Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MrFail 14. 7. 2016 08:35

Praktizuje telepatiu. :D Dnes sa mi nainštaloval .494 a zmeny ako nič moc...
MrFail
Junior

Odeslat příspěvekod Tabak1 14. 7. 2016 09:30

Mám problém po instalaci buildu 14388. Nejde mi spustit většina aplikací. Objeví se pouze černá obrazovka na cca 4 sec. a skočí to na původní obrazovku. Je zajímavé, že živé dlaždice fungují. Normálně fungují systémové aplikace a univerzální aplikace. U ostatních pomůže pouze odinstalace a opětovná instalace, ale například u Spotify, kde mám 14 GB dat se mi to nechce znovu stahovat, nehledě na to, že některé další aplikace mají data o která přijdu.
Už se mi to stalo v předcházejícím buildu. Čekal jsem, že nový to vyřeší, ale je to stejné.
Stalo se to taky někomu? Máte nějaký nápad?
Tabak1
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 14. 7. 2016 09:49

Tabak1: Nevím co máš za mobil. Já mám build 14388 na L950 DS. Všechny aplikace fungují skvěle. Zatím nejrychlejší verze. Baterie drží, všechno jede bez jakékoliv zadrhnutí, bleskově. Zkus provést tovární nastavení. Nebo zkus počkat, možná probíhají aktualizace aplikací ze storu. Taky je dobré provést párkrát softreset, vypnout, zapnout.
Jinak, mít v mobilu 14GB dat Spotify mi přijde silně ujeté, pokud použiji mírnější hodnocení.
Naposledy upravil radek_03 dne 14. 7. 2016 10:00, celkově upraveno 1
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Tabak1 14. 7. 2016 09:55

Mám Lumii 830. Soft reset jsem několikrát provedl a bez výsledku. Tovární nastavení nebudu dělat protože systém a systémové aplikace fungují. Po hard resetu bych stejně přišel o data aplikací, která nejsou zálohovaná, což Spotify je.
Tabak1
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 14. 7. 2016 10:21

Radek: ty asi nevis, jak funguje spotify premium, ze?
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod Tabak1 14. 7. 2016 10:25

Spotify s účtem Premium používám několik let. Mám v mobilu staženo cca 14 GB hudby. To, že se mi obnoví play list je úplně jedno. Při odinstalaci a opětovné instalaci se vymaže všechna stažená hudba. Stahovat znova 14 GB nechci.
Tabak1
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 14. 7. 2016 12:18

Tabak1: A to se nedá zálohovat do PC a pak zpět zkopírovat? Jako fotky, videa, atd.?
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Tabak1 14. 7. 2016 12:38

Bohužel Spotify má hudební soubory zašifrované a není vůbec poznat, které to jsou. Jinak by to asi nebyla placená služba. Zjistil jsem, že stejný problém má i můj druhý telefon Lumia 532 DS, který zkouším protože je na dvě SIM. Tak nevím, v čem udělali soudruzi z USA chybu.
Na tom druhém telefonu skoro nic nemám, tak není problém přeinstalovat těch pár aplikací bez dat.
Tabak1
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 14. 7. 2016 15:09

radek_03 píše:uiqjirka: Hlavně že víš, že poslední 14388 je blbý build, i když jsi ho nevyzkoušel.

Ale vim, na treti 950XL, takze v tomto mam prehled a jasno, na final a jeho stabilitu a plnou funkcnost to ještě ani nahodou nemá.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 7. 2016 19:15

Já mám zatím na l930 lepší zkušenosti s redstone buildy jak poslední 10586.494. Snad jen budík fungoval tiše. Po chvíli s novým buildem 494 mi pro změnu nezvonil vůbec (nějaké prokletí budíků na mém telefonu?), jednou si telefon vypnul podsvětlení kontextových kláves (vyřešil soft-reset) a nějaké drobnosti. Rozhodně mě nepřesvědčil o vyšší stabilitě jak redstone buildy. V čem konkrétně nemá na stabilitu a funkčnost? Mě se třeba líbí, že redstone buildy jsou první novodobé mobilní windows, které umí normální SMS doručenky... a nijak omezen (až na telemetrii, která kupodivu nijak masivně neútočila ani na baterku, ani na data)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod radek_03 14. 7. 2016 21:36

Já jsem na L950 s RS1 taky naprosto bez problémů, budík mi zvoní náběhem z potichu a celkem rychle zesiluje do normální hlasitosti. Žádný problém zatím nemám vůbec s ničím. I ten budík je tak jak je lepší než kdyby začal naplno.
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Andrew_007 27. 7. 2016 17:21

Doporučte nějakou aplikaci na YouTube, která přehrává i se zhasnutým/zamknutým displejem.
"Žádný učený z nebe nespadl"
Andrew_007
Junior

Odeslat příspěvekod MrFail 27. 7. 2016 17:58

Tubecast - ale musíš to povoliť + keď zapneš video a zamkneš obrazovku tak mu trvá 3-5 sek. kým sa spamätá ,že má prehrávať
MrFail
Junior

Odeslat příspěvekod secho 28. 7. 2016 07:27

Chtěl bych se zeptat na gesto, při kterém zvednu hovor přiložením zvonícího telefonu k uchu. U Win 8.1 na to byla apka "gestures beta" (tam těch gest bylo více). Ale ta na Win 10 nefunguje a v Lumii 950 jsem to v nastavení "doplňky - dotykové ovládání/gesta" nenašel. Nikde jinde to asi nebude, či jsem slepý. Spíš by mě zajímalo, zda Microsoft nepočítá s doplnění aspoň tohoto gesta do budoucna. Je to poseldní věc co mě při přechodu z Win 8.1 na Win 10 chybí.
secho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radek_03 29. 7. 2016 10:58

Ta funkce mě taky chybí, ale bohužel u W10 zatím žádná taková není. Ještě šlo ztlumit vyzvánění otočením displeje dolů, přepnout na hlasitý poslech oddálením od ucha (funguje i teď). Nevím proč to nepodporují, bylo to skvělé.
radek_03
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka