Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomas-x 13. 1. 2017 10:11

Jak rychle se Vám stahují věci ze storu? Já mám doma 100 Mbit od UPC, na PC vše běhá perfektně, ale stáhnout něco ze storu do mojí L950 je teda na hodně dlouho. Většinou se rychle stáhne třeba půlka aplikace a zbytek trvá i několik minut. By mě zajímalo, na co to pořád čeká.
Tomas-x
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 13. 1. 2017 17:07

Uplne normalne, nijak pomalu.Proste kliknu, hned se to stahne a instaluje, stopky jsem u toho nemel. ;-)
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod forzaken 14. 1. 2017 19:14

Zajímalo by mě, když vyjde aktualizace operačního systému Windows 10 Mobile, ale telefon mi ji nenajde, což se mi stalo asi 2x. Poté vyjde další aktualizace telefonu a tu telefon najde, nainstalují se všechny předešle novinky, které telefon předtím nenašel společně s novou verzí nebo jen aktuální verze OS?
forzaken
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 14. 1. 2017 19:29

Kazda poslední aktualizace OS nahrazuje zaroven ty predesle.Takze o nic nepřicházíš logicky.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod uiqjirka 22. 1. 2017 16:35

Pokud chcete nastavit a mit ve svém telefonu s W10M ochranu proti resetu je mozne tuto funkci doplnit a to velice jednoduse.Tato funkce je ve W10M od pocatku, ale jen pro US uzivatele.
Podle návodu níže to zvládne opravdu každý.(pozor, je potřeba dodrzet verzi OS/sestaveni.Cab je k poslední ofiko verzi, tj. ".693").

https://forum.xda-developers.com/window ... m-t3542840

Obrázek

Po zapnutí bude vyzadovat heslo k overeni účtu..

Obrázek

A pak už jen přijde potrvzeni od microsoftu na vas ucet/email Microsoft.

Obrázek

Stejným zpusobem se prida a zfunkcni napr. i Continuum na "nepodporovane" modely.Napr. Lumia 930.

Dále, kdo se rád hrabe v souborovem systemu a to vice hloubeji, dostanete se na nej přes Edge prohlizec a to tak, ze zadate do policka s adresou file:///u:/

Obrázek

Po zapsaní respektive vytvoreni nového klíče do registru (napr. přes Interop Tools) uvidíte i slozku MainOS

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HomeFolderMobile\NameSpace\
DelegateFolders\{3936E9E4-D92C-4EEE-A85A-BC16D5EA0819} - "Frequent Places Folder"
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Buchtič 24. 1. 2017 13:40

Pan Kája píše:Nemohlo to být tím, že záloha byla ještě z původních buildu 10586? Pokud si dobře pamatuji, tak nejsou kompatibilní s redstone buildy 14xxx.

a do pr... to jako fakt? :shock: i dyš zálohoval sem to 3.1.2017, tak nevím kdy byl jakej build.... ale pak sem skočil z8 na W8.1 a taky prd..... twl eště si hlídat resp. zálohovat po každým buildu..... :'( ty widle tomu dávaj na frak čím dál víc. No tak se mi mobil vrátil ze servisu, něco tam teda měnili, ale zálohu to nenajde stejně, tak sem to tam poslal zpátky, no... :grr:
konečně zase NOKIAAA - pětka modroočko ;-)
Buchtič
Junior

Odeslat příspěvekod petison 28. 1. 2017 09:36

To už na WP přestala podpora na Mapy.cz?Na androidu jsem měl dvě aktualizace Mapy cz a na WP v poslední dobou aktualizoval jen OneDrive..Jde to vážně do kytek.
petison
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 28. 1. 2017 10:01

Bud rad, ze neoznami konec a nestahnou je ze Store. Mene aktualizaci je porad lepsi nez nic.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 28. 1. 2017 10:11

Tak to jsi mě uklidnil :( Nakonec budme rádi ,že jsou vůbec nějaké aplikace ke stažení .I když jich už moc není a kvalita když to srovnám s Androidem žalostná.
petison
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 28. 1. 2017 17:54

Podpora Mapy.cz neskončila, jen je vyvoj pomalejsi, nemeli vyvojare.Updaty chodi vcetne mapových podkladu.Netreba hystercit.Pokud nevyhovuje cetnost updatu/funkcnost dane aplikace není nic snazšího nez si vybrat z dalších OS na trhu - iOS anebo Android.System bud vyhovuje a to vcetne aplikací nebo nevyhovuje, pak je potřeba udelat razantni krok.Od toho tu je na trhu vyber.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kotrcka 28. 1. 2017 21:18

http://mobilmania.azet.sk/clanok/122702 ... ho-windows

haha, ale ved to predsa nie je Android, tak ako to?
kotrcka
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 30. 1. 2017 18:29

Acer se nastará o vlastní telefony s Androidem, natož pak o telefon s Windows.
Acer měl problém s některými ovladači a musel by dělat nový fw.Tak se na to vykašlal.Ostatně podobně funguje u svých Android telefonů, vydáme telefon a pak dej se vůle boží.
Tuhle značku v oblasti telefonů si může koupit jen zoufalec.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod djpajovka 31. 1. 2017 23:14

Hodlám přejít na Windows 10 Mobile a zajímá mě jedna věc, můžu stahovat na tomto systému třeba z ulozto nebo jiným webu?
djpajovka
Junior

Odeslat příspěvekod daja33 1. 2. 2017 06:34

Ano.
daja33
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka