Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bubenij 1. 12. 2015 08:53

Zdravím, tak jsem se včera hecnul a zkusil nainstalovat WP10 na moji Lumii 920.
Dost dlouho to trvalo, ale nakonec všechno proběhlo a jsou tam. Po instalu jsem nedělal obnovu do továrního nastavení.
Oproti 8.1 je to určitě pomalejší, ale to se ještě snad změní, uvidíme. Mozná je to i telefonem...
Co mě překvapilo po mém nedávném boji o HERE navigaci je, že mi tam teď zůstala a je funkční (jak HERE+, tak HERE mapy). Když jsem zkoušel ty jejich nové mapy, tak to nevypadá tak hrozně, ale když jsem chtěl navigovat, nebylo to schopné vzít moji polohu jako start.
Další věc co mi nejde je, že v notifikační liště nemůžu změnit aplikace, chtěl bych tu lištu mít primárně jednořádkovou s tím, že tam bych měl to co nejvíc používám (WIFI, poloha, BT, data) a ostatní mít dostupné po rozbalení. Ale nedaří se mi změnit pořadí těch aplikací, takže v jednořádkovém zobrazení mám WIFI, BT, zámek otáčení a nastavení.
A, zatím, poslední věc je že když jsem v 8.1 chtěl zavřít aplikaci, stačilo přes tlačítko zpět. To ji ukončilo, teď ji to jen minimalizuje, takže když si vyvolám přehled aplikací, je jich tam mraky. Já to mám ale rád uklizené, takže tohle mi dost vadí. Předpokládám, že si na to ale zvyknu :-)
Ale jinak to vypadá dost slušně, jdu si hrát :-))
bubenij
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 1. 12. 2015 09:16

S tema notif tlacitkama jde vydupat. Predpokladam, ze mas nastaveno rozliseni, kde jsou ta tlacitka 4. Ve vlastnostech (nastaveni - system - displej) si zmen meritko na nejvyssi rozliseni (jezdec zcela vlevo), dej restart a budes mit 5 tlacitek v te roletce, bordel dela ta volba otaceni, takze zcela leve tlacitko zvol otaceni, tudiz zbyla 4 si nakonfigurujes dle sebe, pak se vrat na normalni rozliseni a mas 4 tlacitka dle sebe
Мы не оставим города свои! Cвоя история, Cвоя легенда, Cвой путь...
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod bubenij 1. 12. 2015 09:39

Funguje, díky za pomoc
bubenij
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 6. 12. 2015 10:20

Nový build 10856.29, od včerejška... Všechno jede bez nejmenších problémů.
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 8. 12. 2015 18:47

Ahoj, asi před čtvrtrokem jsem si na Lumii 620 nainstaloval W10, ale nejde mi zaktualizovat na novější buildy. Ve Windows Insider mám nastavený fast update, aktualizace to normálně najde, ale nestahuje. Pořád tam svítí 0%. Říkal jsem si, že je málo místa, tak jsem telefon dal do továrního nastavení, ale ani to nepomohlo. Neví někdo, co s tím?
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 8. 12. 2015 19:06

Zkus se vrátit na osmičky, i když tento bug už taky snad je opraven, ale nic jiného mě nenapadá
Мы не оставим города свои! Cвоя история, Cвоя легенда, Cвой путь...
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod aikoN 8. 12. 2015 22:06

Nic jiného asi nezbývá no. Ten telefon už mám jen tak na zkoušení, tak jsem ho tu a tam zapl, jestli to třeba už nepůjde, ale holt nic.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Lafí 9. 12. 2015 12:02

Pánové já nevím jak Vám, ale mě je smutno z toho co předvádí MS.
Mám také Lumii, ale čekal bych že WP10 bude dotažená špička :shock:
Jak chtějí zvýšit prodej již tak špatně se prodávajícího operačního systému, ale oni jdou raději
cestou nedotažeností, nedodělků :?:
Jak potom soudruzi z MS chtějí pozvednout platformu WP?
To mi hlava nebere kde udělali soudruzi chybu :(
Lafí
Junior

Odeslat příspěvekod flemo 9. 12. 2015 13:18

Mne to tiez pri stahovani updatu na L620 ukazovalo dlho (pol hodinu, mozno viac) 0% a potom to zrazu rychlo preslo do stavu "priprava na instalaciu". Daj tomu cas.
Huawei P20 Pro / Lumia 950
flemo
Junior

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 9. 12. 2015 13:36

Lafí píše:Pánové já nevím jak Vám, ale mě je smutno z toho co předvádí MS.
Mám také Lumii, ale čekal bych že WP10 bude dotažená špička :shock:
Jak chtějí zvýšit prodej již tak špatně se prodávajícího operačního systému, ale oni jdou raději
cestou nedotažeností, nedodělků :?:
Jak potom soudruzi z MS chtějí pozvednout platformu WP?
To mi hlava nebere kde udělali soudruzi chybu :(

Co máš na WP 8.1 nedotaženého?

Prosím iniciativního moderátora, aby se nesral do mých příspěvků. Citace příspěvku slouží k tomu, aby bylo jasné, na co reaguju, protože může dojít k editaci předchozího příspěvku. Je to regulérní možnost, které hodlám čas od času využívat.
Dle Autorského zákona považuju svůj příspěvek za autorské dílo, a moderátor nemá právo jej upravovat z důvodů jiných než zákonných.
GeneHawkins
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 9. 12. 2015 16:55

Tak aby bylo jasno, moderátoři a administrátoři se řídí zdejšími pravidly a mohou ti příspěvek odstranit. Pokud se ti to nelibí, nepiš sem nic, nebude co případně odstraňovat.
dejv
PS. Do žádného tvého příspěvku sem se poslední dobou (jak ty to nazýváš) nesral.
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ze.us 9. 12. 2015 17:08

GeneHawkins píše:
Lafí píše:Mám také Lumii, ale čekal bych že WP10 bude dotažená špička

Co máš na WP 8.1 nedotaženého?

Co si to poradne precist? :wink:
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 9. 12. 2015 17:13

Jak souvisí očekávání ohledně WP 10 s kritikou současného operačního systému?
Nepředpokládám, že kritizuje systém, který je ve vývoji a není určen pro standardní použití.

Edit: Tak pokud má 950 tak pak jo...
GeneHawkins
Junior

Odeslat příspěvekod elho_cid 9. 12. 2015 19:19

radek_03 píše:Nový build 10856.29, od včerejška... Všechno jede bez nejmenších problémů.

Ten menší bug s rychlýma akcema tam pořád ještě je, ale jinak zdá se funguje všechno perfektně. Lumia 1020.
Tohle Microsoft moc nevychytal. Měl jsem v plánu si po dvou letech koupit nový mobil, ale když na 1020 ty desítky jedou tak pěkně, nemám důvod se jí zbavovat. Připravili se o dvacet tisíc. Ale asi je nepotřebujou.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Junior

Odeslat příspěvekod havros 9. 12. 2015 20:12

Dodnes nebyla opravena chyba v klávesnici... Pokud mám něco zkopírované ve schránce a použiji znak "@", tak dojde zároveň k vložení obsahu ze schránky.
| iPhone 16 Pro Max |
---
havros
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka