Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 4. 5. 2015 21:41

LukyFiRe píše:Pokud se budu chtít vrátit tak jednoduše prvedu flash.
ROMky (WP 8 GDR2, GDR3) mám stažené, udělám flash.
Při konfiguraci obnovím nastavení ze zálohy, která je na onedrive a poté počkám než si vše postahuje.

Anebo se flash nepovede a z telefonu bude cihla, bezna to věc.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pan Kája 4. 5. 2015 23:30

Třeba u Samsungů není takový problém s umírajícími telefony :) Každopádně, já jsem rád, že se mi po hrátkách s příkazovou řádkou a přepisováním souborů povedlo po dvou týdnech nahodit mrtvou l1020 a to mě vyléčilo ze veškeré snahy objevovat svět W10. Tím spíš, že momentálně nevidím žádný reálný přínos. Vzhled se ještě ladí, žádná úžasná novinka, usnadňující život, tam není (možná notifikace) a pro l1020 tam není ani lumia camera 5 (jsem zvědav, jak to nakonec dopadne),
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod uiqjirka 5. 5. 2015 07:04

Třeba u Samsungů není takový problém s umírajícími telefony

Prave, ze je a maji nejhorsi flashovaci nastroje a podporu.
U Lumii pokud pouzijes NCS tak neusmrtis ze stovky jedinou Lumii.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Reku 5. 5. 2015 08:40

Sto procent neexistuje ! To jen pro mistry světa. :D
Ale beru, že třeba umře jen každá pětistá a podobně.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 5. 5. 2015 09:31

Kája
Souhlas i za mne u mojí L1020-tky stejný pohled.

Jirka
Samsung Nexus 10, absolutně flash v pohodě.
Nikdy žádný problém a verze androidu jakou chceš.
anonymni

Odeslat příspěvekod radek_03 5. 5. 2015 09:41

Já si myslím, že s přechodem na w10 to nebude tak růžové jak to zprvu vypadalo. Naslibovali že všechny wp8.1 půjdou upgradovat na w10, ale už teď je jasné, že pokud půjdou, tak ne všechny funkce budou u starých mobilů dostupné. Už na poslední předváděčce říkali že čekají na nový hw, aby mohli plně odprezentovat všechny nové funkce w10 pro mobily. Už to odkládání uvedení w10 pro mobily nevypadá moc nadějně. Myslím že bez koupě nového mobilu nakonec s w10 utřeme hubu, nebo nevyužijeme vše co w10 nabídnou.
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 5. 5. 2015 11:59

uiqjirka: Tak, problém je spíš u WPRT, který paradoxně MS teď nejvíce prosazuje. Každopádně, po posledních zkušenostech se mu snažím vyhýbat velkým obloukem...

mposvar: Otázkou jest, jak fungují u WP

radek_03: Spíš měli lidi velké oči. MS nikdy nesliboval, že tam půjde všechno i u současných modelů a od prvního představení varoval, že ne všechny telefony dostanou všechny funkce. Ale ta změna podle mě musí přijít i pro všechny telefony, aby MS dosáhl jednotného prostředí.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Retroboy 5. 5. 2015 20:23

Dneska se mi 1320 s WP10 začala docela kousat..tak vypnu telefon a po zapnutí se objevil jen nápis Nokia a konec...tak půl hoďky nešla nahodit a pak se vzpamatovala,takže jsem rychle skočil ke kolegovi co má win7 a downgradoval zpátky na 8.1 Denim
Retroboy
Junior

Odeslat příspěvekod garioncz 6. 5. 2015 23:32

Radek: Radši přechod všech telefonů na W10 i za cenu nevyužití všech funkcí systému než telefony s osmičkami zabít jako to bylo s WP7.5/7.8.

Já jsem zvažoval upgrade Lumie, ale po těch zprávách, co MS vypouští, asi počkám na nový telefony, který potenciál desítek využijou.
garioncz
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 7. 5. 2015 07:34

radek_03 píše:Já si myslím, že s přechodem na w10 to nebude tak růžové jak to zprvu vypadalo. Naslibovali že všechny wp8.1 půjdou upgradovat na w10...

A které telefony nebude možné upgradovat na W10? Máš asi seznam, když to tvrdíš. To že některé funkce nebudou fungovat je logické, když chipset nepodporuje nějakou funkci, no tak jí tam asi softwarově nedáš! Jediný co MS/Nokia naslibovali je to, že telefony budou mít min. 18 měsíční sw support, tenhle termín je dávno překonanej.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Reku 7. 5. 2015 07:47

Microsoft si dost sám teď ublížil s prodeji- asi dost lidí bude čekat až na telefon přímo s W10. Do té doby si nechají starý telefon a pokud nemají windows phone teď, tak buď počkají nebo si koupí něco jen na pokusy....
Je ale asi fakt,že jiná možnost nebyla ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod glorei 15. 5. 2015 12:55

Takže včera vyšel další build...Už se někdo odhodlal to nainstalovat? :) Na Lumii 925 jsem to zatím neriskoval znovu. Ta baterka v minulem buildu byla fakt mizerie.Dokonce jsem někde na netu ve foru četl, že si pár lidí umrtvilo svoje Lumia při downgradu zpět na 8.1, takže už mám strach, že mi to podruhé nevyjde
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 15. 5. 2015 13:24

Už naštěstí existuje jakýs takýs způsob jak je oživit. Ale je fakt, že nejde nic zaručit...
Ale není to downgradem :) Je to divné, ale povedlo se mi zabít už dokonce dvě 1020ky. Skoro mám podle čísel na jejich vnitřnostech pocit, že byly vyrobeny krátce po sobě. Fakt je, že jednu zabil downgrade z W10 přes NSRT a druhou nahrání novější verze WP8.1 přes NSU. Začínám mít podezření, že v nějaké věci u některých kusů MS pochybil, ale faktem je, že oba přístroje fungují (jeden se podařilo nahodit i bez funkčního displeje .) )

Na každý pád - nový build myslím přinese office, ale jinak je to stále testovací build. Nemyslím, že by bylo kdovíjak přínosné, instalovat jej na telefon, který běžně používám. To by mi musel přinést jó výhodu, bez které by se mi špatně dýchalo.
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod dejvidek 15. 5. 2015 19:29

Nekoušel, na 1020 sem opět dal 8.1 a další pokusnej telefon nemám :-)
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Psycho vlk Wolf 15. 5. 2015 21:44

Zkusil jsem je na 1320. Vypadají zajímavě, ale vracím zpět 8.1, tedy se o to snažím. Lumia Software Recovery Tool na to nefunguje, takže to zkouším přes Windows Phone Recovery Tool. :D
Psycho vlk Wolf
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka