seznam modelů, na kterých půjdou první uveřejněné buildy (datum není zcela jisté, nicméně je mezi nimi prý i nějaký s 512MB RAM). Joe na twitteru ještě dnes vyzval k trpělivosti, takže zkrátka to bude oficiálně "někdy v únoru". To není za dlouho :)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod lukino190 9. 2. 2015 05:11

Doufám že nezapomenou na Lumii 925 :)
lukino190
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 9. 2. 2015 21:11

Tak vnitřnostmi je skoro totéž co l1020 a ta prý má být mezi prvními, ale podle mě není zatím o co stát - v únoru přijde W10 jen v rámci insider programu, tedy ne verze, na kterou by se dalo plně spolehnout. Počkal bych na DP verzi někdy na jaře, možná na začátku léta.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod lukino190 10. 2. 2015 04:30

Rozhodně vyzkouším ...vratit zpátky se to da kdykoliv :)
lukino190
Junior

Odeslat příspěvekod Stein 12. 2. 2015 20:32

Windows 10 TP a první video je venku

První várka u nás prodávaných telefonů, na kterých půjde nainstalovat Technical Preview: Lumia 630, 635, 730, 830.

Podporovaným jazykem je i čeština.
Stein
Junior

Odeslat příspěvekod Stein 12. 2. 2015 23:03

Stein
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 2. 2015 07:31

Ou to je kosmetika....
Mimo posuvu kurzoru na klávesnici (což je mimochodem dlouhodobě u WP8 příšerné!), zatím nic užitečného.
anonymni

Odeslat příspěvekod Pan Kája 13. 2. 2015 12:40

Jak to víš, když neustále v diskuzích nadáváš, že na tvůj model tahle testovací verze není? :)

Pár vylepšení tam je. Možnost rychlé odpovědi v notifikacích, přehledněji uspořádané nastavení, lepší možnost manuálního nastavení jasu, vylepšené vyhledávání...

A naposledy podotýkám, že to není update pro uživatele, ale update pro testery, kteří hlásí chyby a zavázali se, že počítají s možností rizika likvidace telefonu. Ta verze je skutečně hodně raná a neobsahuje ani některé prvky, které byly na prezentaci MS. Nemá nové office ani emailového klienta (ačkoli teď spíš mluvím o systémových aplikacích). Ale to není chyba MS, protože ten pracuje na nové verzi a mezi normální uživatele zatím nic nevypouští, dokud to nebude dokončené.
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod 790511 13. 2. 2015 18:57

Já bych asi nejvíc stál o to, aby nový systém pracoval se spuštěnými aplikacemi nějak podobně, jako to bylo na Symbianu. Když si na WP otevřu třeba Explorer a načtu webovou stránku, chtěl bych, aby tam prostě zůstala načtená tak jak je a neobnovovala se, když se chci na Explorer podívat po nějaké době. Tak jak je to teď, je to pěkně na prd. Nemůžu si třeba otevřít jízdní řád na Idosu a jednou za čas na něj kouknout. Pokud jsem mimo signál, neuvidím nic a v lepším případě se mi načte úvodní formulář. A tento týden mě podobně vypekl Excel. Naťukal jsem hromadu dat do tabulky, pak jsem odložil telefon, že se k tomu později vrátím, ale ouha. Moje úpravy byly fuč. Tohle mi připadá hodně uživatelsky nepříjemné, zvlášť u mobilního zařízení, které používáme v různých situacích, kdy třeba není čas poslušně ukládat soubor, ke kterému se chci za chvíli vrátit.
790511
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 2. 2015 20:23

Pan Kája - Junior  
13 úno 2015, 12:40 
Jak to víš, když neustále v diskuzích nadáváš, že na tvůj model tahle testovací verze není? 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak neustále?
Jsi jako ženská,psal jsem to včera.
Nesedím sám v jeskyni,abych to nemohl vyzkoušet.
No to je tedy super že můžeme okamžitě odpovídat z notifikačního centra :-).
Jo tohle jsem potřeboval :-).
Takže znovu....
Ta tragédie v podobě klávesnice a editace pomocí kurzoru - hurá konečně.
To je ale vše.
Až budou profily, možnost připojit flash disk přes usb, cz cortana a další,potom ok.
A abych pořád nenadával :-).
Super je Glance - za to opravdové velké plus a poděkování.
anonymni

Odeslat příspěvekod Stein 16. 2. 2015 15:50

:D :D :D

Stein
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 16. 2. 2015 23:40

Tak už možnost pomocí hacku nahrát stávající build i na jiné modely. Výdrž baterie +- stejná, někdo hlásí o 20% lepší, ale to se mi moc nezdá. Tu a tam telefon na některé povely reaguje až po druhém nebo třetím vyzvání.
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod zip123 17. 2. 2015 16:46

@790511 : Na to brouzdani doporucuji operu mini, je třeba se zatím přenést pres problémy s betou ale jinak na tohle čtení později ideální pokud snad nedojde paměť...

@mposvar: Mi to prijde spis lepší - třeba víc prepinacu v notifikacich bych uvítal už teď a urcite toho do finále bude ještě víc...
zip123
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka