O2 XDA EXEC vs Nokia N70

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod selice 13. 10. 2005 19:35

Zdrawim,

rad bych pozadal vsechny smartphone-filly, aby mi pomohli pri rozhodovani koupe.

Rozhoduji se mezi O2 XDA EXEC:
http://www.trustedreviews.com/article.a ... &page=4166

a

Nokia N70:
http://www.mobilmania.cz/Mobilnitelefon ... 5&CAI=2103

Cilem bylo, aby muj budouci mobil nahradil mp3 prehravac, telefon a palm m515.

Hodne posloucham muziku a jelikoz nechci tahat 4 veci sebou, tak bych to rad zkombinoval. Problem je, ze v zarizenich jako jsou iPAQ, CompacMDA apod. se nevyznam a tak mi vyse uvedena recenze moc nerekne.

Mohl by mi poradit nekdo zkusenejsi v oblasti? Diky.
selice
Junior

Odeslat příspěvekod Bobo 13. 10. 2005 21:15

Jak to tak vypadá, tak ta mašinka od O2 je jak nejnovější MDA od T-mobilu...

Nicméně jestli chceš 100% náhradu Palma tak asi O2 ikdyž se zdá být velmi podobné tomu MDA od T-mobilu.
N70 je pořád jen mobil, sice nej na trhu se skvělýma funkcema, perfektním ovládáním (jednoduchým), ale myslím, že O2 se bude hodit asi nejvíc i když má blíž k PDA než mobilu
Moje záčátky: nějaká Motorola >>> N3330 >>> N7650 >>> N3510i >>> N6600 >>> N6230i >>> Qtec 8310 >>> N6230 >>> N95
Bobo
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 14. 10. 2005 10:22

No jde o to, ze MDA apod. se spatne ovladaji jako klasicky telefon. m515 je starsi kousek, nevim na co vse jsi ho vyuzival, ale jestli PIM aplikace, tak n70 by ti mozna nemusela stacit. Skoro bych rekl, ze je pro tebe idealni Treo, OS uz znas, ovladani jako MT je vyladene, MP3 samo bez problemu, vydr vynikajici. Skus na nej kouknout. To MDA Pro (IV, atd...) bude pekne drahe, mluvilo se nekdo o 30k.?
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 14. 10. 2005 12:09

Na stejném serveru jako zmiňovaná recenze na O2 XDA EXEC je i recenze na Treo 650. Odkaz na recenzi Trea 650 na trustedreviews.
Závěr jejich recenze je velmi pozitivní a Treu 650 od nich dostalo označení Recommended.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod zamis 14. 10. 2005 12:12

pripadne mi trochu divny tady ty dve razizeni srovnavat. je to jako nebe a dudy. N70 je "jenom" lepsi telefon a XDA je vpodstate horsi notebook. jinak co se me tyce, bral bych XDA.
zamis
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 14. 10. 2005 13:13

zamis píše: N70 je "jenom" lepsi telefon a XDA je vpodstate horsi notebook.

s tím docela souhlasím, jen to potvrzuje Kojotovu zmínku o Treu 650, o kterém si myslím že je ideální kombinací mezi XDA (Treo má hires displej+qwerty klavesnici) a N70 (Treo je k N70 velikostí rozhodně blíž než XDA).
Pokud jde o ovládání tak Treo650 je snadno ovladatelné (jak mobil) a přitom funkčně se může PalmOS víceméně s Windows Mobile 5 klidně porovnávat :wink:
AmPedro
Junior