Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 18. 5. 2015 16:55

Prosím vás, vy co jste již zkoušeli W10, jaký máte pocit z toho hamburger menu? Mně osobně se to tak hnusí, že zatím ještě zvážím přechod z androidu na wp. Nevím proč, ale strašně mi to připomíná androiďácký material design na lollipopu. Dík
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod Stein 18. 5. 2015 18:10

Ještě není hotovo a MS po té čočce, kterou právem dostává, prostředí upravuje. Dá se najít hodně příkladů, jak to na letošním Buidlu probíhalo a MS naslouchá a upravuje. Hamburger menu se W10 nezbaví, ale nebude všude.
Stein
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 18. 5. 2015 18:22

hej, priponima to material design, ked si das bielu farbu pozadia, mne to ale nevadi, rovnako ako hamburger
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 18. 5. 2015 19:03

Sorry, ale mně to připadá, jako by Microsoft se snažit případné uprchlíky od androidu spíše odradit než aby je lákal. Místo toho, aby zjišťoval co wp oproti androidu chybí a dodělával to a naopak se vyvaroval negativ, které androiďáci na svém systému vidí ( spoustě uživatelům na novém lollipopu vadí právě vzhled), tak oni to dělají právě naopak. Je fakt, že přechodem na wp příjdu o spoustu aplikací, které teď používám např. jsem nenašel Aladin nebo aplikaci Tipsportu a další, ale naopak získám stabilní a svižný systém se zajímavým prostředím a tak si MS řekne, že bych těch pozitiv měl hodně a to zajímavé prostředí nahradí obdobou material desingu, abych nezapomněl na starý dobrý android. Zvláštní úvaha
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 26. 5. 2015 14:40

At jdou s temi hamburgery do ***, to jsem si zas nabehl. Koupim Lumii namlsany WP8.x a oni to po*** nejakym poor-mans-Android UI.
Ale je to moje chyba, mel jsem si vic zjišťovat co a jak.
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 26. 5. 2015 17:39

Už to tu začíná připomínat diskuzi o tříválci v novém trojkovém BMW. Všichni nadávají a smutní, ale nikdo v něm nikdy neseděl.

U W10 jsou sice testovací verze, ale dělat si hlavu z toho, jak bude fungovat nový OS, který se v hotové verzi neobjeví dříve jak cca za půl roku... mimochodem, hádejte jak uživatelé WP7 reagovali na prostředí WP8 ;)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 26. 5. 2015 22:08

Hamburgery jsou v několika aplikacích (OneDrive, Xbox, ...) uz dnes a na to abych vedel, ze do levého horniho rohu displeje palcem prave ruky skoro nedosahnu nepotrebuju mit ani nic nainstalovane. Nejvic me dostava kombinace ovladacich prvku v pravem dolnim a levem hornim rohu ... ale hlavne ze se jim to bude dobře portovat na desktop.

Však WP7 je designove a mozna i ergonomicky neprekonany.
uzivatel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 26. 5. 2015 22:38

Presne tak. On nekdy staci pouzit zdravy selsky rozum aby clovek vedel ze tohle reseni neni zrovna stastne. Zvlaste u dnesnich padel je cokoliv v levych rozich problem. Chtel bych vedet ktera chytra hlava tohle navrhla a proc!
Naposledy upravil xxsonic71xx dne 26. 5. 2015 22:47, celkově upraveno 1
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 26. 5. 2015 22:45

"zlaty rez", jak se tomu rikalo, mel aspoň sve ergonomicke opodstatneni a souviselo to znovu s ovladanim jednou rukou, coz je ale udajne podle pruzkumu Microsoftu prezitek a všichni sva padla vlastne chceme ovládat oběma rukama.
uzivatel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 26. 5. 2015 22:51

S tim zlatym rezem mas pravdu. Na druhou stranu to bylo trestuhodne plytvani plochou displeje. Můj názor

http://www.mobilmania.cz/bleskovky/asis ... fault.aspx
Jak to tak vypadá ,tak se na celé wp vykašlu. Dřív či později budu mít na androidu to samé co na wp. Místo toho ,aby toho, aby dal Microsoft důvod pro přechod na wp, tak on dělá pravý opak! Škoda
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 27. 5. 2015 18:12

Nez bude Cortana v cestine, tak bude většina z nas resit prespristi telefon...
uzivatel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 28. 5. 2015 08:52

Přiznejme si, že je poměrně ostuda, když Cortana není pro vícero jazyků, ale bude pro cizí platformy.
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ze.us 28. 5. 2015 09:18

To neni ostuda, tomu se rika obchodni model.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dejvidek 28. 5. 2015 11:01

Z pohledu výrobce je to pragmatické, je více telefonů / uživatelů na Androidu a iOS na světě, než celkový počet uživatelů u nás.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 28. 5. 2015 13:11

Ono to asi ma i technicke pozadi, kdy udelat port existujícího software pro iOS a Android není tak narocne jako napsat Cortanu pro cestinu.
uzivatel_cz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka