Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 12. 7. 2015 20:24

Ale je nebo respektive bude, je to stále beta, takze porad nektere věci/aplikace logicky nefunguji, nelze je stahnout.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radek_03 12. 7. 2015 20:27

nepodporuje, místo toho je Kamera, podporuje taky celkem dobrý OneShot
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod petrikez 12. 7. 2015 21:42

Po instalaci a resetu v menu Lumia cameru mám,viz snímek. Ale pokaždé,když restartuji mobil,se mi u instalovaných her a apek i když jsou v paměti mobilu, ukazuje,ze sd karta není dostupná, nejdou spustit,pomůže jen reinstal a stále dokola.
Přílohy
wp_ss_20150712_0001.png
petrikez
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radek_03 12. 7. 2015 22:31

Podle mě u tebe neproběhl upgrade na w10 korektně. Já mám od počátku Kameru místo Lumia Camera a všechno funguje perfektně. Programy které w10 nepodporují byly odinstalovány a nahrazeny jinými, skoro půl dne se to "usazovalo", aktualizovalo apod.
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Maries 13. 7. 2015 12:33

Mám problém, chci se vrátit zpět na 8.1 a recovery hlásí Nelze se připojit k serveru. Někdo nějakou radu? Zkoušela jsem hr s i bez obnovy dat, přeinstalovat recovery a nic. Pořád ta samá chyba.
Chyba bude asi v recovery toolu, hlásí to i u 520 kde w8.1 je.
Maries
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 13. 7. 2015 13:56

A zkoušela jste Nokia Care Suite? Nejsem si teď jistý, ale mohl by fungovat (zvlášť pokud je chybu ve fungování WPRT)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Maries 13. 7. 2015 14:24

S tím nevím co mám dělat, ale předpokládám, že po ukončení navifirmu to je už pasé. Nevím jestli by to na lumie vůbec fungovalo.
Maries
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 13. 7. 2015 14:58

Já jsem párkrát použil Windows Phone Recovery Tool od MS, vždy to bez problémů šlo. Nainstaluješ do PC, připojíš kabelem, samo si zjistí co máš za mobil a obnoví poslední oficiální verzi. Probral jsem tak i telefon, který se nedal ani nastartovat, který zatuhnul při startu. (l925) A platí jako při upgradu: trpělivost! Nesahat na mobil i když to vypadá že se dlouho nic jakože neděje! To je příčina většiny problémů, nedoběhlá aktualizace nebo upgrade. Radši to hodinu nechat ležet, než předčasně odpojit, nebo zkoušet manuální restart.
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Maries 13. 7. 2015 17:13

Samozřejmě jsem myslela windows phone recovery tool, ale už mi to naběhlo, tak nevím co s tím bylo. Možná opravdu jen výpadek na serveru.
Maries
Junior

Odeslat příspěvekod petrikez 13. 7. 2015 20:34

radek_03 píše:Podle mě u tebe neproběhl upgrade na w10 korektně. Já mám od počátku Kameru místo Lumia Camera a všechno funguje perfektně. Programy které w10 nepodporují byly odinstalovány a nahrazeny jinými, skoro půl dne se to "usazovalo", aktualizovalo apod.

Díky. To znamená, nahrát 8.1 a znovu 10?
Dělalo mi to i na předešlém buildu.
petrikez
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 13. 7. 2015 20:48

Maries: Ale ne, NCU skutečně funguje a svou lumii jsem s ním už přehrával. No, hlavně že to funguje, včera jsem četl o tom, že to blblo více lidem, tak asi skutečně nějaký výpadek serverů nebo něco podobného..
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod havros 13. 7. 2015 21:00

Dnes návrat k 8.1... Pořád se to nedá používat. Připadal jsem si jako bych se vrátil k Androidu - občas vynechaná notifikace, občas přestal fungovat dotyk (telefon vyzváněl, viděl jsem kdo volá, ale zvednout to nešlo), občas neodešla/nepřišla SMS, po restartu odešla/přišla klidně 4x.
| iPhone 16 Pro Max |
---
havros
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stein 14. 7. 2015 15:03

Continuum

Stein
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 14. 7. 2015 16:05

Mě tedy všechno funguje jak má. Notifikace, všechny programy, zpočátku nešly spustit Here programy, pak se to usadilo a jede všechno. Všechno se synchronizuje bleskově, když přijde mail, zazní notifikace v noťasu i mobilu současně. Zatím žádný důvod k návratu. Lumia 925.
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod HellBoyCz 16. 7. 2015 12:16

Takže poslední vydáni Windows Phone 10:

- instalace na předchozí verzi error (tovární nastaveni selhalo, nutno obnovit přes recovery tool)
- instalace 8.1, novy update na 10 vše ok
- uděláno tovární nastavení a nainstalovaná záloha s předešle verze vše ok
- systém je rychlý nebo rychlejší jak 8.1 ( můj poznatek na L1020)
- vše co potřebují jede zatím perfekně
HellBoyCz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka